Eten & drinken

Lekker gezond

Goede voornemens, we worstelen er allemaal mee. Maar in de Leiestreek kun je ze makkelijk realiseren. En je hoeft er je sociale leven niet eens voor on hold te zetten. Tafeltje boeken in een van de vele gezonde eetplekken en klaar is kees. Instant zorgeloos genieten dus!

De Kleinkeuken

Mee zijn met de laatste foodtrends én gezond eten? Een combi op maat van de Kleinkeuken (Kortrijk).

Wow

In saladebar Wow, op het gezellige Vandaleplein Kortrijk, sla je zelf aan het experimenteren of kies je voor een van de verrassende suggesties.

De Kleine Prins

Biologische en vegetarische gerechten zijn al jaren de rode draad in de keuken van De Kleine Prins in Roeselare. Voeg daar een gemoedelijke, ongedwongen sfeer aan toe en het geluk is compleet.

Saladette

Groeten in de hoofdrol bij Saladette (Roeselare). Met daarnaast slowjuices en soep. En uiteraard een koffie met wat lekkers. Je kan hier ook een ecologische lunch mee grabbelen.

Mooma

In het kleine, fijne Mooma (Roeselare) toveren ze met seizoenproducten van lokale leveranciers. Er is altijd een veggie alternatief en kinderen kunnen zich bezighouden met wat spelletjes, boeken of puzzels.

The Londoner

Hou je van cocktails maar ga je voor alcoholvrij? Als je in Londen de cocktailstiel leerde, dan heb je 400 recepten in je hoofd zitten én een naam voor je eigen bar The Londoner (Roeselare). Je kan hier stijlvol aan de bar hangen of een workshop volgen.

Gen'Eat'

‘Healthy food in a fast way’ of een gezonde snelle hap. Dat krijg je in Gen'eat' (Gent) geserveerd. Van ontbijten over wraps tot smoothies.

Foodbart

Bart houdt van food, dus opende hij in Deinze Foodbart, de plek voor ‘innocent salads’ of ‘guilty burgers’. Die burgers zijn van Limousin, lam, kip of veggie. De innocent opties variëren van courgetti met mozzarella over Griekse rijst met aubergine tot een quinoa-zalmsalade. Wie in de buurt woont, kan zijn bestelling laten leveren door fietskoerier ViaVélo.

Eosu Sushi

In het land van de rijzende zon weten ze perfect hoe je lekker én gezond combineert. En in Deinze ook . Het Japanse restaurant Eosu pakt er uit met sushi om duimen en vingers bij af te likken.

La Sopa

Twee verse soepen met garnituren en ovenvers brood of liever een boterham met charcuterie of een slaatje? En een punt zelfgebakken taart om af te sluiten? La Sopa (Menen) weet wat goed is.

Epiphany’s Kitchen

Dat het interieur er toverachtig uit ziet, was te verwachten. Epiphany (Gent) is immers de dochter van Kaat Tilley, de modeontwerpster die ons veel te vroeg verliet. Lunchen en dineren in een tijdloze, dromerige interieurpoëzie dus. Je eet hier vegetarisch en glutenvrij. Verse en pure ingrediënten worden geïnspireerd verwerkt.

Oats Day Long

In Oats Day Long (Gent) start je je dag met een koude ontbijt bowl (bijvoorbeeld havermout met mango, kokosmelk en geroosterde kokosschilfers) om op kille dagen te opteren voor de warme versie. Wat dacht je van Peanoats Banana (of havermout met pindakaas, banaan en pecannoten). ’s Middags gaat het verder met een lunchbowl met havergrutten als basis of grijp je naar wunderbrot, vers gebakken bio pitten-zaden-haverbrood. Met wat avocado of burrata?

Gent, vegetarische stad

Foodies vinden blindelings hun weg naar Gent. En ook veggie gastronomen komen hier volop aan hun trekken. Daarom, alle vegetarische restaurants in een handig overzicht.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF