Doen
Fietsen

Fietsen langs het water

Trappen met zicht op de Leie, de Schelde of een van de kanalen. Het blijft een hit. Want al fietsend langs dat water krijg je het ene na het andere mooie plaatje geserveerd. Dé streektopper is deze fietstocht in Deinze, maar ook wie graag vanuit Kortrijk of Roeselare start, kijkt zijn ogen uit.

Wat? Een fietstocht van 38,5 km op het fietsnetwerk Leiestreek

Waar? Starten doe je aan het Sint-Poppoplein. Je kan vlakbij gratis parkeren, aan parking Brielpoort in de Lucien Matthyslaan.

Knooppunten: 5 - 7 - 84 - 85 - 90 - 95 - 94 - 86 - 82 - 80 - 2 - 48 - 98 - 93 - 94 - 91 - 95 - 4 - 9 - 11 - 13 - 6 - 5

BEKIJK DE KAART VAN DE FIETSROUTE

Fijne stops op en langs je fietsroute!

Letters & Co, Deinze

Koffie drinken en ondertussen die laatste nieuwe roman op de kop tikken? Of omgekeerd? Je doet het met stijl bij Letters & Co.

MEER INFO OVER LETTERS & CO

Het Verschrikkelijke Zoete Leven, Machelen-aan-de-Leie

Het leven kan zwaar zijn. Daarom kan je hier niet alleen Belgische pralines, gemaakt met de beste chocolade, kopen maar ze ook meteen ter plekke degusteren. Zo hoef je niet te smachten tot thuis.

MEER INFO OVER HET VERSCHRIKKELIJKE ZOETE LEVEN

Donza, Deinze

Granola, scones, American pancakes, taart met gebak en een gezellige huiskamer. In Donza is het dubbel genieten.

MEER INFO OVER DONZA

Pottenbakkerij 't Hoveke, Meigem

Sinds jaar en dag draait Paul potten en toont hij je enthousiast hoe je dat doet. Je kunt hier shoppen, even binnen piepen of een workshop volgen.

MEER INFO OVER POTTENBAKKERIJ 'T HOVEKE

't Leiezolderke, Bachte-Maria-Leerne

Wat goed is, moet je niet veranderen. Dus vind je hier (gerestaureerde) schatten van op grootmoeders zolder en drink je, gezeten bij de open haard, een heerlijke koffie. Gemalen in de koffiemolen, geserveerd in een koperen kannetje. Met een stuk taart uit de AGA of een zelfgebakken boterham met boerenhesp…

MEER INFO OVER 'T LEIEZOLDERKE

De Zwarte Vos, Astene

Smaken, texturen en kleuren in perfecte balans. De chocoladecreaties van Bart van Cauwenberghe zijn dan ook delicaat en verfijnd. Hij is niet toevallig ambassadeur van de Belgische chocolade.

MEER INFO OVER DE ZWARTE VOS

Foodbart, Deinze

Bart houdt van food, dus opende hij Foodbart, de plek voor ‘innocent salads’ of ‘guilty burgers’. Die burgers zijn van Limousin, lam, kip of veggie. De innocent opties variëren van courgetti met mozzarella over Griekse rijst met aubergine tot een quinoa-zalmsalade. Wie in de buurt woont, kan zijn bestelling laten leveren door fietskoerier ViaVélo.

MEER INFO OVER FOODBART

Brasserie BrunO, Deinze

In dit gerenoveerde pakhuis huist een eigentijdse brasserie met industriële accenten, Leie-terras en zowat alle mogelijk jenevers van Filliers. Op de kaart de gekende brasserieklassiekers.

MEER INFO OVER BRASSERIE BRUNO

 

Genoeg gefietst om écht trots te zijn? Vier dat dan uitgebreid en ga ’s avonds te dineren in een van de vele toprestaurants! Maak herinneringen!

Dineren op niveau

Bachtekerke, Deinze

Wie droomt van exotische oorden, zit goed in Bachtekerke dat dankzij de kronkelende Leie eilandallures krijgt.

MEER INFO OVER BACHTEKERKE

Au Bain Marie, Deinze

In Au Bain Marie tafel je in De Landing, een villa ontworpen door Henri van de Velde. En vanuit de prachtige tuin kijk je uit op de weiden van kasteeldomein Ooidonk.

MEER INFO OVER AU BAIN MARIE

Gasthof Halifax, Deinze

Gasthof Halifax verwent je met een grandioos verzicht waarin die glinsterende Leie de hoofdrol speelt. Logisch dat de vele niveauterrassen afgeladen vol zitten.

MEER INFO OVER GASTHOF HALIFAX

Bistro Marron, Olsene

In het gezellige Bistro Marron trekt je bord alle aandacht. Hier verschijnt het ene na het andere verfijnde plaatje. Snel even op Instagram posten!

MEER INFO OVER BISTRO MARRON

Ga nog niet naar huis!

Uiteraard moet je van zo’n stevige fietstocht even uitrusten. Blijf dus nog wat langer. Kwestie van ’s anderdaags uitgerust die andere troeven van de Leiestreek te ontdekken. Bootje varen of een rijtje toppers afvinken?

The View Bis, Kortrijk

Uitkijken op het water en de binnenvaartschepen die passeren. Dat krijg je er in The View Bis gratis bij. Bovendien kun je met je fiets meteen het jaagpad op!

MEER INFO OVER THE VIEW BIS

Spits-Lucie, Izegem

Ooit was Lucie een heus cargoschip, gebouwd in 1955, dat heel Europa bediende. In de stuurcabine van toen vind je vandaag twee nautische gastenkamers, een salon en zelfs een keukentje. Schip ahoy!

MEER INFO OVER SPITS-LUCIE

Hoeve La Cascina, Machelen-aan-de-Leie

In Hoeve La Cascina word je omringd door groen en reserveer je een wellness suite met sauna, hamman, jacuzzi. En dat allemaal in de schilderachtige Leievallei.

MEER INFO OVER HOEVE LA CASCINA

Mooiwater, Deinze

Pal tegenover Brasserie BrunO opende Bruno Mooiwater, een B&B met vijf kamers, een loft en Leie-zicht.

MEER INFO OVER MOOIWATER

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF