Eten & drinken

Ijshoeves

Tijdens een fietstochtje op een zonnige zondag kan een lekker ijsje niet ontbreken. We tippen je graag de meest verfrissende ijshoeves!

Ijshoeve Ten Hoochstede

Ten Hoochstede bevindt zich in een landelijk kader in Lendelede, waar je heerlijk kunt fietsen. Je kan er halt houden op de ijshoeve waar je iets lekkers kiest uit het uitgebreide gamma hoeveproducten of vertoeven op het verzorgde zonneterras vanaf mei tot eind september.

Meer info over Ten Hoochstede...

De Ijshoeve

Vanaf begin mei tot eind september opent het gezellig terras van De Ijshoeve in Sint-Denijs (Zwevegem). In de andere maanden kan je terecht in de shop voor hoeveproducten. Je kan hier rustig genieten van een koel drankje, een pannenkoek of een keuze maken uit de verschillende ijscoupes. Alle producten worden op de hoeve zelf gemaakt.

Meer info over De Ijshoeve...

D'Hooghe Scheure

Op de ijshoeve D'hooghe Scheure in Harelbeke komt het lekkers rechtstreeks van de koe: allerlei soorten ijs, melk, room en ijstaart. Groepsbezoeken zijn mogelijk na afspraak.

Meer info over D'Hooghe Scheure...

Zuivelhoeve Ter Vluggebusch

Deze zuivelhoeve in Lendelede biedt naast de eigen karnemelk en boter ook pudding, chocolademousse, yoghurt, hoevekazen, roomijs en aardbeienconfituur aan in de hoevewinkel. Van mei tot juni zijn er aardbeien verkrijgbaar. Op deze zuivelhoeve kunnen klassen kennismaken met de kalfjes, het jongvee en de melkkoeien.

Meer info over Ter Vluggebusch...

Zuivelhoeve Dendauw

Al meer dan 20 jaar wordt op deze boerderij in Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) een deel van de melk verwerkt tot heerlijke zuivelproducten. Later werd het gamma uitgebreid met hoeve-ijs. Van mei tot september kan je een drankje nuttigen op het terras tijdens de openingsuren van de winkel.

Meer info over Zuilhoeve Dendauw...

Het Melkhuisje

Het Melkhuisje in Oostrozebeke is gespecialiseerd in zuivelproducten zoals boter, karnemelk, yoghurt, chocomousse en ijsdessert. In mei en juni zijn de aardbeien aan de beurt.

Meer info over Het Melkhuisje...

De Sterhoekhoeve

In de Sterhoekhoeve in Anzegem wordt de verse koeienmelk nog dagelijks verwerkt wordt tot (h)eerlijke hoeveproducten zoals hoeve-ijs, melkdesserten en zuivel. Van mei tot eind september kan je er ook de 'hoevepicknick 100% West-Vlaams' bestellen.

Meer info over de Sterhoekhoeve...

De Freezebeeze

Bij de Freezebeeze in Zwevegem koop je naast seizoengroenten en rood fruit ook verwerkte producten zoals ijs en sorbet. Groepen kunnen er na reservatie een rondleiding volgen.

Meer info over de Freezebeeze...