Agenda

Kersttips

Kerstmis komt er aan en dat betekent winterse gezelligheid met kerstmarkten, ijspistes en leuke winterbars. We geven je graag een blik op de belangrijkste activiteiten in de Leiestreek in december 2018.

Winter in Kortrijk

7 december t.e.m. 6 januari, gesloten op 25 december en 1 januari.
De Grote Markt is de draaischijf van Winter in Kortrijk. Je kan er letterlijk rondjes draaien op de ijspiste en op de kermis. Ga zeker ook eens binnen in de BBQ chalet om de hongerige magen te stillen. Hier is ook de vertrekplaats van de winterkoets die je tijdens het weekend door de binnenstad loodst. Tot het einde van het jaar vind je bovendien op het Schouwburgplein een gezellige kerstmarkt met ruimte voor kinderanimatie en af en toe een optreden. Op zondag 16/12, 23/12, 30/12 en 6/01 kan je kerst- en koopjesshoppen in Kortrijk. Even bekomen doe je in een van de vele cafés of pop-up winterbars.
Meer info: toerisme@kortrijk.be - www.winterinkortrijk.be 

Winterwandeling
Laat je onderdompelen door de gezellige kerstsfeer tijdens een verkwikkende wandeling door centrum Kortrijk.
Bekijk de winterwandeling hier...

Winter in Roeselare

30 november t.e.m. 6 januari
Roeselare maakt het winters gezellig met een ijspiste en kerstdorp van 30 november t.e.m. 6 januari. Tijdens de shoppingweekends in december en het eerste weekend van januari zijn de winkels ook open op zondag. Op 26 december vindt de 100e kerstparade plaats.
Meer info: visit@roeselare.be - www.visitroeselare.be

Waregem Wintert

7 december t.e.m. 6 januari
Van 7 december tot en met 6 januari is de ijspiste opnieuw te vinden op de Markt van Waregem. Op zaterdagvoormiddag en zondagvoormiddag is de piste voorbehouden voor kinderen. Ideaal voor de ouders die zich kunnen opwarmen aan de winterchalets naast de piste. Maar er zijn daarnaast nog heel wat winterse activiteiten, zoals o.a. een indoor winterkermis, een winterse zaterdagmarkt en koopzondagen.
Meer info: toerisme@waregem.be - www.waregem.be/waregemwintert

Deinze

Ice'Kimo

30 november t.e.m. 9 december
Tijdens een tiendaags evenement kan je iets drinken in deze pop-up ijsbar en ondertussen het goede doel steunen.
Meer info in dit artikel van Het Laatste Nieuws en op de Facebookpagina van Ice'Kimo.

Kerstmarkt

15 en 16 december
De Kerstmarkt gaat in Deinze door op de Markt op 15/12 van 14 tot 22u en op 16/12 van 14 tot 21u. Er zijn nonstop optredens.
Meer info: toerisme@deinze.be - www.langsdeleie.be

Winterpret aan de Leie

12 december t.e.m. 2 januari
Winterpret aan de Leie met een schaatsbaan op het Sint-Poppoplein.
Meer info: www.winterpretaandeleie.be

Machelen-aan-de-Leie in kerstsfeer

8 t.e.m. 30 december
Tijdens de maand december wordt de autovrije Karperstraat ondergedompeld in de kunst- en kerstsfeer. Hiervoor werd een samenwerking opgezet tussen het atelier van kunstenaar Martin Wallaert, restaurant De Karper en Koffiehuis Het Verschrikkelijke Zoete Leven waar er ook werken van Martin Wallaert te zien zijn tijdens hun openingsuren. De kleine huisjes in de Karperstraat verlichten de straat vanuit hun ramen met de typische lampen van Vergeten Verlichting. Een feeërieke sfeer die de hele buurt verbindt. Toegang is overal gratis.
Meer info...

Kerstdorp Sint-Martens-Latem

15 en 16 december
De Latemse Kunstkring bestaat 60 jaar in 2019. In het Kerstdorp zullen wij de Latemse Kunstkring aan het breed publiek voorstellen. Open op 15/12 van 16u tot 22u, op 16/12 van 14u tot 20u.
Adres: Dorp, Sint-Martens-Latem
Meer info: sophie.desmet@sint-martens-latem.be

Winter in Gent

7 december t.e.m. 6 januari
Het historische centrum verandert in een winterlandschap, van het St.-Baafsplein tot het St.-Veerleplein. Op de Kerstmarkt wandel je langs kraampjes met hapjes en drankjes, leuke hebbedingen en authentieke ambachten. Het Emile Braunplein lijkt een tafereel van Bruegel geworden: warm ingeduffelde schaatsers glijden achter elkaar aan in een middeleeuws decor.
Meer info over Winter in Gent...

Pop-up winterbars

Naast de vele vaste adresjes in de Leiestreek duiken er van eind 2018 tot begin 2019 ook verschillende pop-up winterbars op.

Bekijk hier de lijst met pop-up winterbars