Eten & drinken
Bier
Het Lekkere Westen

De leukste biercafés

Er zijn de roodbruine bieren, tal van kleine en grote brouwerijen en dat leidt uiteraard tot een resem gezellige biercafés waar het goed vertoeven is. Plekken waar je geniet van je favoriete pintje en waar je geregeld een bierontdekking voorgeschoteld krijgt. Deze biercafés in de Leiestreek bedienen je op je wenken en blijven je ook verrassen.

't Kruiske, Deerlijk

Beer Awards riep ’t Kruiske, de eet-, whisky en bierkroeg op de Belgiek, al twee jaar op rij uit tot hét biercafé van het jaar. Kevin is dan ook gepassioneerd door bier en Marinka serveert de heerlijkste gerechten.

MEER INFO OVER 'T KRUISKE

Gainsbar, Kortrijk

Een opvallende fresco, tien taps, zeventig verschillende bieren en tal van seizoenbieren. Nog een vleugje kunst en het geluk is compleet. ’s Weekends doen dj’s hun swingende ding in Gainsbar.

MEER INFO OVER GAINSBAR

D'Oude Maalderij, Izegem

Jef Pirens is een van de weinige brouwers die, in zijn brouwerij, ook zijn eigen café runt. Die brouwerij is ondertussen al meer dan 20 bieren rijk. Sommige bieren worden voor 50% met Belgische hop gebrouwen, andere voor de volle 100%. Op de bieren pronkt dan ook het Belgisch hop logo. Alle bieren zijn 100% natuurlijk, er komen geen toegevoegde aroma’s aan te pas, en gisten na op de fles.

MEER INFO OVER D'OUDE MAALDERIJ

Michelles Pub & Brasserie, Izegem

In Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck in Izegem vind je niet alleen een modern bezoekerscentrum, maar ook Michelles Pub & Brasserie, waar je terecht kan voor een hapje en een tapje. Zeven bieren op tap, de rest van het gamma op flesjes.

MEER INFO OVER MICHELLES PUb & BRASSERIE

De Planck, Gent

Op dit binnenschip heb je keuze uit wel 200 bieren. Te vinden vlak voor Kinepolis. Zeebenen zijn geen vereiste.

MEER INFO OVER DE PLANCK

De Dulle Griet, Gent

Met meer dan 500 bieren heeft praatcafé De Dulle Griet hét grootste assortiment Belgische bieren in Gent. Van wereldberoemde Trappisten tot geheime parels van onbekende brouwers. Met elke maand een nieuw bier van de maand, hun eigen MAX bier en trappistendegustaties met Belgische en buitenlandse trappisten.

MEER INFO OVER DE DULLE GRIET

Trollekelder, Gent

De roots van de Trollekelder gaan terug tot de 15de eeuw. Een ouderwets bruin café met stamboom dus, goed voor meer dan 300 speciale bieren. Van de Gentse Strop over de Cherry Chouffe tot de Schenenschopper.

MEER INFO OVER DE TROLLEKELDER

Hert & Ziel, Zwevegem

Als je maar liefst 72 streekbieren aanbiedt, dan kan een stevige boerenboterham wel eens smaken. Bovendien is die in Hert & Ziel belegd met paté op basis van Omer of LeFort.

MEER INFO OVER HERT & ZIEL

't Labierint, Waregem

52 verschillende bieren en 29 trappisten van 11 abdijen. Klinkende cijfers die je hoofd laten tollen. Gelukkig zijn er ook een resem pasta’s, salades en croques die het nodige weerwerk bieden.

MEER INFO OVER 'T LABIERINT

Zin gekregen in nog meer bier? Laat je dan ook door deze adressen verrassen!

Alle biercafés in de Leiestreek

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF