Eten & drinken

Ijshoeves

Niemand zegt nee tegen een lekker ijsje tijdens een wandeling of fietstochtje op een zonnige dag. We tippen je graag de meest verfrissende ijshoeves.

Ijshoeve Ten Hoochstede

Wat is het heerlijk fietsen tussen de velden en akkers van Lendelede! Daar verwelkomt ijshoeve Ten Hoochstede je op het zalige zonneterras. Kies er een lekkernij uit het uitgebreide gamma hoeveproducten, van mei tot eind september.

Tip: hier vlakbij start een leuke gezinszoektocht 'Op stap met Blob'.

Meer info over Ten Hoochstede...

Meer info over de gezinszoektocht 'Op stap met Blob'...

De Ijshoeve

Adembenemende ijscoupes, lekkere pannenkoeken en koele drankjes ... alles wat je kan proeven op het zonovergoten terras van De IJshoeve in Sint-Denijs (Zwevegem) is homemade, bereid op de hoeve zelf. Het terras is open van mei tot september. In de andere maanden worden de hoeveproducten verkocht in de shop.

Meer info over De Ijshoeve...

D'Hooghe Scheure

Op de ijshoeve D'hooghe Scheure in Harelbeke komt het lekkers van de eigen koeien: allerlei soorten ijs, melk, room en ijstaart. Groepsbezoeken zijn mogelijk na afspraak.

Meer info over D'Hooghe Scheure...

Zuivelhoeve Ter Vluggebusch

Wat deze zuivelhoeve in Lendelede in haar hoevewinkel zet, is homemade van eigen koeienmelk: karnemelk en boter, maar ook pudding, chocolademousse, yoghurt, hoevekazen en roomijs. Ook aardbeienconfituur is er te koop, en in mei en juni haal je er verse aardbeien.

Tip voor een schooluitstap: klasjes mogen hier kennismaken met de kalfjes, het jongvee en de melkkoeien.

Meer info over Ter Vluggebusch...

Zuivelhoeve Dendauw

Al meer dan 20 jaar geleden verwerkte deze boerderij in Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) een deel van de melk tot zalige zuivelproducten, denk aan boter, karnemelk en yoghurt. Later werd het gamma uitgebreid met hoeve-ijs. Van mei tot september ben je welkom voor een drankje op het terras, tijdens de openingsuren van de winkel.

Meer info over ZuiVElhoeve Dendauw...

Het Melkhuisje

Het Melkhuisje in Oostrozebeke is gespecialiseerd in zuivelproducten zoals boter, karnemelk, yoghurt, chocomousse en ijsdessert. In mei en juni komen daar nog eens verse aardbeien bij.

Meer info over Het Melkhuisje...

De Sterhoek

Elke dag wordt de verse koeienmelk van De Sterhoek in Anzegem omgetoverd tot (h)eerlijke hoeveproducten zoals hoeve-ijs, melkdesserten en zuivel. Van mei tot eind september maken ze er ook een 'Hoevepicknick 100% West-Vlaams' klaar, als je die vooraf bestelt.

Meer info over de Sterhoek...

De Freezebeeze

Bij de Freezebeeze in Zwevegem koop je naast seizoengroenten en rood fruit ook verwerkte producten zoals ijs en sorbet.

Tip: als je vooraf reserveert, krijg je in groep een rondleiding op de hoeve.

Meer info over de Freezebeeze...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF