Kerstmarkt Gent
Agenda

Kersttips

Begin 2018 wordt de Leiestreek ondergesneeuwd met winterse evenementen. Hieronder vind je het overzicht van de evenementen die momenteel nog lopen (vergeet niet om onder de foto's door te scrollen).

Deinze

Pop-up baristabar CAFE Interieur
Alles is er te koop zoals tafels, stoelen, schilderijen, … behalve de koffiemachine en de uitbater Hannes Careel zelf. Het aanbod is vooral een hele variatie aan koffie en zoetigheden. De koffie komt van de Deinse branderij De Goudvink. Naast barista-opleidingen volgde Hannes ook een cursus theesommelier bij Ann Vansteenkiste. De Deinse kunstenaar Jesse Van Gompel heeft er een open atelier en ook Hilde van der Guchte van Altoos interieurrenovatie komt erbij. Het is een tijdelijk project (tot einde maart 2018), want het gebouw waar ooit nog het eerste textielatelier van Liebaert was gevestigd, gaat tegen de vlakte.
Openingsuren: dinsdag – vrijdag van 7u – 17u30 / zaterdag - zondag van 14u – 17u30.
Adres: aan het station, Stationsstraat 44, 9800 Deinze
Meer info: www.facebook.com/cafeinterieur

Winterzwemmers aan Vosselareput 
Elke zondagmorgen komen de winterzwemmers samen. Wens jij je op te warmen in het gezellige clubhuis? Op zondag is het open vanaf 10u. Eenvoudige (h)eerlijke Vlaamse gerechten staan op de kaart.
Adres: Kleine Pontstraat 5, 9800 Deinze
Meer info: http://winterzwemmersvanvosselareput.com

Gent

Bij het begin van de maand december lijkt het alsof Gent de herfst van zich afschudt en zich opmaakt voor de laatste rechte lijn richting kerst en oudejaar. Het historische centrum verandert in een winterlandschap, van het St.-Baafsplein tot het St.-Veerleplein. Op de kerstmarkt wandel je langs kraampjes met hapjes en drankjes, leuke hebbedingen en authentieke ambachten. De geur van harshout en glühwein maakt de ervaring compleet. Het Emile Braunplein lijkt een tafereel van Bruegel geworden: warm ingeduffelde schaatsers glijden achter elkaar aan in een middeleeuws decor.

Het uitgebreide programma wordt mooi samengevat op https://visit.gent.be/nl/winter-gent

Harelbeke

Zaterdag 13 januari: “Tegoare Nieuwjoare”

Omgeving Sint Salvatorkerk – Paretteplein – organisatie stedelijk feestcomité -  Claude Baert – claude.baert@telenet.be – 056 72 25 80 – 0479 31 81 76 vanaf 18 uur

Kerst Leiestreek

Kortrijk

Stad Kortrijk maakte ook een nieuwe winterwandeling die een aantal stops bij gezellige winterbars en verrassende shopadresjes bevat. Natuurlijk mag de bijzondere pop-up winterbar 'Vetur' aan de Leie daarin niet ontbreken.

PDFwinterwandeling.pdf

ijspiste Roeselare Leiestreek

Bar d'Hiver in Wielsbeke

In Wielsbeke vind je de pop-up Bar d'Hiver in een flink uit de kluiten gewassen iglo. De tent, in dit geval een opblaasbare dome, zal open zijn van 16 november tot 13 januari, telkens van donderdag tot en met zondag. De toegang is gratis. Enkel voor oudejaarsavond worden toegangskaarten verkocht, maar dat wordt een apart gebeuren, onder de naam 'Studio 18'.
Adres: Houtvezelstraat, Wielsbeke
www.facebook.com/bardivers

Zin om je bezoek aan de winterse evenementen te combineren met een verblijf in de Leiestreek?

Bekijk onze lijst met logiesadresjes