Eten & drinken

Pop-up winterbars

De winter staat voor gezelligheid. Denk maar aan sfeervolle lichtjes, een warme glühwein, samen bijpraten rond een vuurkorf,... Naast de vele vaste adresjes in de Leiestreek duiken er van eind 2019 tot begin 2020 ook verschillende pop-up winterbars op. Dit zijn de adresjes waarvan we weet hebben:

Kortrijk

Sibäria

15 november - 15 februari
Deze populaire winterbar heeft dit jaar de vroegere raamfabriek Vlieghe als locatie. De thema’s worden op donderdagen ‘all-round afterwork’, op vrijdagen 90’s, après-ski en ambiance’ en op zaterdagen ’70’s, 80’s en disco’. Er zijn ook regelmatig evenementen. De winterbar heeft aandacht voor Kortrijkse producten zoals Midi Apéritifs, de gin Blind Tiger en biertjes zoals Julia, Omer en LeFort. Er zijn verder winterse hapjes zoals gepimpte hotdogs en hamburgers, croques en suggesties zoals oesters. Sibäria is open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 17 uur. Op woensdag van 17u tot 23u en op zondag van 14u tot 23u is de buitenbar 'Rudolph' wel open. Er wordt met drankkaarten gewerkt. Er is een ruime gratis parking.
Adres: Gentsesteenweg 143
Meer info: www.facebook.com/sibariakortrijk

Wintertuin / Meet

1 december - 20 januari
Diep verscholen in het hartje van Kortrijk ligt een magische tuin. Een steenworp van de Grote Markt, zo, dichtbij en toch zo veraf. Er is nagelkloppen, bierpong, croque-monsieurs, nieuwe biertjes en nieuwe cocktails. Er is een binnenbar met ovenwarme hapjes die heerlijke koffie voorziet en andere dranken. Tevens zijn er kampvuursessies, barbecues, thema-avonden, dj's en optredens. Wintertuin is de naam van de bar in openlucht. Daarnaast is er ook een indoor bar genaamd Meet. Zo krijg je dus 2 winterbars voor de prijs van 1. In de week open vanaf 16u, in het weekend vanaf 15u.
Adres: Rijselsestraat
Meer info: Facebookpagina Wintertuin

Snow Fox Chalet

20 december - 28 februari
De vreemde eend in de bijt onder de winterbars is de Snow Fox Chalet. Deze winterbar is slechts open op 7 vrijdagen: 20/12, 27/12, 3/1, 10/1, 17/1, 7/2, 14/2 en 28/2. Qua inkleding mag je rekenen op veel hout, groenversiering en kerstlichtjes. Ook buiten zal er bakken sfeer zijn, dankzij o.a. kampvuurtjes.
Adres: Doorniksewijk 179
Meer info over Snow Fox Chalet...

Wild

28 november - 31 december
Geen doorsnee winterbar, maar wel een pop-up 'winterrestaurant' met wild op de kaart, dat is wat je hier mag verwachten. Je eet er een 3-gangen menu aan € 55 per persoon exclusief dranken, net als verschillende wildsuggesties. Ook het kader mag er zijn: het exclusieve domein Gulden Spoor, aan de oevers van de Leie. Open van donderdag tot zondagavond. Donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagavond vanaf 18u30. Vrijdag- en zondagmiddag vanaf 12u30. Het is noodzakelijk om te reserveren. Er is parking op het domein.
Adres: Ruitersweg 6, bereikbaar via de Loodwitstraat 75.
Meer info: www.catering-cachette.be/wildbar

Roeselare

Popcorns Wood Bar

29 november - 5 januari
Met Popcorn’s Wood Bar brengen de uitbaters van cd- en vinylzaak Popcorn Music warmte, gezelligheid en enkele stevige feestjes naar het Stationsplein. Je vindt deze pop-up winterbar naast de Kerstboulevard, met het Huis van de Kerstman en de Kersttrein. Overdag wordt Popcorn’s Woodbar een gezellige plek om met familie en vrienden te genieten van een warme chocomelk of andere typische winterdrankjes , terwijl er ’s avonds een flink feestje gebouwd kan worden.
Adres: Stationsplein
Meer info over Popcorns Wood Bar...

Waregem

Eisbear Winterbar

21 november - 1 februari
Deze winterbar op de Markt kreeg een typische après-ski inkleding. De bar is standaard open van donderdag tot en met zaterdag, met ook regelmatig optredens en randanimatie. Openingsuren: telkens vanaf 20 uur, in de week tot 2 uur, in het weekend tot 3 uur. Op de andere dagen krijgen verenigingen de kans om de bar uit te baten en variëren de openingsuren.
Adres: Markt
Meer info: www.eisbear.be

Der Tiroler

29 november - 19 januari
Hier kan je een feestje bouwen in Oostenrijkse après ski stijl. Er is ook een foodtruck met onder meer jagersplanken, Spitburgers en Tiroler burgers. Op 23 december, 30 december en 6 januari zijn er familienamiddagen. Open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De openingsuren variëren, vaak vanaf 16 uur tot in de late uurtjes.
Adres: Flanders-Fieldweg 54
Meer info: Facebookpagina Der Tiroler - laurent.vanparys@outlook.com

Wervik

Bar Baton

10 januari - 23 februari
Adres: Stokstraat 12, Geluwe
Meer info: www.facebook.com/popupbarbaton

Nazareth

Het Verlichte Kersthuisje

7 december - 5 januari
Deze pop-up bar is elke dagen open van 18u tot 23u.
Adres: Steenweg 292, Eke
Meer info: www.facebook.com/heinzvanparys

Gent

Kunststad Gent telt elk jaar een aantal bijzondere winterbars. Het handige overzicht vind je op de website van Visit Gent.
Meer info over de winterbars in Gent...