Kerstmarkt Gent
Agenda

Kersttips

Op het einde van 2017 en begin 2018 wordt de Leiestreek ondergesneeuwd met leuke kerstmarkten en winterse evenementen. Hieronder vind je het overzicht (vergeet niet om onder de foto's door te scrollen).

Gent

Bij het begin van de maand december lijkt het alsof Gent de herfst van zich afschudt en zich opmaakt voor de laatste rechte lijn richting kerst en oudejaar. Het historische centrum verandert in een winterlandschap, van het St.-Baafsplein tot het St.-Veerleplein. Op de kerstmarkt wandel je langs kraampjes met hapjes en drankjes, leuke hebbedingen en authentieke ambachten. De geur van harshout en glühwein maakt de ervaring compleet. Het Emile Braunplein lijkt een tafereel van Bruegel geworden: warm ingeduffelde schaatsers glijden achter elkaar aan in een middeleeuws decor.

Het uitgebreide programma wordt mooi samengevat op https://visit.gent.be/nl/winter-gent

Harelbeke

Zaterdag 16 december: Winterleute op de speelplaats sporthal Arendswijk
Koning Leopold III-plein 71 – organisatie Buurtwerking Arendswijk – Rosanne Mestdag - rosanne.mestdagh@skynet.be – 0486 44 84 32

Zaterdag 23 december: Kerstmarkt op ’t Ooste
Ooststraat/Boudewijn I-straat – 17 uur - Vlieghe Sven – 0498 854461 – vlieghesven@hotmail.com

Dinsdag 26 december: Kerstmarkt Hulste for Life op Hulstedorp
Organisatie feestcomité Hulste – Roeland Van Assche – roeland.vanassche@skynet.be - 056 70 37 47 – 0477 70 37 47

Zaterdag 13 januari: “Tegoare Nieuwjoare”
Omgeving Sint Salvatorkerk – Paretteplein – organisatie stedelijk feestcomité -  Claude Baert – claude.baert@telenet.be – 056 72 25 80 – 0479 31 81 76 vanaf 18 uur

Kerst Leiestreek

Kortrijk

Winter in Kortrijk loopt van 8 december tot en met 7 januari. Een kerstdorp op het Schouwburgplein (tot eind december), een retrokermis op de Grote Markt en een nieuwe ijspiste vormen enkele van de hoogtepunten.
Het uitgebreide programma kan je bekijken op www.winterinkortrijk.be

Roeselare

Het winterprogramma in Roeselare biedt heel wat variatie, met onder meer kerst- en eindejaarsshopping met speciale koopzondagen. Een kerstmarkt en ijspiste verwelkomen je van vrijdag 1 december om 18u tot zondag 7 januari.
Alle praktische info over het volledige winterprogramma vind je op http://wintervanrsl.be/

ijspiste Roeselare Leiestreek

Waregem

Van vrijdag 8 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018: Overdekte ijspiste:

Schaatsplezier voor jong en oud met feeërieke kerstverlichting en chalets rond de piste met lekkernijen en neuswarmertjes.
Openingsuren: elke dag van 10.00u. tot 22.00u. met uitzondering op 24 en 31 december: 10.00u. tot 18.00u.
Tel: 056 62 12 11
Adres: Markt, 8790 Waregem
Prijs: 4 euro per schaatsbeurt (max 1,5 uur)

Zaterdag 16 en zondag 17 december: Kerstshopping
Met tal van animatie, kerstmannen en –vrouwen, lekkere chocolade en leuke kerstmutsen. In de namiddag kan je een ritje maken in de kerstkoets. Gratis
Info: 056 60 54 31 of waregem.winkelstad@skynet.be
Adres: centrumstraten Waregem.

Van vrijdag 22 december tot en met zaterdag 30 december: Indoor Winterland:
De eerste editie van de indoorkermis in Waregem expo wordt véél meer dan de zoveelste ‘gewone’ kermis. Het worden 8 dagen feest voor jong én oud. Een 20-tal flitsende attracties voor alle leeftijden staan er naast elkaar in een prachtig winterdecor. In de overdekte en sfeervol gedecoreerde Winterland pop–up bar kan je genieten van een hapje en/of drankje. Dagelijks zijn er verschillende randactiviteiten, zoals shows en optredens, die de kermis tot een onvergetelijk dagje uit maken
Adres: Waregem Expo, Zuiderlaan 20, 8790 Waregem
www.waregemexpo.be/evenement/indoorwinterland

Zaterdag 23 december en zaterdag 30 december: Eindejaarsactie
Met tal van animatie. Gratis.
Info: 056 60 54 31 of waregem.winkelstad@skynet.be
Adres: centrumstraten Waregem

Wervik

Tijdens de kersboomverbranding op zaterdag 6 januari 2018 om 18u staan er diverse eet- en drankkraampjes (blokhutjes) opgesteld in stadsdomein Oosthove. Voor deze avond worden afgedankte kerstbomen uit de hele stad aangevoerd en samen op het vuur gegooid.
Adres: Speiestraat, 8940 Wervik

Bar d'Hiver in Wielsbeke

In Wielsbeke vind je de pop-up Bar d'Hiver in een flink uit de kluiten gewassen iglo. De tent, in dit geval een opblaasbare dome, zal open zijn van 16 november tot 13 januari, telkens van donderdag tot en met zondag. De toegang is gratis. Enkel voor oudejaarsavond worden toegangskaarten verkocht, maar dat wordt een apart gebeuren, onder de naam 'Studio 18'. De opening van Bar d’hiver is gepland op donderdag 16 november onder het thema Let’s dome, met dj Mexim. Het hele openingsweekend volgen de dj’s elkaar op. Op zondag 19 november staat er een baristabar en is er een special voor kinderen.
Adres: Houtvezelstraat, Wielsbeke
www.facebook.com/bardivers