Eten & drinken

De 10 leukste koffiebars

Zin in een heerlijke espresso, latte, cappuccino of slow coffee? Dat kan in een van de vele koffiebars in de Leiestreek. We kozen er 10 uit die zich onderscheiden door hun uitstekend aanbod, originele formule of persoonlijke aanpak.

koffie bonen koffiebar

Creme de la Crema

Cynthia Jacobs en haar man Michael Van de Moortel hebben elk hun eigen passie en hebben die onder één dak samengebracht in Creme de la Crema in Roeselare. Cynthia is edelsmid en ontwerpt hedendaagse juwelen, terwijl Michael als barista in de ban is van koffie. Het gebouw telt twee ingangen: een voor de koffiebar en een tweede voor de juwelengalerie.
Meer info over Crema de la Crema...

Achiel en Hector Tiegem Anzegem koffie thee café

Achiel en Hector

Achiel en Hector is een gezellige koffie- en theeschuur met een buitenterras in Tiegem (Anzegem). Huiselijkheid, gezelligheid en oog voor de kinderen staan er centraal. De kleinsten zullen er zich vergapen aan enkele speelse dieren. Voor de koffies, thee en vers gebak wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale en verse producten.
Meer info over Achiel en Hector...

El Dorado koffiebar Zwevegem

El Dorado

Deze koffiebar vind je in het oude stationsgebouw van Zwevegem. Naast koffie staan er ook thee, streekbieren, smoothies, wijn en taarten op de kaart. Het terras is een fijn plekje om te vertoeven bij mooi weer. Door de ligging langs het fietsnetwerk Leiestreek is El Dorado de ideale plek voor een stop tijdens een fietstocht.
Meer info over El Dorado...

Mokka en Meer Deerlijk restaurant koffiehuis

Mokka en Meer

Het koffiehuis en eetplekje Mokka en Meer in Deerlijk laat je in vintagesfeer genieten van heel wat lekkers. Je kan hier terecht voor een zoete zonde, streekbieren, ambachtelijke limonade, speciale koffies, snacks, burgers en een zondags ontbijtbuffet. Er is een speelplek binnen en buiten voor de kleintjes en een zalig zonneterras.
Meer info over Mokka en Meer...

Leiezolderke Deinze koffie

't Leiezolderke

De geur van versgemalen koffie waait je zo tegemoet als je de deur van het gezellige koffiehuis ’t Leiezolderke in Deinze opent. Binnen ademt het interieur antiek. Terwijl je op het terras midden het groen geniet van alle huisbereidingen, van roomijs tot gebak en taarten, kunnen je kinderen veilig ravotten in de afgesloten tuin.
Meer info over 't Leiezolderke...

Den Hert Eke Nazareth koffie brood bakkerij ontbijt

Den Hert

Den Hert is een plek met een oude ziel in de dorpskern van Eke (Nazareth). In de 16de eeuw was het al een levendige herberg, later werd het ook een brouwerij-stokerij. Nu is het een ontbijtcafé en kleine ambachtelijke bakkerij.
Meer info over Den Hert...

Theoria Kortrijk boeken winkel koffie

Theoria

De boekhandel Theoria is recent verhuisd naar het prachtige, beschermde pand Casino in Kortrijk. Een bezoek aan het boekenhuis, dat een vliegende start nam, is een belevenis. Hier en daar vind je zitplekjes, waar je rustig bij een koffie of iets anders door de boeken kan struinen.
Meer info over Theoria...

Mulino Menen koffie tearoom

Mulino

Mulino is een eigenzinnig koffiehuis in Menen, waar kwaliteit centraal staat. In het gamma zitten hartige koffie's, smakelijke bieren en aandacht geselecteerde wijnen. Ook de kleine honger wordt er gestild met onder andere heerlijk gebak en pannenkoeken.
Meer info over Mulino...

Barista Kaffee Beans Waregem koffie

Barista Kaffée Beans

De naam van deze 'specialty coffee' zaak zegt het al: de enorme keuze aan koffiebereidingen is dé grote troef van Barista Kaffée Beans in Waregem. Op de drankenkaart is ook ruimte voor heel wat soorten thee, frisdranken, milkshakes en smoothies. De honger wordt gestild met bagels, taart, cake en cupcakes. Je kan de producten ter plaatse opsmullen of meenemen naar huis.
Meer info over Barista Kaffée Beans...

koffiebar Gent

Koffiebars in Gent

Het aanbod aan hippe koffiebars in Gent is enorm. Kiezen is moeilijk en daarom bundelde de dienst toerisme de leukste koffiebars en ontbijtplekjes in een handige lijst. Smullen maar!
Bekijk de koffiebars in Gent...