Doen
Kids

Kindvriendelijk

Een dagje genieten met de kinderen of kleinkinderen? Dan ben je in de Leiestreek aan het juiste adres! Hier beleven klein én groot onvergetelijke avonturen. Ravotten in speelnatuur, musea ontdekken door kinderogen, serieuze capriolen uithalen of je wagen aan een van de gezinsvriendelijke ‘Op Avontuur met Blob’-zoektochten. Manieren bij de vleet dus om het voor de hele familie spannend te houden.

Activiteiten met kinderen

Musea voor het hele gezin!

Deze musea weten zowel jong als oud te charmeren en pakken uit met parcours zo bijzonder dat zowel de kleuter als de puber zich niet vervelen.

BEKIJK DE FAMILIEVRIENDELIJKE MUSEA

Op stap met Blob

Blob neemt je mee op een reeks gezinsvriendelijke zoektochten die groot en klein charmeren. Samen ontdek je mooiste groene plekjes van de Leiestreek en steek je heel wat natuurweetjes op. De Blob-zoektochten zijn geschikt voor families met kinderen van 7 tot 12 jaar.

MEER INFO OVER DE BLOB GEZINSZOEKTOCHTEN

Avontuur voor taaie meiden en stoere kerels

Ben je twaalf en nergens bang van? Wil je voortdurend je grenzen verleggen en grootste avonturen beleven? Dan hoef je niet verder te zoeken… Opgepast! Adrenalinerisico! 

MEER INFO OVER ONS AVONTUURLIJK AANBOD

Heerlijk buiten ravotten!

Sommige natuurdomeinen bieden net iets meer dan alleen maar natuur. Kwestie van meerdere generaties tevreden te stellen. Dus vind je hier naast bossen, velden en wandelpaden ook indrukwekkende speelburchten, speeltractors, dierenparken of zelfs een heus Robinsoneiland.

MEER INFO OVER SPELEN IN HET GROEN

Knooppunten verbinden

Ook korte beentjes kunnen stevig stappen. En al helemaal als ze knooppunten mogen zoeken. De Leiestreek pakt uit met twee wandelnetwerken: Land van Mortagne en Land van Streuvels en die leiden je naar wondermooie plekken. En dat net om de hoek.

MEER INFO OVER DE WANDELNETWERKEN

Zalig binnen spelen

Geen zin in weerstress of even vluchten voor een regenbui? Binnenspeeltuinen bij de vleet! Nu eens slaat je kroost aan het klauteren, dan weer rijden ze met gocarts, maken ze salto’s in het ballenbad of halen ze toeren uit op de trampoline.

BEKIJK DE INDOOR SPEELTUINEN

Pret op de kinderboerderij

Grote en kleine natuurvrienden komen thuis op een van de kinderboerderijen om er de ezels te aaien, paardje te rijden, brood te bakken of de dieren te voederen. Of proeven van het échte boerenleven.

BEKIJK DE KINDERBOERDERIJEN

Relax tafelen

Achiel en Hector, Anzegem

In hun mooie koffie- en theeschuur serveren herboristen Stefanie en Jeroen, de kleinkinderen van Achiel en Hector, huisbereid gebak, grootmoeders picon, streekbiertjes en uiteraard koffie en thee. De kroost amuseert zich ondertussen in de wilde tuin.

MEER INFO OVER ACHIEL EN HECTOR

Park Baron Casier, Waregem

Deze kasteeltuin is de groene long van Waregem. In het kasteel huist bistro Baron Casier, een eigentijdse designplek waar het heerlijk vertoeven is. ’s Zomers geniet je op het terras en ondertussen ravot de kroost in het park.

MEER INFO OVER BISTRO BARON CASIER

Landhuis Den Haezewind, Menen

Een terras met zicht op groen én de speeltuin. Elk ouderhart gaat er warmer van kloppen. Voeg daar nog een paardenpension en een uitgebreide kinderkaart aan toe en je weet dat je een nieuwe pleisterplek gevonden hebt.

MEER INFO OVER LANDHUIS DEN HAEZEWIND

Over smikkelende draken...

Spot je in Kortrijk Smikkel, de familiemascotte, dan mag je zeker zijn dat je kinderen in de watten gelegd worden. Want alle Smikkeladressen hebben net iets meer aandacht voor hun kleinste gasten. Een hoge stoel, wat tafelspelletjes, een eigen menukaart… In Gent toont een Draakje je de weg naar kindvriendelijke etablissementen. En draagt het Draakje een gouden koksmuts dan kan je er ook gebruik maken van een luiertafel en een microgolfoven.

KINDVRIENDELIJKE RESTAURANTS IN KORTRIJK

KINDVRIENDELIJKE RESTAURANTS IN GENT

Slaap kindje slaap

PassaDia, Zwevegem

Kinderen weten niet waar eerst gekeken in B&B en vakantiewoning PassaDia. Want in die grote speeltuin pronkt niet alleen een trampoline, maar spot je ook verschillende speeltoestellen, go-carts en tractortjes terwijl wat verder geit Boncky en schaap Dolly je aandacht proberen te trekken. En heb je die paarden al gezien?

MEER INFO OVER PASSADIA

Hof te Voorde, Deerlijk

Ooit een stalling, vandaag een viersterren vakantiehuis geschikt voor 14 personen. In de tuin een boomhut (wie durft er overnachten?), een open schuur gevuld met zowel gocarts als kinderfietsjes, een kampvuurplaats, een buitendouche, konijntjes, geitjes, kippen en een poes. Wedden dat je tijd te kort komt?

MEER INFO OVER HOF TE VOORDE

Herenhuis, Izegem

Wat is het statige Herenhuis mooi! Zodra je er binnenstapt, geniet je van de pracht en praal uit vervlogen tijden. Alleen de ruime familiekamer is hypermodern, uitgerust voor 7 personen. Dé trekpleister voor het jonge grut is de glijbaan. De kinderen glijden er vanaf hun slaapzolder naar beneden, tot aan het bed van de ouders.

MEER INFO OVER HERENHUIS

Land van Streuvels, Anzegem

Op zoek naar een luxueuze vakantiewoning groot genoeg voor de hele familie? Het Land van Streuvels kan 25 personen ontvangen en heeft alles om zelfs de meest veeleisende vakantieganger te overtuigen. Van een oplaadpunt voor elektrische auto’s over een afgesloten fietsberging (met oplaadpunten voor e-bikes) tot een heuse kabelbaan, speeltoestellen en een petanquebaan. Kwestie van de hele familie te entertainen.

MEER INFO OVER LAND VAN STREUVELS