Doen
Wandelen
Fietsen

Winterse uitstapjes

 

Deze winter is anders dan de voorgaande jaren. Laten we er toch het beste van maken! Wij helpen je graag op weg met deze corona-proof uittips. Vooral veel buitenbeleving, beweging en bubbelplezier ... Je merkt dat je je niet eens zo ver hoeft te verplaatsen om het vakantiegevoel te doen opleven.

 

Ik wil...

Wandelen

5X winters wandelen

We geven je 5 wandelroutes en - locaties die je onderdompelen in de mooiste winterlandschappen die de regio te bieden heeft. Neem je camera mee want je wil vast en zeker een souvenir hebben van de weidse verzichten, pittoreske dorpjes en de rijkgekleurde bomen.
 

ONTDEK DE WANDELTIPS

Kasteel van Ooidonk winter
Hospicebossen Nazareth

100% natuur!

Kies voor jouw uitstapje één van de vele provincie- en natuurdomeinen, bossen of parken in de regio. Of je nu zin hebt in een verkwikkende wandeling, een bosbad, een rustig momentje op een bankje middenin de natuur, ... Je vindt vast wel een plekje dat je de nodige dosis natuur geeft!

Bossen Provinciedomeinen

Parken & tuinen

Wandelingen op maat

Schoonheid hoef je niet ver te zoeken! Zoek een wandelroute in jouw buurt of stippel zelf een wandeling uit op één van de wandelnetwerken in de Leiestreek.

Wandelroutes in mijn buurt 

Stippel je eigen route uit op de wandelnetwerken 

Spiere Helkijn Mortagne wandelen Schelde
De Deugdzonde Zwevegem

Maak er een wandelweekendje/midweek van!

In de buurt van onze wandelnetwerken vind je een heleboel logeeradresjes die de ideale uitvalsbasis vormen voor meerdaags wandelplezier. Via de linkjes hieronder vind je de logies per gemeente:


Fietsen

Fietsen in het najaar

Voor al wie door weer en wind graag nog de fiets van stal haalt om van een deugddoende fietstocht genieten! Of wacht gewoon tot één van die frisse maar droge (en soms zonnige!) dagen en sjees erop los langs al het moois wat de Leiestreek te bieden heeft.

Fietsroutes in jouw buurt

Je kan ook je eigen fietsroute uitstippelen via de knooppunten op het fietsnetwerk Leiestreek. Koop de kaart of stippel zelf een route uit.

Stippel zelf een route uit op het fietsnetwerk 

Tweesporenpad


DE STAD IN!

street art Roeselare

Ontdek de stad op een unieke manier

In Kortrijk amuseer je je te pletter met de Instagram-route langs allerlei plekken die de ideale achtergrond bieden voor de leukste foto's. Roeselare laat zich dan weer van zijn creatieve kant zien via de streetart-wandelroute.

Instagram-route   Streetart wandelroute 


MET DE KINDEREN OP STAP

Bergmolenbos

Gezinszoektochten Blob

De 'Op avontuur met Blob' gezinszoektochten zijn een echte aanrader voor kinderen van 7 -  12 jaar (maar ook voor oudere kinderen en speelse volwassenen). Ze combineren natuur en plezier in korte tochtjes vol leuke spelletjes. De gezinszoektochten situeren zich telkens in een groene omgeving. Laat je kinderen zich eens goed uitleven en neem ze mee op avontuur! 

op AVONTUUR! 

Spelen in het groen

Takken worden ridderzwaarden, bomen transformeren in uitkijktorens, zandkuilen veranderen in knusse zithoekjes ... Kinderen beleven dolle pret in de natuur, en sommige groendomeinen bieden een toffe extra, voor dubbel zoveel plezier.

De leukste speeltuinen in de natuur

Provinciedomein Sterrebos Rumbeke Roeselare
herenhuis

Logeren met kinderen

Wil je er graag even tussenuit met de kinderen? Deze logies zijn helemaal kidproof!


OP AVONTUUR

Transfo Circuit

Transfo Circuit is een interactieve tocht met een tiental opstellingen/proeven die te vinden zijn in verschillende gebouwen of unieke locaties op de site. Met je gezin of groepje wandel je van de ene ene proef naar de andere opdracht en zo ontdek je de oude elektriciteitscentrale Transfo op een actieve manier, plezier gegarandeerd! Jong en oud trotseren samen de uitdagende opdrachten waarbij teamwork centraal staat. Voor deze activiteit moet je vooraf inschrijven via de site van Oenanthe. Ook hier worden alle Corona-maatregelen in acht genomen.

MEER OVER TRANSFO CIRCUIT 

Watertoren Transfo - Zwevegem


Eten & drinken

Heerlijk thuis tafelen!

In deze tijden moeten we creatief zijn! Op restaurant gaan, brunchen, lunchen, ... het mag even niet meer. Maar dat wil niet zeggen dat we het thuis niet gezellig kunnen maken. We stelden een lijst samen van de creatieve Leiespots die aan takeaway of thuislevering doen. Stuk voor stuk restaurants, koffiehuizen, lunchbars, ... wiens lekkernijen je niet mag missen! 

TOP TAKEAWAYS IN de BUURT

Ook de Lekkere Westen-chefs zitten niet stil. Wil je graag eens culinair genieten in eigen huis? Bekijk welke chefs in jouw buurt de koksmuts blijven opzetten!

AFHALEN BIJ LEKKERE WESTEN-CHEFS 

Va et Vient Kortrijk restaurant leieboorden broeltorens
B&B Herenhuis

Logeren & eten

Wil je graag nog een een weekendje of weekje weg maar twijfel je omdat restaurants en cafés gesloten zijn? Wij verzamelden de logeeradresjes waar je helemaal niet de deur uit hoeft om lekker 'coronaproof' te eten. Verschillende logeeradresjes bieden restauratie op de kamer (evt. in samenwerking met nabijgelegen restaurants). Maar je kan ook een vakantiewoning huren en zelf koken of takeaway bestellen uit de buurt (zie tips hierboven).

Logeren in coronatijd

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF