Eten & drinken

Koffiebars

Zin in een heerlijke espresso, latte, cappuccino of slow coffee? Dat kan in een van de vele koffiebars in de Leiestreek. We kozen er een lijstje uit dat zich onderscheidt door hun uitstekend aanbod, originele formule of persoonlijke aanpak.

Mokka en Meer Deerlijk restaurant koffiehuis

Mokka en Meer

Het koffiehuis en eetplekje Mokka en Meer in Deerlijk laat je in vintagesfeer genieten van heel wat lekkers. Je kan hier terecht voor een zoete zonde, streekbieren, ambachtelijke limonade, speciale koffies, snacks, burgers en een zondags ontbijtbuffet. Er is een speelplek binnen en buiten voor de kleintjes en een zalig zonneterras.
Meer info over Mokka en Meer...

koffie bonen koffiebar

Creme de la Crema

Cynthia Jacobs en haar man Michael Van de Moortel hebben elk hun eigen passie en hebben die onder één dak samengebracht in Creme de la Crema in Roeselare. Cynthia is edelsmid en ontwerpt hedendaagse juwelen, terwijl Michael als barista in de ban is van koffie. Het gebouw telt twee ingangen: een voor de koffiebar en een tweede voor de juwelengalerie.
Meer info over Crema de la Crema...

Fikabar Sint Eloois Vijve koffie Waregem

Fikabar

Deze hippe koffiebar vind je achter de kerk van Sint-Eloois-Vijve (Waregem) aan de Leiekant. Elke openingsdag is er koffie, taart en ander zoets te verkrijgen, maar ook voor een kleine lunch van woensdag tot zaterdag, een goed aperitief en ontbijtbuffet op zondag zit je hier goed. In de zomermaanden lokt het terras je dan weer naar buiten.
Meer info over Fikabar...

Violettas Menen eethuis koffiebar

Violetta’s Koffie- en theehuis

In hartje Menen vind je Violetta’s Koffie- en theehuis. Je proeft er van een uitgebreid ontbijt, lekkere snacks of na de middag van pannenkoeken, vers gebak, roomijs of een verwenkoffie. Een uitgebreide koffiekaart vraagt om een uitgebreid assortiment aan koffiebonen. Van Arabische tot Ethiopische varianten, je kan ze er allemaal proeven en kopen.
Meer info over Violetta's Koffie- en theehuis...

Leiezolderke Deinze koffie

't Leiezolderke

De geur van versgemalen koffie waait je zo tegemoet als je de deur van het gezellige koffiehuis ’t Leiezolderke in Deinze opent. Binnen ademt het interieur antiek. Terwijl je op het terras midden het groen geniet van alle huisbereidingen, van roomijs tot gebak en taarten, kunnen je kinderen veilig ravotten in de afgesloten tuin.
Meer info over 't Leiezolderke...

Het verschrikkelijke Zoete Leven Machelen Zulte koffie chocolade

Het verschrikkelijke zoete leven

De naam van koffiehuis ‘Het verschrikkelijke zoete leven’ in Machelen-aan-de Leie (Zulte) is geïnspireerd op een werk van Roger Raveel, wiens museum zich slechts op een boogscheut bevindt. Hier drink je pure chocolademelk in oneindig veel bereidingen, smul je van de lekkerste chocolade passend bij de koffies van koffiebranderij Hoorens of geniet je van een aperitiefje op het mooie zomerterras.
Meer info over Het verschrikkelijke zoete leven...

Achiel en Hector Tiegem Anzegem koffie thee café

Achiel en Hector

Achiel en Hector is een gezellige koffie- en theeschuur met een buitenterras in Tiegem (Anzegem). Huiselijkheid, gezelligheid en oog voor de kinderen staan er centraal. De kleinsten zullen er zich vergapen aan enkele speelse dieren. Voor de koffies, thee en vers gebak wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale en verse producten.
Meer info over Achiel en Hector...

El Dorado koffiebar Zwevegem

El Dorado

Deze koffiebar vind je in het oude stationsgebouw van Zwevegem. Naast koffie staan er ook thee, streekbieren, smoothies, wijn en taarten op de kaart. Het terras is een fijn plekje om te vertoeven bij mooi weer. Door de ligging langs het fietsnetwerk Leiestreek is El Dorado de ideale plek voor een stop tijdens een fietstocht.
Meer info over El Dorado...

koffie Irmas Gullegem Wevelgem

Irma's Feest- en Koffiehuis

Dit koffiehuis (met terras) langs het fietsnetwerk in Gullegem (Wevelgem) is elke vrijdag en zondag open. Groepen kunnen er ook op andere dagen terecht na een seintje. Je kan er naast koffie en thee ook taart, ijs, een apero, streekbieren en een kleine snack verkrijgen. Er zijn bovendien oplaadpunten voor elektrische fietsen. De uitbaters geven je als toeristisch infopunt graag tips mee over de streek.
Meer info over Irma’s Feest- en Koffiehuis...

Den Hert Eke Nazareth koffie brood bakkerij ontbijt

Den Hert

Den Hert is een plek met een oude ziel in de dorpskern van Eke (Nazareth). In de 16de eeuw was het al een levendige herberg, later werd het ook een brouwerij-stokerij. Nu is het een ontbijtcafé en kleine ambachtelijke bakkerij.
Meer info over Den Hert...

koffie koffiebar thee barista

Viva Sara

Viva Sara is een gerenommeerd koffie- en theehuis op de Grote Markt in Kortrijk. Ook voor een heerlijk ontbijt of lunch ben je hier aan het juiste adres. Vond je de thee lekker of de theekopjes mooi? Dan kan je die nadien kopen in de shop.
Meer info over Viva Sara...

Huis van de Grootjuffrouw Kortrijk Begijnhof koffie

Het Huis van de Grootjuffrouw

Het Begijnhof in Kortrijk, dat op de lijst met Unesco werelderfgoed staat, is een ‘hotspot’ rijker. In het volledig vernieuwde Huis van de Grootjuffrouw is met succes een koffiehuis geopend. Een oase van rust en de ideale plek voor een stop!
Meer info over het Huis van de Grootjuffrouw...

Theoria Kortrijk boeken winkel koffie

Theoria

De boekhandel Theoria is recent verhuisd naar het prachtige, beschermde pand Casino in Kortrijk. Een bezoek aan het boekenhuis, dat een vliegende start nam, is een belevenis. Hier en daar vind je zitplekjes, waar je rustig bij een koffie of iets anders door de boeken kan struinen.
Meer info over Theoria...

Mulino Menen koffie tearoom

Mulino

Mulino is een eigenzinnig koffiehuis in Menen, waar kwaliteit centraal staat. In het gamma zitten hartige koffie's, smakelijke bieren en aandacht geselecteerde wijnen. Ook de kleine honger wordt er gestild met onder andere heerlijk gebak en pannenkoeken.
Meer info over Mulino...

koffie bonen koffiebar

Kafé o Lait

Kafé o Lait is een koffie- en eethuis in Lauwe (Menen), waar je naast koffie ook een uitgebreid assortiment snacks zoals pasta, panini's, croques, slaatjes, visgerechten en traditionele gerechten kan proeven. Voor de kinderen is er een speelhoekje voorzien en zijn er kinderporties verkrijgbaar. De zaak is ook toegankelijk voor rolstoelpatiënten.
Meer info over Kafé o Lait...

Mokkabar Roeselare

Mokkabar

In de Mokkabar in Roeselare staan er koffie, thee, lunch en zoetigheden op de kaart. Laat je verleiden door maar liefst 26 soorten koffies, vernieuwende melkdranken en verrassende smoothies. Dagelijks kies je uit verschillende ontbijt- en lunchformules. Voor de zoetebekken zijn er huisgemaakte pannenkoeken, verse taartjes en artisanaal ijs.
Meer info over Mokkabar...

Barista Kaffee Beans Waregem koffie

Barista Kaffée Beans

De naam van deze 'specialty coffee' zaak zegt het al: de enorme keuze aan koffiebereidingen is dé grote troef van Barista Kaffée Beans in Waregem. Op de drankenkaart is ook ruimte voor heel wat soorten thee, frisdranken, milkshakes en smoothies. De honger wordt gestild met bagels, taart, cake en cupcakes. Je kan de producten ter plaatse opsmullen of meenemen naar huis.
Meer info over Barista Kaffée Beans...

koffie bonen koffiebar

@bothino

@bothino is een koffie- en theehuis in Avelgem waar je terecht kan voor koffie, chocolade, thee, hartig en zoet gebak, biosoep, biobier, biofruitsappen en meer.
Meer info over @bothino...

koekedoze kortrijk heule koffie thee huis bar

De Koekedoze

De Koekedoze is een jong koffie- en theehuis in Heule (Kortrijk) met kraakverse wafels en pannekoeken, dagverse taart, geurende koffie, thee en zoveel meer. "Geniet nooit met mate" is hier het devies. Met de 'Koekedozeblend' creëerde Grootmoeders Koffie een eigen koffie die perfect past bij de zoete taarten en voor de bierliefhebbers maakte Brouwerij Gulden Spoor het speciaalbier Koekegoed.
Meer info over De Koekedoze...

koffiebar Gent

Koffiebars in Gent

Het aanbod aan hippe koffiebars in Gent is enorm. Kiezen is moeilijk en daarom bundelde de dienst toerisme de leukste koffiebars en ontbijtplekjes in een handige lijst. Smullen maar!
Bekijk de koffiebars in Gent...