winterbars Leiestreek
Eten & drinken

Pop-up winterbars

De winter staat voor gezelligheid. Denk maar aan sfeervolle lichtjes, een warme glühwein, samen bijpraten rond een vuurkorf,... Naast de vele vaste adresjes in de Leiestreek duiken er van eind 2018 tot begin 2019 ook verschillende pop-up winterbars op:

Kortrijk

Sibäria

29 november - 3 februari
In deze feelgood-winterbar met muziek uit de jaren ’70-‘80, zal je de avond rustig kunnen starten en al dansend kunnen eindigen. Kinderen kunnen zich uitleven in de kidscorner tijdens kindvriendelijke activiteiten in de namiddag. Openingsuren: 29 november t.e.m. 13 januari: weekdagen 17-02u; weekend 14-02u (zondag 01u). Daarna tot 3 februari enkel donderdag tot zondag. 
Adres: Jan Persynstraat 6, de vroegere Limelight
Meer info: https://www.facebook.com/sibariakortrijk

Papago Pop-up

30 november - 20 januari
Achter de gestutte en beschermde gevel van dit voormalig winkelpand vind je een unieke winterbar met een indoor en een outdoor deel. De plek is zo idyllisch dat je snel vergeet dat je pal in het centrum zit. De hele winter zijn er activiteiten zoals wijndegustaties, optredens, DJ’s, een kampvuur of je kan er gewoon een hapje eten. Open: dagelijks: tijdens de week van 14- 01u, in het weekend tot 03u.
Adres: Rijselsestraat
Meer info: https://www.facebook.com/papagapopup

Wünderbar

29 november - 3 februari
De Blauwe Hoeve wordt twaalf weken lang een feeëriek winterdorp naast het park. In de hoeve komt een gezellige chalet, inclusief skilaarzen en -latten en een virtuele open haard. Er zijn ook aangepaste winterse snacks zoals camembert in de oven, ajuinensoepjes en winterse drankjes. Openingsuren: 29 november – 13 januari: dagelijks. 14 januari – 3 februari: donderdag tot zondag. Tijdens de week van 17-02u, in het weekend van 14-02u, zondag tot 01u.
Adres: Blauwe Hoeve, Doorniksesteenweg 15
Meer info: https://www.facebook.com/chaletwunderbar

Moose Bar

16 november – 2 maart
Mis dit Oberbayernfeest niet! In de 6e Moose-bar van het land is plaats voor 200 feestvierders. Dierenhuiden en rood-witgeblokte gordijntjes maken het plaatje compleet. Openingsuren: elke donderdag, vrijdag, zaterdag van 19-03u.
Adres: parking XPO naast R8, President Kennedylaan.
Meer info: www.moosebar.be

Roeselare

Schatzi-Bar

1 december - 6 januari
De Loods werd omgetoverd tot 'Schatzi-Bar', een echte après-skibar. Deze brengt de Oostenrijkse sfeer naar Roeselare. Het interieur doet denken aan een Oostenrijkse skihut. Inderdaad, met bediening in lederhosen. Geniet van ambiancemuziek, danseressen in dirndl én speciale koffies. Open op vrijdag, zaterdag en zondag.
Adres: Verwerijstraat
Meer info: https://www.facebook.com/schatzibarroeselare

Mutcha Winterbar

Vanaf 15 november 2018
De Mutcha Winterbar is een plaats om rustig te genieten. Het is een gezellige bar, waar mensen op het gemak iets kunnen drinken en eten. De kaart van sharing dinner wordt hier resoluut getrokken.
Adres: Sint-Alfonsusstraat 15
Meer info: https://www.facebook.com/mutchawinterbar

Waregem

Der Tiroler

13 december - 13 januari
Pop-up winterbar in een berghut in Oostenrijkse sfeer. Open vanaf 14u. Gesloten van 17 t.e.m. 19 december en van 7 t.e.m. 9 januari.
Adres: Flanders Fieldweg 50
Meer info: www.dertiroler.be

Deinze

Ice'Kimo

30 november - 9 december
Tijdens een tiendaags evenement kan je iets drinken in deze pop-up ijsbar en ondertussen het goede doel steunen.
Adres: Gentsesteenweg 88
Meer info in dit artikel van Het Laatste Nieuws en op de Facebookpagina van Ice'Kimo.

Wielsbeke

Bar d'hiver

23 november - 31 december
Deze winterbar staat vooral bekend om zijn reuzeniglo. De bekleding zorgt ervoor dat de winterse sfeer helemaal naar boven komt. Elke openingsdag gaat een themafeest door, zoals een Cuban Night, een Ladiesnight en Oberbayernavond, met topdj's zoals Robert Abigail, Michiel Cnudde en Dennis Cartier. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 18u.
Adres: Hooiemeersstraat
Meer info: https://www.facebook.com/bardivers

Wevelgem

Forest'a Winterbar

13 december - eind maart
Twee oude vliegtuigloodsen op de luchthaven Kortrijk-Wevelgem vormen de locatie voor de Forest’a Winterbar. In de feesthal staat een eetchalet waar je kan smullen van winterse gerechten en smakelijke tapas met een goed glas wijn of een lekker biertje. Evenementen, dj's en live-optredens zorgen voor ambiance. Open van donderdag tot en met zondag. Op donderdag en zondag tot 1 uur, op vrijdag en zaterdag tot 3 uur.
Adres: Kortrijkstraat 321
Meer info: www.forestabar.be

Nazareth

Het verlichte kersthuisje

7 december - 7 januari
De inkomsten van deze kleine winterbar gaan naar de revalidatie-afdeling en het kinderziekenhuis van UZ Gent. Elke dag open van 18u tot 23u.
Adres: Steenweg 292

Gent

7 december - 6 januari
Ook in kunststad Gent vind je een 5-tal pop-up winterbars. Visit Gent bundelde ze in een handig overzicht.
Winterbars in Gent...