Eten & drinken

De 10 leukste koffiebars

Zin in een heerlijke espresso, latte, cappuccino of slow coffee? En mag het wat meer zijn dan wat je doorsnee geserveerd krijgt? Geen nood, de Leiestreek bedient je op je wenken. De volgende 10 koffiebars wil je absoluut ontdekken. Nu eens spot je er juwelen, dan weer geniet je in een schuur of tik je er een boek op de kop.

Creme de la Crema, Roeselare

Cynthia Jacobs en haar man Michael Van de Moortel brachten hun passies samen onder één dak. Het resultaat is Creme de la Crema. Je vindt er Cynthia’s hedendaagse juwelen, terwijl barista Michael heerlijke koffie zet. Of twee ambachten voor de prijs van één. Wie nog even twijfelt over die juwelenaankoop, doet dat bij een kopje koffie.

Meer info over Crema de la Crema...

Achiel en Hector, Tiegem

In hun mooie koffie- en theeschuur serveren herboristen Stefanie en Jeroen, de kleinkinderen van Achiel en Hector, huisbereid gebak, grootmoeders picon, streekbiertjes en uiteraard koffie en thee. De kroost amuseert zich ondertussen in de wilde tuin.

Meer info over Achiel en Hector...

El Dorado, Zwevegem

Het oude stationsgebouw van Zwevegem werd omgetoverd tot een leuke koffiebar. Je drinkt er koffie, thee, streekbieren, wijn en smoothies. De taarten leveren je de nodige suikers om met volle moed verder te fietsen want El Dorado pronkt pal op het fietsnetwerk Leiestreek.

Meer info over El Dorado...

Mokka en Meer, Deerlijk

Huisgemaakte taarten en wafels, een glaasje plezier, een opkikkertje, een hongerstiller, … alles wat een mens nodig heeft, wordt in Mokka en Meer met liefde geprepareerd en geserveerd. En op zondag aanschuiven bij het ontbijtbuffet. Het jonge geweld kan ondertussen binnen of buiten spelen.

Meer info over Mokka en Meer...

't Leiezolderke, Deinze

Wat goed is, moet je niet veranderen. Dus vind je hier (gerestaureerde) schatten van op grootmoeders zolder en drink je, gezeten bij de open haard, een heerlijke koffie. Gemalen in de koffiemolen, geserveerd in een koperen kannetje. Met een stuk taart uit de AGA of een zelfgebakken boterham met boerenhesp…

Meer info over 't Leiezolderke...

Den Hert, Eke

Ontbijten, lunch en de zoeten inval. Dat krijg je geserveerd in deze nieuwe pleisterplek wiens roots terug gaan tot de 16de eeuw. Je kunt er lekker laat ontbijten, proeven van een desemboterham of een brood ophalen. In de microbakkerij wordt er immers, op bestelling, brood gebakken. Een fijne plek dus, zonder pretentie maar eenvoudigweg goed.

Meer info over Den Hert...

Theoria, Kortrijk

Er zijn boekenwinkels en boekentempels en Theoria behoort duidelijk tot de laatste soort. Een plek waar je als boekenliefhebber de tijd compleet vergeet. Je slentert van de ene naar de andere boekenkamer, en passant drink je een koffie of eet je een hapje voor je nog wat verder bladert. Er worden op tijd en stond ook literaire avonden georganiseerd. Wie écht twijfelt, kan zich in een van de leeshoekjes installeren en al voorzichtig wat woorden tot zich nemen.

Meer info over Theoria...

Mulino, Menen

In dit eigenzinnige koffiehuis lijkt het wel alsof je op bezoek bent bij een antiquair, of een oma met een stevige antiekcollectie. Hier geniet je van een stevige koffie, een biertje, wat gebak of pannenkoeken en zelfs een kleine honger wordt deskundig gestild.

Meer info over Mulino...

Barista Kaffée Beans, Waregem

De naam laat het al vermoeden Barista Kaffée Beans focust op lekkere koffie. Maar ook wie thee, smoothies of milkshakes drinkt, is hier aan het goede adres. Mag daar nog een bagel, een taartje of een cupcake bij?  De jungleallures krijg je er gratis bovenop!

Meer info over Barista Kaffée Beans...

Koffiebars in Gent

Het aanbod hippe koffiebars in Gent is enorm. Daarom bundelde Visit Gent de leukste koffiebars en ontbijtplekjes in een handige lijst. Smullen maar!

Bekijk de koffiebars in Gent...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF