Eten & drinken

Pop-up zomerbars

De zomer is de perfecte periode om met vrienden of familie buiten te genieten van een hapje of een drankje. De Leiestreek telt heel wat leuke restaurants en cafés. Speciaal voor de zomer van 2019 zetten ook een aantal pop-up bars de deuren open. We tippen je graag onderstaand lijstje.

Kortrijk

Bar Amorse:
Deze gezellige strandbar aan Buda Beach is de beste optie voor wie een zomerse vakantiesfeer wil opzoeken. Open tot 15 oktober (tot eind augustus elke dag vanaf 13 tot 22 uur, vanaf september van woensdag tot zondag van 13 tot 22 uur). Bij extreme weersomstandigheden kan Bar Amorse uitzonderlijk openen/sluiten.
Adres: Ijzerkaai
https://www.facebook.com/superbaramorse

Nuba-R:
Het ultieme vakantiegevoel dicht bij huis, daarvoor staat Nuba-R. Vanaf 15 mei t.e.m. 15 september op dezelfde locatie als vorig jaar geniet je van een ruim assortiment heerlijke cocktails, biertjes en wijntjes met zomerse, opzwepende deuntjes op de achtergrond. Voor de foodies zijn er overheerlijke bites en snacks. Er zijn leuke, veilige speelzones voor de (aller)kleinsten in afgesloten zones. Openingsuren: zondag tot en met donderdag van 14u tot middernacht (muziek uit om 23u), op vrijdag, zaterdag, feestdagen en tijdens Kortrijk Congé tot 02u (muziek uit om 01u).
Adres: Trakelweg
www.nuba-r.be

Azuro:
Deze zomerbar vind je aan de Pottelberg-site, vol amusement en muziek, heerlijke drankjes & fantastisch lekkere hapjes. De bar heeft een zuiderse look & feel en opent van eind mei tot midden september, met een maximumcapaciteit van 500 bezoekers. Er is een waterpartij (zwemmen kan niet), groen, knusse zithoekjes, een parket- én zandzone en een speelzone met onder meer een zandbak. Regelmatig treden er DJ's op. Azuro is op weekdagen open  vanaf 13 uur en in het weekend vanaf 11 uur. De sluitingsuren zijn tijdens de week en op zondag tot 23 uur en op vrijdag, zaterdag, feestdagen en de periode van Kortrijk Congé tot 1 uur.
Adres: Engelse Wandeling
www.facebook.com/azurokortrijk

Bar Tropical by Beudaert:
Vanaf 17 mei tot 19 oktober kan je terecht op het terras boven het restaurant Beudaert, dat wordt omgedoopt tot Bar Tropical. Men serveert er cocktails, lokale biertjes, fingerfood zoals pulled pork en een veganistische variant. Bar Tropical is telkens open op vrijdag van 18 tot 2 uur, op zaterdag van 14 tot 2 uur en op zondag van 11 tot 23 uur. In juli en augustus komt daar ook de donderdag bij.
Adres: Sint-Maartenskerkhof 8
Meer info over Bar Tropical by Beudaert...

Bar Botaniek:
100 dagen nestelt Bar Botaniek zich terug in de prachtige omgeving van Hoeve Goed te Cattebeke. 2 sympathieke zussen, Lisa en Mietje, zetten in 2017 de poort van hun hoeve open voor iedereen die op zoek was naar zomerse gezelligheid. Tussen het overvloedige groen en de charme en nostalgie die de schuren uitstralen, nestelden zich vele en vele bezoekers. Het enthousiaste team van Vesper en Vagant neemt vanaf nu de fakkel over en bouwt op dezelfde manier aan hun verhaal verder. Iedereen is welkom vanaf 30 mei tot en met 15 september in dit prachtig stukje groen. Bar Botaniek is tijdens weekdagen en op zondag open tot middernacht (muziek om 23 uur uit) en op vrijdag en zaterdag, tijdens feestdagen en tijdens Kortrijk Congé tot 2 uur (muziek om 1 uur uit). 
Adres: Oudenaardsesteenweg 379
www.facebook.com/BarBotaniek

Hoeve De Kerpel:
In de rustige omgeving van Hoeve de Kerpel is het heerlijk toeven. De hoeve herinnert aan het vlasverleden van de regio, toen vlas roten in de Leie een alledaagse bezigheid was. Wens je te genieten van een leuke namiddag of avond met vrienden, smacht je naar een lekkere pannenkoek of ijsje na het fietsen of heb je zin in tapas, dan is Hoeve De Kerpel de ideale plaats. De zomerbar is open van 13 juni tot 15 september en is met de fiets en te voet bereikbaar vanaf het jaagpad langs de Leie, op de grens tussen Kortrijk en Wevelgem. Indien je liever de wagen neemt, kan je op de parking van Imker Bijenhof parkeren (enkel op de voorziene plaatsen). Openingsuren: van zondag t.e.m. donderdag tot 23u, op vrijdag en zaterdag tot 01u.
Adres: Moravie 11, 8501 Bissegem
www.facebook.com/hoevedekerpel

La Cabane:
La Cabane is een pop-up zomerbar met koffie, wijn, ijsjes, cocktails, zelfgemaakte limonades, bagels, wafels, muffins, brownies en spring rolls. Je smult er van met zicht op de Leie. La Cabane is tot half september open van woensdag tot en met zondag van 11u tot 22u.
Adres: Reepkaai 1B
www.facebook.com/lacabanekortrijk

Secret Garden:
Deze prachtige verborgen tuin met expo en zomerbar verwelkomt je van 8 juni tot 6 oktober. Ontdek de wereld in alle verkoeling door objecten, smaken en verhalen uit de vier windstreken. Regelmatig gaan er tuinconcerten en openlucht cinemavoorstellingen door. De keuken is elke middag en avond van donderdag tot en met zondag open. Op de website en Facebookpagina vind je de evenementen.
Adres: Broelkaai 6
https://buda-eiland.be en www.facebook.com/BUDAvzw

Casa Blanca
Vanaf 27 juni 2019 tot eind september is er de zomerbar Casa Blanca aan de Blauwe Hoeve. Gesloten op maandag en dinsdag.
Adres: Doorniksesteenweg 15
www.facebook.com/chaletwunderbar

Viernveertig:
Viernveertig is een pop-up restaurant met focus op barbecuebereidingen op een bijzondere locatie: de oudste stadstuin van Kortrijk. De tuin is uniek, idyllisch en rustgevend. Je ziet er ook een prachtig gebouw uit 1529. Viernveertig werkt met twee formules. Er zijn 48 te reserveren plaatsen waar je vanaf 18 uur gezellig tafelt volgens een vast menu. Er zijn ook 60 vrije plaatsen, waar je vanaf 16 uur rustig iets drinkt en kiest uit vijf barbecuehapjes. Viernveertig is open van 3 juli tot 31 augustus. Viernveertig is tijdens de week telkens open tot 22 uur en tijdens weekends en Kortrijk Congé tot 23 uur.
Adres: Rijselsestraat 15
www.facebook.com/viernveertig

Waregem

Bar Improviste by David Selen:
Vanaf eind april tot september is Bar Improviste een apero-bar waar je kan genieten van het mooiste uitzicht van Waregem. Je proeft er van overheerlijke hapjes uit alle windstreken en verfijnde wijnen, champagne en frisse pintjes. Dit alles in een gezellige sfeer met leuke muziek en tal van activiteiten zoals live optredens, dj sets, springkasteel voor de allerkleinsten op zondag, petanque, …. Elke vrijdag en zaterdag open van 18u tot middernacht. Op zaterdag word je er getrakteerd op een live optreden, dj set, deep house, … Locatie: 4de verdieping van het publieksgebouw van de Gaverbeekhippodroom.
Adres: Felix Verhaeghestraat 9
www.davidselen.be

Zomerbar Waregem:
Op zoek naar zalig vakantiegevoel dicht bij huis? Al voor de vierde keer openen wij onze pop-up zomerbar aan het Leiesas in Sint-Eloois-Vijve. Gezellig bijpraten met vrienden, genieten van een zomers drankje en een hapje, relaxen terwijl de kinderen ravotten op het speelplein, deelnemen aan tal van sportieve en creatieve activiteiten en zoveel meer. Benieuwd? Kom langs om het allemaal te ontdekken van 26 juli tot en met 17 augustus 2019! We zijn telkens open in het weekend, vrijdag 17u – 1u, zaterdag 14u – 1u & zondag 11u -23u & extra op 14 en 15 augustus.
Adres: Leiesas
www.zomerbarwaregem.be

Bar à Coté:
Pop-Up beachclub van 1000m² met foodtrucks. Open van 16 mei tot midden september. Telkens open van woensdag t.e.m. zondag. Op woensdag en zaterdag van 14u tot 01u, op donderdag en vrijdag van 16u tot 01u en op zondag van 14u tot 00u.
Adres: Krakeelhoek 51
www.baracote.be

Izegem

Den Hof in Kasteelpark Blauwhuis:

  • 19 mei tot eind juni en 16 augustus tot 8 september: open op zondagnamiddag vanaf 14 u; de zaal kan ook gehuurd worden voor een privé-feest.
  • Juli tot 15 augustus: elke namiddag open en op zondagmiddag familielunch: dit kan een BBQ of mosselen of nog iets anders zijn, doorlopend springkastelen, elke dinsdagavond parkconcert.

Adres: Kasteelwijk 3
Meer info: 0475 95 05 99 en de Facebookpagina van Den Hof

Wervik

Bar Baton:
Tijdens het jaar is dit een sfeervolle ruimte waar workshops bloemschikken doorgaan maar van 20 juni tot 18 augustus wordt dit omgetoverd tot Bar Baton. Je bent er welkom voor een biertje, een wijntje, een 'hapke en een klapke'. De exacte openingsuren zijn momenteel nog met 100% zekerheid gekend, maar worden normaal van donderdag t.e.m. zaterdag vanaf 16 uur en op zondag vanaf 11 uur.
Adres: Stokstraat 12, Geluwe
Meer info: www.facebook.com/popupbarbaton

Anzegem

Tiegembos:
Tiegembos, ook wel het Sint-Arnolduspark genoemd, is een oase van rust voor wie wil genieten tussen de ritselende bladeren en takken, energie wil opdoen in het zonnetje en met een frisse wind de zorgen even wegdroomt terwijl de kinderen in de zandbak, op de speeltuigen of met een spelletje zich uitleven. Van 1 juni tot 15 september is de pop-up cafetaria open op woensdag (14u-20u), vrijdag (14u-20u), zaterdag (9u-20u) en zondag (10u30-20u). Maar al vanaf 14 april is de bar elke eerste en derde zondag open. Daarnaast is de bar ook open tijdens evenementen en sommige schoolvakanties. Hou daarvoor de Tiegembos kalender op de Facebookpagina in de gaten.
Adres: Warandedreef 10, Tiegem
Info: 0485 37 80 16 - www.facebook.com/Tiegemboszomerbar

Brouwerij 't Verzet:
Van mei tot en met augustus opent Brouwerij 't Verzet een buitenbar waar je de eigenzinnige 'craft' bieren van deze rebelse brouwerij kan proeven. De buitenbar is elke vrijdag en zaterdag van 13u tot 22u open.
Adres: Grote Leiestraat 117
Info: Facebookpagina zomerbar 't Verzet

Zwevegem

Zomerbar Sint-Denijs:
Van mei tot en met september kan je om en rond de kerk van Sint-Denijs elke vrijdagavond het weekend inzetten in het Zomerdorp.  Van 18 tot 22 uur is het er gezelligheid troef met een drankje en aangepaste muziek. Een podium biedt er mogelijkheden aan ons lokaal muzikaal talent.
Adres: Sint-Denijsplaats
www.zomerdorp.be

Zomerterras Duiktank Transfo:
In de zomermaanden kan je naast de duiktank van Transfo iets drinken in de cafetaria. Open op vrijdag van 16u tot 22u30, op zaterdag van 13u30 tot 22u30 en op zondag van 13u30 tot 20u.
Adres: Transfostraat 5
Meer info over het zomerterras in de Duiktank Transfo...

Ledegem

Summerlake:
Eén maand lang, zeven dagen op zeven, telkens van twaalf tot middernacht. Dat is het concept van Summerlake, een licht a-typische zomerbar die van 18 juli tot en met 18 augustus door vier voetbalvrienden gepresenteerd wordt in en op het domein van De Meerhoek in Sint-Eloois-Winkel. Het vernieuwde speelpark, terrassen in een modern jasje en een ligweide worden samen met foodtrucks de grote troeven.
Adres: Zuidhoekstraat 22, Sint-Eloois-Winkel
http://summerlake.be

Oostrozebeke

Bar du verger:
Deze nieuwe zomerbar verwelkomt je tijdens het weekend van 16-17-18 en 23-24-25 augustus, steeds van 15u tot 01u. Je kan er smullen van drankjes en fingerfood.
Adres: Boomgaardstraat 7
www.facebook.com/barduverger

Wevelgem

BAT:
BAT is een uniek artistiek project met aandacht voor creatieve talentontwikkeling bij jongeren. Twee keer per jaar trekt BAT naar buiten, met de barcontainer BAT in 't park in het gemeentepark op 5, 12 en 19 juli telkens van 14u tot 23u en met Wevelgem-BAT of WBAT. WBAT strijkt de volledige augustusmaand neer onder de E403-brug en geeft daar een artistieke invulling aan 8 zeecontainers.
Adressen: BAT in 't park: gemeentepark, Vanackerestraat. WBAT: onder de E403 brug.
http://wevelgembat.strikingly.com

Dentergem

Dinner with the queen:
Geen gewone zomerbar want Dinner with the queen biedt een culinaire totaalervaring als hulde aan de bloemetjes en de bijtjes. Van 17 juni tot 14 juli krijg je geen stijf diner met koningin Mathilde, maar wel een culinaire belevenis op de plukweide Purfruit in Oeselgem. Daarvoor tovert “Beste Culinaire Bloemenchef Benelux” Lieven Lootens, zijn liefde voor bloemen om naar een zintuiglijk festijn waar unieke smaakpaletten met bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren.
Adres: Purfruit, Neerhoek 7, Oeselgem
www.dinnerwiththequeen.be

Deinze

Au Bon Endroit:
Naast de huisgemaakte cocktails, lekkere biertjes, (h)eerlijke wijnen en frisse limonades, kan je de hele avond door vers bereide tapas bestellen: recht van ’t veld of van de barbecue - vlees, vis en veggie! Daarnaast is er wekelijks de originele en overheerlijke surf & turf optie. Hiervoor moet je op voorhand inschrijven, samen met de reservatie via het reservatieformulier op de website of via mail. Elke vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus open.
Adres: Vierboomstraat 2A, Nevele
http://aubonendroit.be

Sint-Martens-Latem

Auberge du Pêcheur:
Vanaf 2 juli is de zomerbar van hotel-restaurant Auberge du Pêcheur open. Je kan er genieten van een hapje en een drankje met zicht op de Leie. De bar is telkens open van 16u tot 21u, behalve op maandag, bij slecht weer en bij private events. Wil je zeker zijn of de bar open is? Contacteer de receptie via het telefoonnummer 09 282 31 44.
Adres: Pontstraat 41, Deurle
www.auberge-du-pecheur.be

Baraboire:
In de groene tuin van Flamant kan je in een authentiek decor met Amerikaanse schoolbus uit 1980 genieten van frisse drankjes en lekkere hapjes. De bar is elke dag open van 15u tot 21u tot eind september. Gesloten bij regenweer. Wie nodig jij uit voor een apéro?
Adres: Kortrijksesteenweg 117, Sint-Martens-Latem
www.facebook.com/baraboirezomerbar/ 

Gent

Het aanbod aan cafés is in studentenstad Gent sowieso erg groot. Maar weer of geen weer, in de zomer wil je natuurlijk zoveel mogelijk buiten genieten. Naast de vele vaste terrasjes kan dat ook in heel wat tijdelijke zomerbars. Een overzicht vind je op de site van Visit Gent.

Dit is slechts een lijst met pop-up bars waar wij informatie over kregen. Heb je zelf weet van dergelijke initiatieven? Laat het ons weten via info@toerisme-leiestreek.be