Praktische info

Gespecialiseerde organisaties voor budgetvriendelijk toerisme

Iedereen verdient vakantie

Het netwerk Iedereen Verdient Vakantie is uniek en bijzonder. Meer dan 2000 partners verbinden hun krachten om het recht op vakantie waar te maken. Iedereen Verdient Vakantie is er voor vakantiegangers met een klein budget, een beperking of een bijzondere vraag. Voor mensen die nood hebben aan een dagje weg of vakantie, maar niet zo gemakkelijk kunnen vertrekken. 

Meer info: www.iedereenverdientvakantie.be

Rap op stap

Een Rap op Stappunt is een sociaal reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget die niet aangesloten zijn bij een sociale organisatie. Het biedt een uitgebreid vrijetijdsaanbod: zowel toeristische uitstappen als sport en cultuur komen aan bod. Mensen die nog nooit op uitstap of vakantie zijn geweest, krijgen in het Rap op Stappunt ondersteuning, zodat ze van een zorgeloze en leuke uitstap kunnen genieten. De uitbater van een kantoor luistert naar de wensen van de persoon en samen kijken ze naar er allemaal mogelijk is. Ook de praktische kant, zoals vervoer en kostprijs, wordt op voorhand besproken, zodat de vakantieganger niet voor verrassingen komt te staan.

Omdat een Rap op Stappunt soms maar één dag per week open is, is het belangrijk om goed op tijd je vakantie of daguitstap te plannen. Zo kan je zeker een week op voorhand je uitstap aanvragen.

Wil je graag kennis maken met het aanbod van een Rap op Stappunt in jouw buurt? Neem dan een kijkje op www.rapopstap.be om het dichtstbijzijnde kantoor te vinden.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF