Cultuur & erfgoed
Kids

Kindvriendelijke musea

De musea in de Leiestreek hebben ook voor de jongsten onder ons heel wat te bieden. We geven je graag wat tips om met de (klein)kinderen op pad te gaan.

Texture

Texture, Museum over Leie en vlas in Kortrijk, toont het vlasverhaal in 3 kamers. De presentatie is helder, interactief en duidelijk voor iedereen. Naargelang je leeftijd en interesse kan je kiezen waaraan je de meeste tijd besteedt. Zo kan iedereen van het gezin een beetje zijn eigen parcours uitstippelen, maar beleef je toch samen een fijne uitstap. Het gezinsparcoursOp stap met Staf Stekel’ is een aanrader voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar. Spelenderwijs steken de kleinsten heel wat op over de wondere wereld van het vlas. Op het einde van het parcours hebben ze de code gevonden waarmee ze een gadget winnen! Kinderen tot 12 jaar bezoeken Texture gratis. Het boekje met gadget van Staf Stekel kost € 2.
Meer info over Texture...

Eperon d'Or

Gezinnen met kinderen van 6 tot 12 kunnen het schoeisel- en borstelmuseum Eperon d’Or in Izegem verkennen samen met Eduard en Josefina. Hij is een prettig gestoorde borstelbaron die apetrots is op zijn collectie van 287 tandenborstels. Zij is Eduards dochter en compleet gek van schoenen. Aan de hand van een interactief boekje barstensvol toffe opdrachten en leuke weetjes leiden Eduard en Josefina je door het hele museum. Eperon d’Or is gratis toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar.
Meer info over Eperon d'Or...

mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek)

Het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) in Deinze zal iedereen kunnen bekoren, groot én klein! Dankzij het familieparcours, een ontdekkingstocht vol informatie, vragen en opdrachten, kom je samen meer te weten over de schilderijen en voorwerpen in het museum. Neus met het hele gezin in de vaste collectie beeldende kunst en erfgoed en ervaar hoe het voelt om een kunstenaar, ontwerper of deel van een kunstwerk te zijn. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Het familieparcours is ook gratis en richt zich naar kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Meer info over het mudel...

Kortrijk 1302

Families en groepen met kinderen hebben keuze te over voor een onvergetelijk bezoek aan het museum Kortrijk 1302. De oudsten bijten zich vast in ludieke opdrachten in het 'ABC van 1302' of 'Durf je mee... naar 1302'. De jongsten volgen het parcours 'Ridder zoekt prinses'. In beide gevallen passeer je de middeleeuwse kleedkamer, waar je jezelf mag verkleden als ridder of prinses. Hilariteit verzekerd! Kortrijk 1302 is gratis toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar.
Meer info over Kortrijk 1302...

Museum René De Clercq

Dit museum is gevestigd in het oudste huisje van Deerlijk, dat nu gerestaureerd én beschermd is. Dit is het geboortehuis van de dichter René De Clercq. Meer dan 160 componisten gebruikten zijn teksten om prachtige liederen te maken. Er zijn ook twee pakketten voor scholen. Het museum is geschikt voor bezoekers van 7 tot 77 jaar. Het is open op zondagmiddag van Erfgoedzondag tot eind oktober en biedt gratis toegang.
Meer info over het Museum René De Clercq...

Trouwens, niet alleen musea zijn leuk voor kinderen, ook het bezoekerscentrum HIPPO.WAR zal hen zeker bijblijven.

HIPPO.WAR

Om de rol van het paard en die van de Amerikanen tijdens de Eerste Wereldoorlog in de verf te zetten, werd het voortreffelijke HIPPO.WAR gecreëerd. In dit gratis toegankelijke interactieve bezoekerscentrum, op de tweede verdieping van het tribunegebouw van de Waregemse Gaverbeekhippodroom, kom je meer te weten over de (misschien nog) minder bekende verhalen van de Groote Oorlog. Om alles ook voor de jongeren begrijpelijk te maken, is er een heuse interactieve quiz voorzien. Kinderen kunnen er zichzelf laten fotograferen net zoals een Amerikaan(se) uit WOI.
Meer info over HIPPO.WAR...

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF