Eten & drinken

Ijshoeves en hoevepicknicks

Tijdens een fietstochtje op een zonnige zondag kan een lekker ijsje niet ontbreken. We tippen je graag de meest verfrissende ijshoeves!

Ten Hoochstede ijshoeve Lendelede

Ijshoeve Ten Hoochstede

Ten Hoochstede bevindt zich in een landelijk kader in Lendelede, waar je heerlijk kunt fietsen. Je kan er halt houden op de ijshoeve waar je iets lekkers kiest uit het uitgebreide gamma hoeveproducten of vertoeven op het verzorgde zonneterras vanaf mei tot eind september.

Meer info over Ten Hoochstede...

Ijshoeve Zwevegem Sint Denijs

De Ijshoeve

Vanaf begin mei tot eind september opent het gezellig terras van De Ijshoeve in Sint-Denijs (Zwevegem). In de andere maanden kan je terecht in de shop voor hoeveproducten. Je kan hier rustig genieten van een koel drankje, een pannenkoek of een keuze maken uit de verschillende ijscoupes. Alle producten worden op de hoeve zelf gemaakt.

Meer info over De Ijshoeve...

D Hooge Scheure Harelbeke ijshoeve

D'Hooghe Scheure

Op de ijshoeve D'hooghe Scheure in Harelbeke komt het lekkers rechtstreeks van de koe: allerlei soorten ijs, melk, room en ijstaart. Groepsbezoeken zijn mogelijk na afspraak.

Meer info over D'Hooghe Scheure...

De Herenthoeve Meulebeke

De Herenthoeve

In deze hoeve in Meulebeke is het zomerterras van mei tot eind september open op zaterdag en zondag. Extra dagen worden op de Facebookpagina aangekondigd. De specialiteiten zijn ambachtelijk hoeveroomijs, huisbereide aardbeiensangria en aardbeienmojito. Tijdens het seizoen zijn er naast aardbeien ook aardappelen te koop. Voor de kleinsten zijn er een kinderspeelhoek en een zandbak. Groepsbezoeken zijn mogelijk na reservatie.

Meer info over de Herenthoeve...

Zuivelhoeve Ter Vluggebusch Lendelede hoeveproducten

Zuivelhoeve Ter Vluggebusch

Deze zuivelhoeve in Lendelede biedt naast de eigen karnemelk en boter ook pudding, chocolademousse, yoghurt, hoevekazen, roomijs en aardbeienconfituur aan in de hoevewinkel. Van mei tot juni zijn er aardbeien verkrijgbaar. Op deze zuivelhoeve kunnen klassen kennismaken met de kalfjes, het jongvee en de melkkoeien.

Meer info over Ter Vluggebusch...

Zuivelhoeve Dendauw Ledegem sint eloois winkel hoeveproducten

Zuivelhoeve Dendauw

Al meer dan 20 jaar wordt op deze boerderij in Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) een deel van de melk verwerkt tot heerlijke zuivelproducten. Later werd het gamma uitgebreid met hoeve-ijs. Van mei tot september kan je een drankje nuttigen op het terras tijdens de openingsuren van de winkel.

Meer info over Zuilhoeve Dendauw...

Sterhoekhoeve Anzegem hoeveproducten boerderij

De Sterhoekhoeve

In Anzegem, de streek waar Stijn Streuvels zich liet inspireren, vind je, met het vizier op de Landergemmolen gericht, de Sterhoekhoeve. Dé boerderij waar de verse koeienmelk nog dagelijks verwerkt wordt tot (h)eerlijke hoeveproducten zoals hoeve-ijs, melkdesserten en zuivel. Van mei tot eind september kan je er het lekkers ter plekke opsmullen op het zomerterras.

Meer info over de Sterhoekhoeve...

De Freezebeeze Zwevegem hoevepicknick

De Freezebeeze

Het hele jaar door kun je bij De Freezebeeze in Zwevegem terecht voor seizoensgebonden groenten en tijdens het seizoen (van mei tot oktober) ook voor aardbeien, frambozen, rode bessen en bramen. Daarnaast kan je er verwerkte producten zoals confituur, ijs, sorbet en coulis kopen. Groepen kunnen er na reservatie, tijdens een rondleiding met proevertjes, heel wat opsteken over de teelt van klein fruit.

Meer info over de Freezebeeze...

Het Melkhuisje Oostrozebeke hoeveproducten

Het Melkhuisje

Het Melkhuisje in Oostrozebeke is gespecialiseerd in zuivelproducten zoals boter, karnemelk, yoghurt, chocomousse en ijsdessert. In mei en juni zijn de aardbeien aan de beurt.

Meer info over Het Melkhuisje...

Hoeve-ijs is niet de enige specialiteit van de landbouwbedrijven in de Leiestreek. Ze laten je graag ook kennismaken met andere hoeveproducten. De volgende hoeves verdienen zeker een bezoekje voor een picknick:

Bouvriehoeve Bossuit Avelgem hoeveproducten hoevepicknick

De Bouvriehoeve

De Bouvrie in Bossuit (Avelgem) is een sprekend voorbeeld van gesloten hoevebouw, waarbij alle gebouwen rond een centrale binnenplaats opgericht zijn. De huidige hoeve dateert van de 17e eeuw en staat bekend als edelhertenkwekerij. Je kan hier proeven van zelfgemaakte hoeveproducten of een groepsbezoek boeken. Ook leuk is dat de Bouvrie wandelroute langs de hoeve loopt.

Meer info over de Bouvriehoeve...

Vakantiewoning Hof t Klokhuis Zwevegem Sint Denijs

Hof 't Klokhuis

Bezoekboerderij Hof ’t Klokhuis in Sint-Denijs (Zwevegem) teelt appels, peren, pruimen, druiven en noten. In het voorjaar – met het hoogtepunt in de maand mei – kan je er voluit genieten van de witte bloesems tussen de boomgaarden. In het najaar wordt geplukt en dat kan je gerust ook zelf doen. Tijdens de zomermaanden ontvangen Johan en Marijke hun gasten op het idyllische terras. Tot 10 personen kunnen overnachten in de vakantiewoning.

Meer info over Hof 't Klokhuis...

Hoeveslagerij Mandeldaele Oostrozebeke hoeveproducten

Hoeveslagerij Mandeldaele

Bij Hoeveslagerij Mandeldaele in Oostrozebeke koop je rundvlees van eigen kweek en vlees van varkens, gekweekt in de Ardense buitenlucht. In het seizoen kan je ook proeven van de kippen van eigen kweek.

Meer info over Hoeveslagerij Mandeldaele...