Paardrijden

Met je paard op vakantie

Paardenliefhebbers willen hun trouwe viervoeter niet zomaar ergens te slapen leggen. In de Leiestreek vind je enkele kwalitatieve logies waar ook paarden verzekerd zijn van een goede nachtrust.

B&B Halewijn

Halewijn is een rustig gelegen B&B met 3 prachtige kamers, elk voorzien van een eigen badkamer met douche, toilet, haardroger,...  Je hebt hier de mogelijkheid om fietsen te huren of om te zwemmen. Ook beschikt de B&B over een aantal stallingen voor paarden en een buitenpiste.

Halewijnstationstraat 34, 9031 Drongen (Gent) - bbhalewijn.be

B&B PassaDia

PassaDia maakt deel uit van een gerenoveerde familieboerderij die gedurende drie generaties met hart en ziel door de familie Dendauw werd uitgebaat. Deze ziel brengen wij als vierde generatie over in PassaDia. De voormalige runderstal hebben we omgetoverd in een sfeer van modern landelijke stijl. Met behoud van het karakter van de vroegere bestemming, maar met inbreng van alle moderne bouwtechnieken, is PassaDia B&B voorzien van alle hedendaagse comfort. Er zijn drie paardenboxen te huur en er is een ruimte paardenweide met drie afzonderlijke delen. Ook vind je hier kaarten van ruiterroutes in de buurt.

Ellestraat 60, 8550 Zwevegem - www.passadia.be

Gasthof Te Cathem

Om de oevers van de Leie te verkennen, kies je voor het domein 'Te Cathem', omgebouwd tot een verrassend charmehotel. Met de uitnodigende zithoek met open haard of ontspannende tuin omringd door paardenweides en boomgaarden, brengt het gastenverblijf je de ultieme rust.

Menensesteenweg 287, 8940 Wervik - www.hoteltecathem.be

De Deugdzonde

In elk van onze zes kamers voor twee personen op het gelijkvloers kom je gegarandeerd tot rust. Bedden van hoge kwaliteit, een plek om te schrijven en een comfortabele zetel staan op jou te wachten. Elke kamer beschikt over tv, (draadloze) internetverbinding en een badkamer met toilet en bad. Je wandelt vanuit uw kamer rechtstreeks naar buiten op het privéterras. Op afspraak kunnen we paarden vlakbij stallen.

Priesterstraat 2, 8554 Sint-Denijs (Zwevegem) - www.dedeugdzonde.be

Speghelhof

Deze gezellige B&B is gelegen tussen de zachte glooiingen van de Leiestreek en de Westhoek. Een ideale uitvalsbasis om de rustige tabaksstreek te verkennen met de fiets of te wandelen in de middeleeuwse stad Ieper, De frontstreek, en zoveel meer. De drie kamers hebben elk een eigen karakter, het ontbijt is luxueus, pure verwennerij. De authentieke boerderij biedt je, met tal van dieren, zijn landschapstuin van vijf ha, boomgaard en bessentuin een onvergetelijk verblijf. Er zijn hier ook twee paardenboxen.

Vosstraat 2, 8940 Wervik - www.speghelhof.be