Doen
Kids

Op stap met de kinderen

De leukste dagjes uit met het gezin

Bezorg je kinderen nu al de mooiste jeugdherinneringen en neem ze mee naar een vakantieland vol speeljungles, avonturen, wilde dieren, natuur ... Beleef meer in de Leiestreek!

Achiel en Hector kind ezel
Koers museum Roeselare

Twinkelende ogen in speeltuinen en speelse musea

Hele vakanties kun je vullen met de toffe attracties, uitgestrekte groendomeinen en speelse musea in de Leiestreek.

Provinciedomein Bergelen in Gullegem is bijvoorbeeld zo'n paradijs voor kinderen en hun ouders. Ze vinden bij de ligweide een fijne speeltuin vol klim- en klautertuigen, en wat verderop ook nog een speelbos. Het uitgestrekte Provinciedomein De Gavers in Harelbeke en Deerlijk heeft een nieuwe speeltuin op zacht zand waar de kleinsten zich volledig uitleven. Maar je kan er ook wandelen, bootje varen, minigolf spelen en nog zoveel meer.

Meer zin in een museum? Volg het gezinsparcours ‘Op stap met Staf Stekel’ in het moderne Texture, Museum over Leie en vlas in Kortrijk. En in de Wereld van Kina in Gent vinden kinderen op een speelse manier antwoorden op boeiende natuurvragen. Kunnen berken verdriet hebben? Praten bijen met elkaar?

KOERS in Roeselare daagt het hele gezin uit in een wielercompetitie. Voor een après-koers zit je goed in het KOERSkaffee, met terras in de kindvriendelijke museumtuin.

MEER KINDVRIENDELIJKE ACTIVITEITEN

Theehuizen en restaurants met een hart voor kinderen

Heel wat Leiespots doen er alles aan zodat kinderen zich thuis voelen. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij Stefanie en Jeroen, de kleinkinderen van Achiel en Hector. Ze serveren in hun mooie koffie- en theeschuur huisbereid gebak. Het kroost amuseert zich ondertussen in de wilde tuin. Of trek naar het kasteelpark Baron Casier, de groene long van Waregem. In het kasteel huist een eigentijdse designbistro. Aan de rand van het park ligt een toffe speeltuin met klim- en klautertoestellen, kabelbaan en hangmatten.

MEER GEZINSVRIENDELIJKE CAFES EN RESTAURANTS

achiel en hector tiegem anzegem

Avontuur voor groot en klein

De Leiestreek doet avonturiers watertanden. Ze dromen bijvoorbeeld van Zwevegem, een avonturentopper in de regio. Daar serveert Transfo een spectaculair menu in een honderd jaar oude, gerenoveerde elektriciteitscentrale bij het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Jonge en minder jonge avonturiers wagen zich aan deathrides, touwenparcours of een adembenemende duik in de duiktank van wel 15 meter diep. Alleen voor durvers dus! Op een boogscheut van Transfo ligt Paintball Valley. Niet alleen volwassenen maar ook jongeren vanaf 9 jaar mogen zich er op een veilige manier uitleven.

BELEEF HET AVONTUUR

Je wildste dag avontuur leiestreek transfo gavers
Schoondalbos Waregem Sint Eloois Vijve blob kinderen

Hoera, we gaan wandelen met Blob

Krijg je je kroost niet uit zijn kot, om mee te wandelen? Noteer alle knooppunten van een route op een van de wandelnetwerken en geef het cijferlijstje aan je kinderen. Wedden dat ze het spannend vinden om zelf de weg te zoeken over de smalle paadjes? Stap je daarbij ook nog eens in de voetsporen van Blob en zijn vriendjes, dan wordt de zoektocht extra tof met spelletjes en weetjes. Volg Blob in het Orveytbos over het wandelnetwerk Land van Mortagne en in het Sint-Arnolduspark over het netwerk Land van Streuvels. Je wandelt dan in de mooiste groendomeinen.

BEKIJK ALLE BLOB GEZINSZOEKTOCHTEN

herenhuis izegem bed and breakfast slapen overnachten

Gezinsvriendelijke logies

Logeren wordt een feest voor het hele gezin, in deze kindvriendelijke logies.

Bij PassaDia bijvoorbeeld, een B&B en vakantiewoning, weet het jonge grut niet waar eerst kijken. Want in de grote tuin lonken een trampoline, speeltoestellen, gocarts en tractortjes. Ook geit Boncky, schaap Dolly en de paarden vragen aandacht.

Of wat dacht je van het statige Herenhuis in Izegem? Zodra je er binnenstapt, geniet je van de pracht en praal uit vervlogen tijden. Maar de topper voor gezinnen is er de hypermoderne familiekamer, mét glijbaan. De kinderen glijden er vanaf hun slaapzolder naar beneden, tot aan het bed van de ouders.

En het grote vakantiehuis Hof te Voorde in Deerlijk wordt omringd door een royale tuin met een boomhut, een open schuur vol gocarts en kinderfietsjes, een kampvuurplaats, een buitendouche, konijntjes, geitjes, kippen en een poes. Wedden dat je tijd te kort komt? We gaan nog niet naar huis!

MEER GEZINSVRIENDELIJKE LOGIES

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF