Praktische info

Over de Leiestreek

Hippe koffiebars, originele boetiekjes vol design, artistieke sterrenrestaurants en vintage B&B's ... de Leiestreek barst van de inventieve ondernemers. Ze tonen hun ongebreidelde creativiteit in allerlei bedrijven, van tijdelijke pop-ups tot geliefde familiezaken die overgaan van generatie op generatie. Het lijkt wel of de Leie een creatieve levensader is die zich door het afwisselende landschap slingert, zo'n 200 kilometer lang. Volg de rivier van de bron in Noord-Frankrijk tot aan de samenvloeiing met de Schelde in Gent, en ontdek alle creatieve adresjes in de 27 gemeenten.

De Leiestreek is gemakkelijk bereikbaar. Met de trein spoor je snel naar kleine en grote steden om meteen de mooie regio in te stappen of te fietsen. Met de auto geraak je er vlot via de grote invalswegen.

Situering Leiestreek

Toerisme Leiestreek promoot 27 gemeenten die je graag verwelkomen!

Leiestreek kaart gemeenten

Elke gemeente heeft haar eigen bijzondere troeven. Welke? Klik hieronder op de namen van de gemeentes om dat te ontdekken.

Anzegem Avelgem Deerlijk
Dentergem Deinze Gent
Harelbeke Ingelmunster Izegem
Kortrijk Kuurne Ledegem
Lendelede Menen Meulebeke
Moorslede Nazareth Oostrozebeke
Roeselare Sint-Martens-Latem Spiere-Helkijn
Waregem Wervik Wevelgem
Wielsbeke Zulte Zwevegem

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF