Eten & drinken

Hoevepicknick

De landbouwbedrijven in de Leiestreek laten je graag kennismaken met hun heerlijke hoeveproducten. Hieronder vind je de lekkerste adresjes.

Hoevepicknick 100% West-Vlaams

Op verschillende West-Vlaamse hoeves kan je tussen mei en eind september smullen van de hoevepicknick '100% West-Vlaams'. Je wordt er verwend met een picknickmand vol verse hoeve- en streekproducten. Het mooiste plekje op de boerderij wordt voor jou gereserveerd. Combineer de picknick met een fiets- of wandeltocht, een leuke activiteit in de regio of een bezoek aan de boerderij en je krijgt gegarandeerd een origineel dagje uit! Prijzen en openingsuren zijn verschillend per boerderij. Op zoek naar een leuk geschenk? Dan kan je ook een picknick cadeaubon bestellen.

INFO EN RESERVATIE HOEVEPICKNICK 100% WEST-VLAAMS

Hieronder vind je de deelnemende hoeves:

De Bouvrie

De Bouvrie in Bossuit (Avelgem) is een sprekend voorbeeld van gesloten hoevebouw, waarbij alle gebouwen rond een centrale binnenplaats opgericht zijn. De huidige hoeve dateert van de 17e eeuw en staat bekend als edelhertenkwekerij. Je kan hier proeven van zelfgemaakte hoeveproducten of een groepsbezoek boeken. Ook leuk is dat de Bouvrie wandelroute langs de hertenfokkerij loopt.

MEER INFO OVER DE BOUVRIE

De Freezebeeze

Het hele jaar door kan je bij De Freezebeeze in Zwevegem terecht voor seizoensgebonden groenten en tijdens het seizoen (van mei tot oktober) ook voor aardbeien, frambozen, rode bessen en bramen. Daarnaast kan je er verwerkte producten zoals confituur, ijs, sorbet en coulis kopen. Groepen kunnen er na reservatie, tijdens een rondleiding met proevertjes, heel wat opsteken over de teelt van klein fruit.

MEER INFO OVER DE FREEZEBEEZE

De Grenshoeve

In deze zelfoogstboerderij in Bellegem (Kortrijk) worden biologische seizoengroenten, kruiden, eetbare bloemen en klein fruit puur geteeld. Ze kunnen er vers van het veld worden geoogst. Je kan er ook groenten- en fruitpaketten bestellen.

MEER INFO OVER DE GRENSHOEVE

De Herenthoeve

Deze zelfpluktuin voor bloemen in Meulebeke is van begin april tot eind oktober dagelijks vrij toegankelijk. Daarnaast kan je ook deelnemen aan rondleidingen over de historiek en het reilen en zeilen in de pluktuin of kan je er de hoevepicknick bestellen.

MEER INFO OVER DE HERENTHOEVE

De Sterhoek

In Anzegem, de streek waar Stijn Streuvels zich liet inspireren, vind je, met het vizier op de Landergemmolen gericht, de Sterhoek. Dé boerderij waar de verse koeienmelk nog dagelijks verwerkt wordt tot (h)eerlijke hoeveproducten zoals hoeve-ijs, melkdesserten en zuivel. Van mei tot eind september kan je er het lekkers ter plekke opsmullen op het zomerterras.

MEER INFO OVER DE STERHOEK

Andere plekjes voor een hoevepicknick

Naast de actie '100% West-Vlaams', kan je ook bij een aantal andere hoeves proeven van lekkers dat rechtstreeks van de boerderij komt. Probeer zeker eens de volgende adresjes:

Hof 't Klokhuis

Bezoekboerderij Hof ’t Klokhuis in Sint-Denijs (Zwevegem) teelt appels, peren, pruimen, druiven en noten. In het voorjaar – met het hoogtepunt in de maand mei – kan je er voluit genieten van de witte bloesems tussen de boomgaarden. In het najaar wordt geplukt en dat kan je gerust ook zelf doen. Tijdens de zomermaanden ontvangen Johan en Marijke hun gasten op het idyllische terras. Tot 10 personen kunnen overnachten in de vakantiewoning.

MEER INFO OVER HOF 'T KLOKHUIS

Hoeveslagerij Mandeldaele

Bij Hoeveslagerij Mandeldaele in Oostrozebeke koop je rundvlees van eigen kweek en vlees van varkens, gekweekt in de Ardense buitenlucht. In het seizoen kan je ook proeven van de kippen van eigen kweek.

MEER INFO OVER HOEVESLAGERIJ MANDELDAELE

Smaakt dit lijstje naar meer? Bekijk dan zeker ook eens onze lijst met verfrissende ijshoeves!

IJSHOEVES IN DE LEIESTREEK