Paardrijden

Paardenevenementen

Paardenliefhebbers zullen smullen van onze paardenevenementen.

 

Waregem Koerse

Waregem Koerse geldt binnen de paardensport internationaal als een absoluut topevenement. Elk jaar trekken de wedrennen eind augustus maar liefst 40 000 bezoekers naar de Gaverbeekhippodroom. Op die Gaverbeekhippodroom loopt het seizoen van mei tot september. Op de zondag dichtst bij 30 mei worden hier traditiegetrouw de ‘Memorial Day Races’ georganiseerd ter ere van de Amerikaanse soldaten uit WO I die in Waregem begraven liggen.

MEER INFO OVER WAREGEM KOERSE

Internationale eventing

In de tweede helft van september wordt op de Gaverbeekhippodroom, in Sport Vlaanderen Waregem en in het Kasteeldomein Hemsrode in Anzegem al jarenlang een internationale military georganiseerd. Tijdens een military moeten ruiter en paard hun vaardigheden tonen in verschillende disciplines (dressuur, jumping en cross country).

MEER INFO OVER DE INTERNATIONALE EVENTING

Wedrennen in de Hippodroom van Kuurne

Op de Hippodroom van Kuurne wordt tijdens het voor- en najaar gekoerst. Een absolute topper op het programma zijn de traditionele ‘Mardi Gras Drafrennen’ de dinsdag na Carnaval. Na de rennen kan je iets eten in het restaurant Bellevue op de derde verdieping van de tribune.

MEER INFO OVER DE HIPPODROOM VAN KUURNE

Winkel Koerse

In de Leiestreek bekampen ruiters en paarden elkaar niet alleen op de grote renbanen of tijdens internationale evenementen. In verschillende dorpen en gehuchten vormt de paardenkoers het traditionele hoogtepunt van de lokale kermis. Winkel Koerse of de straatrennen in Sint-Eloois-Winkel de dinsdag na het eerste weekend van oktober neemt in deze rij een heel speciale plaats in. Het is de enige paardenkoers in Vlaanderen die nog doorgaat in het hart van het dorp. Het gebeuren is uitgegroeid tot een groots volksfeest.

MEER INFO OVER WINKEL KOERSE

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF