Fietsen
Fietsnetwerk 2.0

Fietsen

Fietsen in het groen én langs creatieve hotspots

Wat? Een fietstocht van 38,2 km op het fietsnetwerk Leiestreek

Waar? Starten doe je in Tiegem, op het Vital Moreelsplein. Je kan hier gratis parkeren.

Knooppunten: 8 - 28 - 89 - 81 - 10 - 11 - 57 - 59 - 35 - 71 - 86 - 66 - 84 - 67 - 21 - 31 - 95 - 75 - 42 - 13 - 3 - 64 - 65 - 14 - 96 - 25 - 20 - 8

BEKIJK DE KAART VAN DE FIETSROUTE

Deze hotspots wil je niet missen!

Sint-Arnolduspark, Tiegem

Aan de start.

In de lente spot je hier ontelbare boshyacinten, s’ zomers installeer je je in het pop-up café. Of kies je voor een lokale picknick? Bestel dan je picknick op voorhand en haal die op in de picknickkast. Smakelijk!

MEER INFO OVER HET SINT-ARNOLDUSPARK

Achiel en Hector, Tiegem

Aan knooppunt 28.

In hun mooie koffie- en theeschuur serveren herboristen Stefanie en Jeroen, de kleinkinderen van Achiel en Hector, huisbereid gebak, grootmoeders picon, streekbiertjes en uiteraard koffie en thee. De kroost amuseert zich ondertussen in de wilde tuin.

MEER INFO OVER ACHIEL EN HECTOR

Vespabar, Avelgem

Aan knooppunt 86.

Aan het oude pompgebouw van Bossuit vertrekken tal van fiets- en wandelroutes. Je bewondert ondertussen het industriële erfgoed. Vlakbij ligt Vespabar, een ideale stop voor een terrasje aan het water, en de prachtige kunstkerk.

MEER INFO OVER HET POMPGEBOUW BOSSUIT

MEER INFO OVER VESPABAR

MEER INFO OVER DE KUNSTKERK

Transfo, Zwevegem

Aan knooppunt 31.

Transfo is uitgegroeid tot een heus belevingspark. Duiken, spelen, de zotste avonturen beleven en je proberen te bevrijden uit een van de nieuwe escape rooms Plong. De nieuwe pop-up camping is met zijn gerenoveerde caravans de kers op de taart.

MEER INFO OVER TRANSFO

El Dorado, Zwevegem

Aan knooppunt 75.

Het oude stationsgebouw werd omgetoverd tot een leuke koffiebar. Je drinkt er koffie, thee, streekbieren, wijn en smoothies. De taarten leveren je de nodige suikers om met volle moed verder te fietsen.

MEER INFO OVER EL DORADO

Mokka en Meer, Deerlijk

Tussen knooppunt 64 en 65, in de buurt.

Huisgemaakte taarten en wafels, een glaasje plezier, een opkikkertje, een hongerstiller, … alles wat een fietser nodig heeft, wordt hier met liefde geprepareerd en geserveerd.

MEER INFO OVER MOKKA EN MEER

Honger?

Deze smakelijke opties kelderen elk hongergevoel:

Picknickkast

Reserveer een picknick vol lokale lekkernijen bij de Sterhoekhoeve en laat die klaarzetten in de picknickkast in het Sint-Arnolduspark. Leuk om de krachten weer aan te vullen na je tocht.

MEER INFO OVER DE PICKNICKKAST

Hoevepicknick

Picknicken op een hoeve, met je voeten in het gras? Ook dat kan, we maakten een compleet overzicht van alle hoeves waar je een picknick kunt reserveren.

MEER INFO OVER DE HOEVEPICKNICK

Mokka en Meer

Bij Mokka en Meer in Deerlijk bestel je de lunch van de dag of geniet van je van een huisgemaakte soep.

MEER INFO OVER MOKKA EN MEER

In D'Halve Maan

In deze kroeg voel je het echte dorpsleven van Ingooigem, al meer dan 120 jaar. Dorpsbewoners, fietsers en wandelaars ... iedereen is er welkom voor een streekbiertje, een hapje of een gerecht uit de eigenwijze keuken.

MEER INFO OVER IN D'HALVE MAAN

Met 7 fijne extra’s!

Nu je toch in de buurt bent, zou het zonde zijn om de volgende plekken links te laten liggen! Van koffiebars over street art wandelingen tot heuse natuurlussen.

Street art in Zwevegem

Na je koffie in El Dorado kun je Zwevegem ontdekken via zijn street art. Een wandeling toont je de weg.

MEER INFO OVER DE STREET ART WANDELING

KoffieSHOT

Die mooie foto’s al meteen laten printen? Het kan bij KoffieSHOT in Zwevegem, waar je een kopje koffie drinkt terwijl je op je fotobestelling wacht.

MEER INFO OVER KOFFIESHOT

Knus by Lucy

In Knus by Lucy in Zwevegem gaat het er extra knus aan toe. Een artisanale frisco, een reuzenpannenkoek of de complete dessertplank? Alles wordt vers en in huis gemaakt.

MEER INFO OVER KNUS BY LUCY

Brouwerij 't Verzet

Drie vrienden studeren af en starten als hobbybrouwer om uiteindelijk in Anzegem, een paar jaar later, hun eigen brouwerij, ’t Verzet, te beginnen. Vandaag brouwen deze rebelse brouwers eerlijke, eigenzinnige bieren vol karakter.

MEER INFO OVER BROUWERIJ 'T VERZET

@Bothino

Koffie drinken, taartje erbij en dan snuisteren want starters verkopen in @Bothino in Avelgem hun werk. Tijd om souvenirs in te slaan.

MEER INFO OVER @BOTHINO

Lokaalmarkt

Ga in Deerlijk of Roeselare even piepen bij Lokaal. Lokale producenten verkopen er hun oogst en producten. Je vindt er zowel cadeaus als soepgroenten.

MEER INFO OVER LOKAAL

Wandelen op de knooppunten

We maakten ook enkele uitgestippelde knooppuntwandelingen. Ideaal voor wie tijdens dat fietsen ook graag even de benen strekt.

BEKIJK ONZE WANDELTIPS

 

Vier logeerplekken pal op of vlakbij fiets- en wandelroutes

Geniet dubbel en blijf logeren!

Hof Te Voorde, Deerlijk

Een comfortabele viersterrenwoning voor veertien personen. Helder, licht en helemaal op maat van gezinnen. Met een ruime tuin, trampoline en zelfs een heus buitenbadje.

MEER INFO OVER HOF TE VOORDE

Vakantiehuis Castrum, Kaster

Op de rand van de Vlaamse Ardennen en de Leiestreek pronkt deze mooie gerenoveerde hoeve. Gerund door de lokale hoeveslager en geschikt voor wel 19 personen.

MEER INFO OVER CASTRUM

Hoeve Ten Rooden Duifhuize, Sint-Denijs

Een 500 jaar oude, gerestaureerde hoeve, hof Ten Rooden Duifhuize, drie vakantiewoningen, een hoeveslagerij bemand door zoon Willem en een pop-up camping. Of een zeer bijzondere plek. Je kunt er piepen in de stal, zien hoe op de akkers het voer groeit voor het vee en ’s avonds smullen van een heerlijke barbecue. En zo is de cirkel mooi rond.

MEER INFO OVER TEN ROODEN DUIFHUIZE

Camping Transfo, Zwevegem

Op een kruispunt van fiets- en wandelroutes langs het Kanaal Bossuit-Kortrijk wordt deze groene oase omringd door industrieel erfgoed. Je logeert in vrolijk gerenoveerde caravans in de tuin van de directeurswoning. En vlakbij beleef je allerlei wilde avonturen.

MEER INFO OVER CAMPING TRANSFO

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF