Eten & drinken

Pop-up winterbars

De winter staat voor gezelligheid. Denk maar aan sfeervolle lichtjes, een warme glühwein, samen bijpraten rond een vuurkorf,... Naast de vele vaste adresjes in de Leiestreek duiken er van eind 2019 tot begin 2020 ook verschillende pop-up winterbars op. Dit zijn de adresjes waarvan we momenteel al weet van hebben:

Kortrijk

Sibäria

15 november - 15 februari
Deze populaire winterbar heeft dit jaar de vroegere raamfabriek Vlieghe als locatie. De thema’s worden op donderdagen ‘all-round afterwork’, op vrijdagen 90’s, après-ski en ambiance’ en op zaterdagen ’70’s, 80’s en disco’. Er zijn ook regelmatig evenementen. De winterbar heeft aandacht voor Kortrijkse producten zoals Midi Apéritifs, de gin Blind Tiger en biertjes zoals Julia, Omer en LeFort. Er zijn verder winterse hapjes zoals gepimpte hotdogs en hamburgers, croques en suggesties zoals oesters. Sibäria is open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 17 uur. Op woensdag van 17u tot 23u en op zondag van 14u tot 23u is de buitenbar 'Rudolph' wel open. Er wordt met drankkaarten gewerkt. Er is een ruime gratis parking.
Adres: Gentsesteenweg 143
Meer info: www.facebook.com/sibariakortrijk

Waregem

Eisbear Winterbar

21 november - 1 februari
Deze winterbar op de Markt kreeg een typische après-ski inkleding. De bar is standaard open van donderdag tot en met zaterdag, met ook regelmatig optredens en randanimatie. Openingsuren: telkens vanaf 20 uur, in de week tot 2 uur, in het weekend tot 3 uur. Op de andere dagen krijgen verenigingen de kans om de bar uit te baten en variëren de openingsuren.
Adres: Markt
Meer info: www.eisbear.be

Der Tiroler

29 november - 19 januari
Adres: Flanders-Fieldweg 54
Meer info: laurent.vanparys@outlook.com

Wervik

Bar Baton

10 januari - 23 februari
Adres: Stokstraat 12, Geluwe
Meer info: www.facebook.com/popupbarbaton

Nazareth

Het Verlichte Kersthuisje

7 december - 5 januari
Deze pop-up bar is elke dagen open van 18u tot 23u.
Adres: Steenweg 292, Eke
Meer info: www.facebook.com/heinzvanparys

Gent

Kunststad Gent telt elk jaar een aantal bijzondere winterbars. Het handige overzicht vind je op de website van Visit Gent.
Meer info over de winterbars in Gent...