Bar Botaniek Kortrijk popup Evolis
Eten & drinken

Pop-up zomerbars

De zomer is de perfecte periode om met vrienden of familie buiten te genieten van een hapje of een drankje. De Leiestreek telt heel wat leuke restaurants en cafés. Speciaal voor de zomer van 2019 zetten ook een aantal pop-up bars de deuren open. We tippen je graag onderstaand lijstje.

Kortrijk

Bar Amorse:
Deze gezellige strandbar aan Buda Beach is de beste optie voor wie een zomerse vakantiesfeer wil opzoeken. Open tot 15 oktober (tot eind augustus elke dag vanaf 13 tot 22 uur, vanaf september van woensdag tot zondag van 13 tot 22 uur). Bij extreme weersomstandigheden kan Bar Amorse uitzonderlijk openen/sluiten.
Adres: Ijzerkaai
https://www.facebook.com/superbaramorse

Nuba-R:
Het ultieme vakantiegevoel dicht bij huis, daarvoor staat Nuba-R. Vanaf 15 mei t.e.m. 15 september op dezelfde locatie als vorig jaar geniet je van een ruim assortiment heerlijke cocktails, biertjes en wijntjes met zomerse, opzwepende deuntjes op de achtergrond. Voor de foodies zijn er overheerlijke bites en snacks. Er zijn leuke, veilige speelzones voor de (aller)kleinsten in afgesloten zones. Openingsuren: zondag tot en met donderdag van 14u tot middernacht (muziek uit om 23u), op vrijdag, zaterdag, feestdagen en tijdens Kortrijk Congé tot 02u (muziek uit om 01u).
Adres: Trakelweg
www.nuba-r.be

Azuro:
Deze zomerbar vind je aan de Pottelberg-site, vol amusement en muziek, heerlijke drankjes & fantastisch lekkere hapjes. De bar heeft een zuiderse look & feel en opent van eind mei tot midden september, met een maximumcapaciteit van 500 bezoekers. Er is een waterpartij (zwemmen kan niet), groen, knusse zithoekjes, een parket- én zandzone en een speelzone met onder meer een zandbak. Regelmatig treden er DJ's op. Azuro is op weekdagen open  vanaf 13 uur en in het weekend vanaf 11 uur. De sluitingsuren zijn tijdens de week en op zondag tot 23 uur en op vrijdag, zaterdag, feestdagen en de periode van Kortrijk Congé tot 1 uur.
Adres: Engelse Wandeling
www.facebook.com/azurokortrijk

De Blauwe Hoeve:
Vanaf eind mei 2019 komt er  een zomerbar aan de Blauwe Hoeve.
Adres: Doorniksesteenweg 15
Meer informatie volgt later op www.blauwehoeve.be

La Cabane:
La Cabane is een pop-up zomerbar met koffie, wijn, ijsjes, cocktails, zelfgemaakte limonades, bagels, wafels, muffins, brownies en spring rolls. Je smult er van met zicht op de Leie. La Cabane is tot half september open van woensdag tot en met zondag van 11u tot 22u.
Adres: Reepkaai 1B
www.facebook.com/lacabanekortrijk

Bar Tropical by Beudaert:
Vanaf 17 mei tot halfweg oktober kan je terecht op het terras boven het restaurant Beudaert, dat wordt omgedoopt tot Bar Tropical. Men serveert er cocktails, lokale biertjes, fingerfood zoals pulled pork en een veganistische variant. Bar Tropical is open op vrijdagavond vanaf 18 uur, op zaterdag vanaf 14 uur en op zondag vanaf 11 uur. Tijdens de maanden juli en augustus is de bar ook open op donderdagavond.
Adres: Sint-Maartenskerkhof 8
Meer info over Bar Tropical by Beudaert...

Bar Botaniek:
100 dagen nestelt Bar Botaniek zich terug in de prachtige omgeving van Hoeve Goed te Cattebeke. 2 sympathieke zussen, Lisa en Mietje, zetten in 2017 de poort van hun hoeve open voor iedereen die op zoek was naar zomerse gezelligheid. Tussen het overvloedige groen en de charme en nostalgie die de schuren uitstralen, nestelden zich vele en vele bezoekers. Het enthousiaste team van Vesper en Vagant neemt vanaf nu de fakkel over en bouwt op dezelfde manier aan hun verhaal verder. Iedereen welkom vanaf 30 mei in dit prachtig stukje groen!
Adres: Oudenaardsesteenweg 379
www.facebook.com/BarBotaniek

Hoeve De Kerpel:
In de rustige omgeving van Hoeve de Kerpel is het heerlijk toeven. De hoeve herinnert aan het vlasverleden van de regio, toen vlas roten in de Leie een alledaagse bezigheid was. De zomerbar zal open zijn van juni tot september en bereikbaar zijn vanaf het jaagpad langs de Leie, op de grens tussen Kortrijk en Wevelgem. Openingsuren: van maandag t.e.m. donderdag tot 23u, op vrijdag en zaterdag tot 01u, op zondag tot 23u.
Adres: Moravie 11, 8501 Bissegem 

Roeselare

Merlina Square:
Koffie- en gebakhuis Tina’s en restaurant Merl’O bundelen ook deze zomer weer de krachten om leven in de brouwerij te brengen op het De Coninckplein. Van 30 april tot 2 november verwelkomen ze iedereen opnieuw op Merlina Square. Merlina Square is op maandag open van 15 tot 22 uur, van dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 22 uur en op zondag van 12 tot 19 uur.
Adres: De Coninckplein
www.facebook.com/merlinasquare

Waregem

Bar Improviste by David Selen:
Vanaf eind april tot september is Bar Improviste een apero-bar waar je kan genieten van het mooiste uitzicht van Waregem. Je proeft er van overheerlijke hapjes uit alle windstreken en verfijnde wijnen, champagne en frisse pintjes. Dit alles in een gezellige sfeer met leuke muziek en tal van activiteiten zoals live optredens, dj sets, springkasteel voor de allerkleinsten op zondag, petanque, …. Elke vrijdag en zaterdag open van 18u tot middernacht. Op zaterdag word je er getrakteerd op een live optreden, dj set, deep house, … Locatie: 4de verdieping van het publieksgebouw van de Gaverbeekhippodroom.
Adres: Felix Verhaeghestraat 9
www.davidselen.be

Zomerbar Waregem:
Pop-up zomerbar aan het Leiesas in Sint-Eloois-Vijve. Open tijdens het weekend. Op 26 t.e.m. 28 juli, 2 t.e.m. 4 augustus, 9 t.e.m. 11 augustus: vrijdag van 16u tot 01u, zaterdag van 14u tot 01u, zondag van 10u tot 23u). Ook van woensdag 14 t.e.m. zaterdag 17 augustus: woensdag vanaf 14u tot 01u, donderdag van 10u tot 23u, vrijdag van 14u-01u en zaterdag van 10u tot 01u.
Adres: Leiesas
www.zomerbarwaregem.be

Bar à Coté:
Pop-Up beachclub van 1000m² met foodtrucks. Open van 16 mei tot midden september. Telkens open van woensdag t.e.m. zondag. Op woensdag en zaterdag van 14u tot 01u, op donderdag en vrijdag van 16u tot 01u en op zondag van 14u tot 00u.
Adres: Krakeelhoek 51
www.baracote.be

Izegem

Kasteelpark Blauwhuis:

  • 19 mei tot eind juni en 16 augustus tot 08 september: open op zondagnamiddag vanaf 14 u; de zaal kan ook gehuurd worden voor een privé-feest.
  • Juli tot 15 augustus: elke namiddag open en op zondagmiddag familielunch: dit kan een BBQ of mosselen of nog iets anders zijn, doorlopend springkastelen, elke dinsdagavond parkconcert.

Adres: Kasteelwijk 3
Meer info: 0475 95 05 99

Wervik

Bar Baton:
Tijdens het jaar is dit een sfeervolle ruimte waar workshops bloemschikken doorgaan maar van half juni tot half augustus wordt dit omgetoverd tot Bar Baton. Je bent er welkom voor een biertje, een wijntje, een 'hapke en een klapke'.
Adres: Stokstraaat 12, Geluwe
Meer info: www.facebook.com/popupbarbaton

Anzegem

Tiegembos:
Tiegembos, ook wel het Sint-Arnolduspark genoemd, is een oase van rust voor wie wil genieten tussen de ritselende bladeren en takken, energie wil opdoen in het zonnetje en met een frisse wind de zorgen even wegdroomt terwijl de kinderen in de zandbak, op de speeltuigen of met een spelletje zich uitleven. Van 1 juni tot 15 september is de pop-up cafetaria open op woensdag (14u-20u), vrijdag (14u-20u), zaterdag (9u-20u) en zondag (10u30-20u). Maar al vanaf 14 april is de bar elke eerste en derde zondag open. Daarnaast is de bar ook open tijdens evenementen en sommige schoolvakanties. Hou daarvoor de Tiegembos kalender op de Facebookpagina in de gaten.
Adres: Warandedreef 10, Tiegem
Info: 0485 37 80 16 - www.facebook.com/Tiegemboszomerbar

Brouwerij 't Verzet:
Van mei tot en met augustus opent Brouwerij 't Verzet een buitenbar waar je de eigenzinnige 'craft' bieren van deze rebelse brouwerij kan proeven. De buitenbar is elke vrijdag en zaterdag van 13u tot 22u open.
Adres: Grote Leiestraat 117
www.facebook.com/brouwerijtverzet

Zwevegem

Zomerbar Sint-Denijs:
Van mei tot en met september kan je om en rond de kerk van Sint-Denijs elke vrijdagavond het weekend inzetten in het Zomerdorp.  Van 18 tot 22 uur is het er gezelligheid troef met een drankje en aangepaste muziek. Een podium biedt er mogelijkheden aan ons lokaal muzikaal talent.
Adres: Sint-Denijsplaats
www.zomerdorp.be

Zomerterras Duiktank Transfo:
In de zomermaanden kan je op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag naast de duiktank van Transfo iets drinken in de cafetaria.
Adres: Transfostraat 5
Meer info over het zomerterras in de Duiktank Transfo...

Ledegem

Summerlake:
Eén maand lang, zeven dagen op zeven, telkens van twaalf tot middernacht. Dat is het concept van Summerlake, een licht a-typische zomerbar die van 18 juli tot en met 18 augustus door vier voetbalvrienden gepresenteerd wordt in en op het domein van De Meerhoek in Sint-Eloois-Winkel. Het vernieuwde speelpark, terrassen in een modern jasje en een ligweide worden samen met foodtrucks de grote troeven.
Adres: Zuidhoekstraat 22, Sint-Eloois-Winkel
http://summerlake.be

Wevelgem

BAT aan de Leie:
Meer informatie volgt.
wevelgembat.strikingly.com

Gent

Het aanbod aan cafés is in studentenstad Gent sowieso erg groot. Maar weer of geen weer, in de zomer wil je natuurlijk zoveel mogelijk buiten genieten. Naast de vele vaste terrasjes kan dat ook in heel wat tijdelijke zomerbars. Een overzicht vind je op de site van Visit Gent.

Dit is slechts een lijst met pop-up bars waar wij informatie over kregen. Heb je zelf weet van dergelijke initiatieven? Laat het ons weten via info@toerisme-leiestreek.be