Fietsen
Fietsen

Fietstips

Weet je niet waarheen met het stalen ros? Dan geven wij je graag 5 fietstips in de Leiestreek.

De Ijshoeve Sint-Denijs

Leiestreek Lusje 1: Proeven op de hoeve

Met deze fietsroute leer je het lekkers kennen dat op verschillende hoeves in Oostrozebeke, Waregem en Wielsbeke te verkrijgen is. Je kan tussen april en september 2016 stoppen op 8 hoeves voor een proevertje. Meer info staat op www.toerisme-leiestreek.be/proevenopdehoeve.
Bekijk de route...

André Demedtshuis

Leiestreek Lusje 2: Literaire Lus

Deze toeristisch-literaire fietsroute vormt een lus die het Lijsternest van Stijn Streuvels (Anzegem), het André Demedtshuis (Wielsbeke), en het René De Clercqmuseum (Deerlijk) met elkaar verbindt. De lus van 43 km loopt langs het literaire erfgoed en de mooie landschappen die de gemeenten rijk zijn.
Bekijk de route...

Fietsen Museum van Deinze en de Leiestreek

Leiestreek Lusje 3: Kunst in de Oost-Vlaamse Leiestreek

Deze fietsroute start in het centrum van Deinze, de toegangspoort tot de Oost-Vlaamse Leiestreek. Je fietst door de charmante dorpen Machelen-aan-de-Leie en Deurle. Zo kom je langs 3 grote kunstmusea, die in de zomer van 2016 samen de Biënnale van de Schilderkunst organiseren.
Bekijk de route...

Ingelmunster Kanaal Roeselare-Leie

Leiestreek Lusje 4: Tussen Mandel en Leie

Tijdens deze fietstocht tussen Mandel en Leie verken je de gemeentes Ingelmunster, Meulebeke, Lendelede en Hulste. Onderweg geniet je van groene plekjes en kan je hongerige magen vullen bij enkele hoeveproducenten.
Bekijk de route...

Fietsen Nazareth

Leiestreek Lusje 5: Tussen Schelde en Leie

Deze fietsroute start aan het recreatiedomein De Blaarmeersen in Gent. Je verkent de Gentse rand en de mooie landschappen langs de Schelde in De Pinte en Eke bij Nazareth. Onderweg zie je ook een stukje van Sint-Martens-Latem en van het nieuwe Parkbos.
Bekijk de route...

Wil je nog meer fietstips? Neem dan eens een kijkje bij al onze fietsroutes.