Eten & drinken
Agenda

Pop-up zomerbars

De zomer is de perfecte periode om met vrienden of familie buiten te genieten van een hapje of een drankje. De Leiestreek telt heel wat leuke restaurants en cafés. Op deze pagina vind je de pop-up bars die in de zomer van 2020 de deuren openen. Hou deze pagina in de gaten want er komen nog steeds initiatieven bij.

Kortrijk

Nuba-R

Dromers van een summer of love, opgelet! Nuba-R wordt je lievelingsplek. In de natuur bij een oude Leie-arm bouwt deze pop-up bar elke zomer een oase, zonder één boom te vellen. Op zonnige dagen en zwoele avonden proef je er van tapas en cocktails. Geniet van unieke evenementen en stevige feestjes. Denk aan een Ibizasfeer in Kortrijk, met loungemuziek en met performances van bevriende getalenteerde dj’s. De nieuwe kinderspeeltuin is nog zo'n blikvanger. Nuba-R is van 12 juni tot midden september tijdens weekdagen open van 10 tot 23 uur en tijdens het weekend van 10 tot 1 uur.
Adres: Trakelweg, Kortrijk
www.nuba-r.be

Bar Botaniek

Hoe gezellig kan zomer zijn!? Vlij je neer in de zalige tuin, bij de vijver of in de schaduw van hoge bomen. Spreek er af met vrienden voor de lunch, een zondagse barbecue of wat lekkers uit de hippe foodtruck. Dit creatieve luilekkerland stal het hart van talloze Kortrijkzanen. De data worden binnenkort bekendgemaakt. Open van 12 juni tot 15 september, elke dag behalve bij slecht weer.
Adres: Evolis, Oudenaardsesteenweg 379, Kortrijk
www.facebook.com/BarBotaniek

Azuro

Azuro heeft dit jaar iets weg van Miami Beach, met een groot strand en terras. Nieuw is de geüpgradede kidszone, met een springkasteel en klimmuur. Nog een blikvanger in Azuro: misting of het vernevelen van water onder hoge druk. Hierdoor kan het op erg warme zomerdagen tot tien graden frisser zijn op het terras. Azuro is rolstoelvriendelijk, met ook een toilet voor personen met een beperking. Wie met de auto komt, parkeert op de nabijgelegen parking van het bouwcentrum Pottelberg. Open van 12 juni tot midden september. Elke dag open vanaf 14u tot 01u.
Adres: Weggevoerdenlaan (vroegere site Van Marcke), Kortrijk
www.facebook.com/azurokortrijk

Bar Amorse

Deze gezellige strandbar aan Buda Beach is een jaarlijks terugkerende klassieker voor wie een zomerse vakantiesfeer wil opzoeken. Geopend bij mooi weer tijdens de zomermaanden.
Adres: Ijzerkaai, Kortrijk
www.facebook.com/superbaramorse

Summer Vibes

Zomerbar in het park Blauwe Poort met een 'coronaproof concept'. Het terras is 400 vierkante meter groot. Er komen foodtrucks, waar heerlijke gerechtjes worden klaargemaakt, en een trendy Airstream caravan, van waaruit drankjes geserveerd worden. Er zijn regelmatig evenementen gepland zoals BBQ's en straffe optredens. Ook is er elk weekend kinderanimatie met o.a. circusworkshops. Summer Vibes is vanaf 3 juli elke dag open, bij mooi weer telkens van 11u30 tot 1 uur.
Adres: Doorniksesteenweg 15, Kortrijk
Zie Facebook

Goed Ten Houte zomerbar

In Goed Ten Houte vind je heerlijke gerechtjes, tapas en dranken op de kaart terug. Geniet er van een tapasbordje, frisse steak tartaar, babykreeft met basilicum boter, King Krab of de huisgemaakte Dame Blanche. Dit alles in combinatie met heerlijke cocktails, streekbieren, ... en de betere wijnen. Reserveren is aan te raden, maar niet verplicht. Open van donderdag t.e.m. zondag vanaf 12 uur.
Adres: Ten Houtedreef 31, Kortrijk 
www.facebook.com/goedtenhoute

The Roof

In deze gezellige, deels overdekte bar kom je voor lekkere cocktails, hapjes en een frietje. Muziek speelt er een belangrijke rol. Kinderen kunnen zich (tegen betaling) uitleven in het nabijgelegen indoorpretpark, terwijl de ouders rustig van een glaasje genieten.The Roof is gevestigd op het dak van restaurant Ripasso op de site Pottelberg en is toegankelijk via Bowling Pottelberg. Er is voldoende gratis parking. The Roof is elke dag open. Tijdens de week van 16 tot 23 uur, in het weekend tot 1 uur. Reserveren mag maar moet niet via info@theroof.be.
Adres: Pottelberg, Engelse Wandeling 2, Kortrijk
Zie Facebook

Hoeve De Kerpel

In de rustige omgeving van Hoeve de Kerpel is het heerlijk toeven. De hoeve herinnert aan het vlasverleden van de regio, toen vlas roten in de Leie een alledaagse bezigheid was. De zomerbar is open vanaf 20 juli.
Adres: Moravie 11, 8501 Bissegem
www.facebook.com/hoevedekerpel

Anzegem

Brouwerij 't Verzet - tapterras

Het zomers tapterras van Brouwerij 't Verzet is open vanaf 12 juni t.e.m. 30 augustus, elke vrijdag en zaterdag van 13u tot 22u. De ideale plek om de rebelse bieren van deze bijzondere brouwerij te proeven!
Adres: Grote Leiestraat 117, Anzegem
Zie Facebook

Zomerbar Tiegembos

Een plek vol summervibes met een ruime waaier aan zwoele cocktails en een uitgebreid aanbod aan bites, gaande van snacks tot steak tartaar. Ook streekbiertjes, allerlei zoetigheden en kwaliteitsvolle koffie op het terras of binnen in de Warande zullen met de glimlach geserveerd worden. De kleine (b)engeltjes  zullen zich zeker niet vervelen. Een ruim park met schommels, zandbak en glijbaan zijn aanwezig, net zoals kindergerechtjes, ijsjes en drankjes op kindermaat. Open van 1 juli tot 30 september. Gesloten op maandag en dinsdag. Van woensdag t.e.m. zondag open van 11u tot 22u30.
Adres: Warandedreef, Tiegem
Zie Facebook

Kaffee Privee

Deze zomerbar is van 30 juli tot 13 september elke dag vanaf 16 uur open, behalve op dinsdag. Tafels reserveren is aangeraden, maar niet verplicht.
Adres: Balland 10, Tiegem
Zie Facebook

Avelgem

Vespabar

Kies een zitje op het terras, bij de speeltuin of op de oude garnaalboot die dobbert op het water. Relax met uitzicht op de Schelde, een Italiaanse prosecco of Belgisch streekbiertje bij de hand. Wat een ideale halte op je tochtje te voet, per fiets, boot of (gehuurde) Vespa of mountainbike! Je kan er meteen ook een picknick bestellen. De bar is open van 15 juni tot 15 september (mits het weer het toelaat) van maandag tot donderdag van 10u tot 19u en van vrijdag tot zondag van 10u tot 20u30.
Adres: Oeverstraat 3, Bossuit
www.vespa2rent.be

Zwevegem

Bar Provisoir

Rood kleuren de luikjes en dakpannen van deze eeuwenoude vierkantshoeve, een beschermd dorpsgezicht. Een actieve hoeve waar je ook kan logeren in een vakantiewoning of kamperen op de minicamping Zennijs. In de zomer verwelkomt de pop-up Bar Provisoir je voor een hapje en een drankje, zoals een Glorieux bier in combinatie met proevertjes van kwaliteitsvlees van eigen kweek. Bar Provisoir is open van 19 juni tot 19 september, vanaf 10u tot 20u. Gesloten op 3 juli en 12 september.
Adres: Moenstraat 10, Sint-Denijs
www.hoevetoerismetenroodenduifhuize.be

Zomerbar Transfo

Avonturiers jong en oud zijn fan van Transfo. Want in-op-tegen-naast de honderd jaar oude, voormalige elektriciteitscentrale naast het Kanaal Bossuit-Kortrijk valt vanalles te beleven. In de zomermaanden kan je er ook even uitblaezn op het zomers terras. Ondertussen kunnen de kleinsten zich uitleven op het speelplein. Zomerbar en avonturenaanbod van 24 juni tot 30 augustus. Open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13u30 - 23u, op vrijdag en zaterdag van 13u30 - 1u00 en op zondag van 10u30 - 23u.
Adres: Transfostraat, Zwevegem
Zie Facebook

Flamme Rouge Sur place

Aan de Sint-Pietersbrug langs het Kanaal Bossuit-Kortrijk is er van 24 juni t.e.m. 15 oktober een leuke fietsstopplaats. De perfecte rustplaats voor een koffie, een ijsje of een drankje. Openingsuren: woensdag: 14u-20u30, donderdag: 14u-20u, vrijdag: 15u-20u, zaterdag: 10u-20u30, zondag: 10u- 20u30. Opgelet: gesloten bij plensbuien. Fietsclubs zijn welkom voor een bevoorrading tijdens een tocht. Vanaf 15 personen graag een seintje vooraf dan zorgen we dat jullie vlot kunnen stoppen en nadien de weg vervolgen.
Adres: Sint-Pietersbrug, jaagpad langs het Kanaal / Kraaibosstraat, Moen
www.flammerouge.be

Zomerdorp Heestert

Hier breng je van 3 juli t.e.m. 13 september coronaveilig de zomer door met een hapje, een drankje en muzikale optredens van plaatselijke artiesten. Open op vrijdag van 18u-23u, op zaterdag van 16u tot middernacht en op zondag van 11u tot 20u.
Adres: nieuwe school Heestert, Kerkhofplein 3
www.facebook.com/zomerdorpzwevegem

BanhoutBosBar

De bijzondere locatie van het Kasteel Banhout in het Banhoutbos is de plek waar je tot eind augustus moet zijn voor deze zomerbar. Kom genieten van een uniek historisch stuk natuur en laat je verrassen door een lekker streekbier. Tijdens de zomer opent het Banhoutbos de deuren voor wandelaars van vrijdag t/m zondag, tijdens de openingsuren van de bar. Picknicken in de kasteelweide? Dat kan ook. Breng jullie picknick mee (met consumptie aan de bar). Wij voorzien dekentjes. Kom de verse boslucht opsnuiven, en profiteer van de zon, de zomer en de natuur! Enkel open bij goed weer. Bekijk de openingsuren op Facebook.
Adres: Banhout 2, Heestert
www.facebook.com/kasteelbanhout en Facebookpagina Banhoutbosbar

Koebar

Vanaf 6 augustus geniet je op de Hoeve 3 Linden van een hapje en een drankje met uitzicht op de Holstein koeien van boerin Sté. De meeste drankjes en hapjes zijn ook te koop in de hoevewinkel. De Koebar is tot eind september open bij mooi weer op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10u tot 19u. 
Adres: Drielindenstraat 3, Sint-Denijs
www.facebook.com/seizoenskrat

Hoevebar 't Balladehof

Tijdens de zomer kan je op de binnenkoer van restaurant-feestzaal 't Balladehof terecht voor een drankje of een hapje in de pop-up Hoevebar. Voor de kinderen is er achteraan een speeltuin met springkussen, klimrek, tramolines en veel meer. Open van donderdag tot en met maandag. Op weekdagen vanaf 16u, in het weekend vanaf 12u.
Adres: Hoogstraat 15, Sint-Denijs
www.facebook.com/balladehof

Waregem

Zomerbar Waregem

Op zoek naar zalig vakantiegevoel dicht bij huis? Al voor de vijfde keer opent deze pop-up zomerbar aan het Leiesas. Gezellig bijpraten met vrienden, genieten van een zomers drankje en een hapje, of relaxen terwijl de kinderen ravotten op het speelplein. Benieuwd? Kom het ontdekken van 24 juli tot en met 22 augustus. Open op vrijdag van 17u-01u, zaterdag van 14u-01u en zondag van 11u-23u. Opgelet: door werken aan de site is er minder parkeergelegenheid vlakbij. Volg de pijlen en parkeer op de parking van Leievoeders of Jong Vijve.
Adres: Leiesas, Sint-Eloois-Vijve
www.zomerbarwaregem.be

Bar Improviste

Je kan vanaf 26 juni op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag langsgaan op het zomerterras van Improviste by David Selen, om te genieten van het uitzicht over de Gaverbeekhippodroom. Het is ook mogelijk om enkel iets te drinken of te genieten van tapas. De openingsuren zijn afhankelijk van het weer, hou dus best de Facebookpagina in de gaten.
www.facebook.com/improvistedavidselen

Wervik

Wijndomein Ravenstein

Deze zomer proef je de wijnen van Wijndomein Ravestein op het pop-up wijnterras. Het wijnterras is open van donderdag 2 juli tot zaterdag 15 augustus, telkens op donderdag, vrijdag en zaterdagnamiddag vanaf 14u30.
Adres: Kruisekestraat 296, Wervik
www.wijndomein-ravenstein.be

Bar Baton

Tijdens het jaar is dit een sfeervolle ruimte waar workshops bloemschikken doorgaan maar van 25 juni tot 16 augustus wordt dit omgetoverd tot Bar Baton. Je bent er welkom voor een biertje, een wijntje, een 'hapke en een klapke'. Op op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 16u en op zondag vanaf 14u.
Adres: Stokstraat 12, Geluwe
www.facebook.com/popupbarbaton

Café Renard

Café Renard lig op de grens van Geluwe-Kruiseke, tussen knooppunt 58 en 74. Het is een rustplaats voor fietsers en wandelaars, maar er is ook parkeergelegenheid voor auto's. Wat staat er op de kaart? Verwenkoffie, thee of een aperitief. Kom proeven van de zelfgemaakte picon, verschillende biertjes of wijntjes. Voor de kleintjes (maar ook voor de grootjes) zijn er ijsjes. Je kan zowel binnen zitten als buiten met de voetjes in het gras. Hou Facebook en Instagram in te gaten om te zien of er een foodtruck staat met lekkere hamburgers. Open tot eind augustus op vrijdag en zaterdag van 14u tot 22u en op zondag van 11u tot 20u.
Adres: Vosstraat 9, Wervik
www.facebook.com/CaféRenard

Wielsbeke

Zomerterras André Demedtshuis

Ook dit jaar geniet je van de rust en de natuur van het mooie Sint-Baafs-Vijve op het zomerterras van het André Demedtshuis. Je kan er ook een bezoek brengen aan de fototentoonstelling ‘Landschap in Metamorfose’ van Filip Claus. Hier ontdek je de nog zichtbare sporen van de Eerste Wereldoorlog. De foto’s vertellen het verhaal van toen, geïntegreerd in het dagdagelijkse leven.Elke dag vanaf 29 juni tot en met 13 september, telkens van 14u tot 19u30.
Adres: Sint-Bavostraat 19, Sint-Baafs-Vijve
www.andredemedts.be

Puur

Puur is een pop-up restaurant langs de Leieboorden, volledig corona-proof! De setting is er èèn uit de duizend. Tussen de Vlaamse velden wordt een sailcloth tent opgetrokken en ingericht. Je kan er uitgebreid dineren in een losse sfeer. Ook krijg je zicht op de koks die met volle enthousiasme de klanten voorzien van de lekkerste gerechtjes. Puur zet in op dagvers, daarom eet je er een menu waar enkel als hoofdgerecht een keuze kan gemaakt worden. Verder drink je er de beste dranken van kleine ambachtelijke wijnhuizen, Belgische frisdranken, koffie van een lokale koffiebranderij etc. Open van 16 tot 30 augustus. Op donderdag en vrijdag van 18u tot 23u, op zaterdag van 11u tot 16u en van 17u tot 23u, op zondag van 11u tot 16u. Op voorhand reserveren via de website.
Adres: Hooiestraat 26, Wielsbeke. Rij via de Rijksweg (Sint-Baafs-Vijve), Molenstraat (Wakken) of de Wakkensesteenweg (Oeselgem). Op het jaagpad mag je niet met de auto rijden.
https://puurdineren.be

Avelgem

Kasteel van Bossuit

Deze bar in het domein van het Kasteel van Bossuit is deze zomer open op zaterdag van 17u tot 22u en op zondag van 13u tot 19u. Er is regelmatig muzikale animatie of andere activiteiten. Bovendien is er de mogelijkheid om het kasteel te bezoeken. Hou de Facebookpagina in de gaten voor de meest recente info.
Adres: Doorniksesteenweg 581, Bossuit
www.facebook.com/lechateaudebossuit

Deerlijk

De Lochting

De bar bevindt zich in een boomgaard van een kleine duizend vierkante meter en is enkel open bij goed weer. Het concept is eenvoudig: onthaasten, genieten en mensen verbinden in een groen maar huiselijk kader. Tijdens het weekend worden er geregeld activiteiten voor jong en oud georganiseerd zoals een petanquetoernooi, quiz, yoga, kinderanimatie en een akoestisch optreden. De kindjes kunnen zich bezighouden in een grote zandbak, afgezette babyspeelhoek en op de schommeltjes en glijbaan. Het terrein is ook volledig afgesloten zodat de ouders op hun gemak zijn. Ook de oudere kinderen en volwassen kunnen hun competitiviteit kwijt aan de pingpongtafel en petanquebaan. De bar is open van donderdag tot zaterdag van 15 tot 22 uur, op zondag van 11 tot 22 uur.
Adres: Beverenstraat 61, Deerlijk
Zie Facebook De Lochting

Dentergem

De Zoete Kers

De zomerbar van B&B De Zoete Kers vind je tussen knooppunt 18 en 78 op het fietsnetwerk Leiestreek. Dat maakt het de ideale stop tijdens een fiets- of wandeltocht, voor frisdrank, een streekbiertje, koffie, wijn of een ijsje. De bar is 's middags vanaf 12u tot ongeveer 18u30 open, behalve bij slecht weer. Open tot minstens eind augustus.
Adres: Diepestraat 6, Wakken
www.facebook.com/Dezoetekers

Dinner with the Queen

Je diner bij het zomers pop-up restaurant Dinner with the Queen begint met een ‘Save The Queen’-cocktail met gin en honing. Hierna volgt een rondleiding met de bezieler Bart op de plukweide, vervolgens brengen we een bezoek met de imker aan de bijenkoningin en haar werkers. Eindigen doe je met een verfijnd bloemenmenu bereid door Lieven Lootens, de beste bloemenkok van het land. Het paleis? De gezellige hooischuur van Purfruit, een bio-pluktuin aan de Leie. Open van 2 juli tot 2 augustus. Reservatie verplicht.
Adres: Neerhoek 7, Oeselgem
www.dinnerwiththequeen.be

Harelbeke

Vilaro

In deze pop-upbar aan de Leieboorden, waar vooral met witte tinten gewerkt wordt, is plaats voor 90 mensen, verspreid over staantafels, zitbanken en zomerse stoeltjes. Je kan er normaal enkel iets drinken, al kunnen lokale handelaars er op sommige dagen wel voeding verkopen. Vilaro is open van 1 juli t.e.m. 31 augustus, telkens van 13u - 22u.
Adres: Vrijdomkaai, Harelbeke
www.facebook.com/VILARO2020

Zomerbar Stasegem

Een lekkere koffie, een verse thee, een frisdrankje of een lekker fris biertje: het is allemaal te vinden op de kaart. Heb je honger? Kies dan voor een stukje taart, een ijsje, verse home made pop-corn, een chipke met een dipke. Er is een speeltuin en er zijn ook vele houten spelen (reuze mikado, ringen werpen, reuze jenga, ...). De tuin is helemaal afgesloten, dus ook veilig voor de kinderen. Belangrijk om te weten is dat de zomerbar enkel bereikbaar is per fiets of te voet (tussen fietsknooppunt 64 en 46 op het fietsnetwerk Leiestreek). Vanaf 28 juni tot midden september elke zaterdag en zondag open van 10u-18u. Tijdens "Kortrijk congé" ook open op donderdag en vrijdag.
Adres: Iepersestraat 103, Stasegem
www.rechargeyourbattery.org/zomerbar

Izegem

Kastello

Het vier hectare grote kasteeldomein Ter Wallen is een groene long midden in het centrum van Izegem. Kom langs en ontdek deze indrukwekkende locatie en ervaar het ultieme vakantiegevoel dicht bij huis. Zowel jong en oud zijn welkom in Kastello. De zomerbar staat klaar om je te verwennen met heerlijke cocktails, verfrissende dranken, streekgebonden biertjes en smaakvolle wijnen. Op het terras kan je ook genieten van huisbereide tapas. Open van 26 juni t.e.m. 6 september. Op woensdag, donderdag en vrijdag van 15u tot 22u; op zaterdag van 11u tot 22u, op zondag van 11u tot 21u.
Adres: Kortrijksestraat 59, Izegem
www.kastello.be

Den Hof

Hier kan je verpozen in het kasteeldomein Blauwhuis. Er is een zonneterras met drinks, fingerfood en kleine snacks, springkastelen en mogelijkheid voor petanque. Elke dag open van 1 juli to midden augustus.
Adres: Kasteelwijk 3, Izegem
Zie Facebook

Ledegem

Summerlake

Deze zomerbar spreekt de hele familie aan, met verse pannenkoeken, wafels en ijscoupes. Vanaf de vooravond kan je zelf je plaatsje reserveren om te komen eten, waarbij een heel mooie zomerse menukaart fantastische gezins- of familiemomenten laat beleven. Het comfort voor de ganse familie en de uitgebreide speelfaciliteiten voor de kinderen zorgen ervoor dat iedereen een superervaring krijgt bij een bezoek aan Summerlake. Er komen eveneens themazondagen. Open vanaf 2 juli t.e.m. 16 augustus. Tijdens de week vanaf 14 uur, in het weekend vanaf 11u, voor o.a. een lunch.
Adres: Zuidhoekstraat 22, Sint-Eloois-Winkel
http://summerlake.be

Summer Bar ’t Kafkot 41

Open vanaf 8 juni tot midden september. Op donderdag, vrijdag en zaterdag open vanaf 16u30 tot 01u. Op zondag open vanaf 9u30 tot 01u. Tijdens het verlof van 13 juli tot 10 augustus ook open op maandag.
Sint-Pietersstraat 11, Ledegem
www.cycloon.be/summer-bar

Deinze

Au Bon Endroit

Het leven is al gehaast genoeg: ga voor slow food, delicious drinks en heel veel ambiance in Au Bon Endroit. Naast huisgemaakte cocktails, lekkere biertjes, (h)eerlijke wijnen en frisse limonades, kan je er genieten van vers bereide tapas recht van ’t veld of van de barbecue - vlees, vis en veggie! Ze bieden ook met veel trots een originele en overheerlijke surf & turf optie aan. Als je er iets wil eten, is het noodzakelijk om te reserveren. Dat is niet nodig als je enkel iets wil drinken. Open op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond vanaf 18u, van 9 juli t.e.m. 29 augustus. 
Adres: Vierboomstraat 2A, Nevele.
www.aubonendroit.be

Karafé

Vanaf 20 juni tot eind september smul je in dit café met terras en ruime tuin van verfrissende drankjes, huisgemaakte hapjes en taart. In het weekend is de keuken open en kies je lekkers van de vaste kaart of ga je voor de weeksuggestie. Open van 15u tot 21u op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Adres: Overbroekkouterslag 7, Merendree
www.dekaravaan.be

Tablot

Zomerbar van 3 juli t.e.m. 30 augustus. Open van donderdag t.e.m. zondag van 15u tot 22u.
Adres: Poeldendries 9, Landegem
www.facebook.com/tablotcharlotte

Flow

Een verfrissend aperitief aan de oever van de Leie in hartje Deinze? Het kan vanaf op het terras van brasserie BrunO. Daar openen drie jongeren de zomerbar ‘flOw’. Er hangt een tropische en ontspannen sfeer. Je drinkt er cocktails, mocktails en gin-tonics. In het water naast de zomerbar liggen de bootjes van het verhuurbedrijf BoooT voor je klaar. Open van donderdag t.e.m. zondag. Op donderdag vanaf 17u, op vrijdag vanaf 16u en in het weekend vanaf 11u.
Adres: Kalkhofstraat 4, Deinze
www.facebook.com/flowdeinze

Cyriel wijncafé

Tussen de Nevelse velden ligt wijncafé Cyriel verborgen. Een oude hoevetuin maakt plaatse voor een gezellig cafe waar goeie wijnen, fingerfood en Franse chanson een stukje provence tot bij ons brengt. Cyriel zet in op veilige bubbel-tafels met genoeg ruimte tussenin. Dé plek om een avondje veilig te hangen. Opening 31 juli. Dan elke vrijdag en zaterdag van augustus, van 17u tot 1u. Parkeren kan op de wei van boer Basiel naast de deur. Reserveer via de Facebook-pagina om zeker te zijn van een tafel voor jou en je gezelschap!
Adres: Nieuwe Kerkstraat 6, Nevele
www.facebook.com/cyrielwijncafe

Bar Bubblé

Het concept van Bar Bubblé is een zomerse pop-up bar waarbij de focus ligt op de ‘streetvibe’ aangezien de locatie zich bevindt naast een autogarage. Je geniet er van een drankje of van een hapje van een lokale foodtruck. Er is een ruimte fietsenstalling aanwezig. Het is aangeraden om op voorhand te reserveren. Open van 12 augustus t.e.m. 6 september, telkens van woensdag tot zondag.
Adres: Emiel Clauslaan 90, Deinze
https://barbubble.wordpress.comZie Facebook

Sint-Martens-Latem

Auberge du Pêcheur

Deze zomerbar aan de Leie opent elke dag tot eind september zijn deuren van 12u tot 21u. Je geniet er met een zomers aperitief, 'comfort streetfood', tapas, cocktails, ... van een onvergetelijke ervaring. Bij slecht weer en bij private events is de bar gesloten. Bel gerust voor je vertrek naar de receptie via 09 282 31 44 om te weten of de bar open is.
Adres: Pontstraat 41, Deurle
www.auberge-du-pecheur.be

Zulte

Chato

Kasteel Te Lake wordt deze zomer omgetoverd tot de pop-upzomerlounge Chato. Je kan er een glaasje drinken en een hapje nuttigen in de voortuin of de feestzaal van het bekende huwelijkskasteel. Verwacht je niet aan de klassieke restaurantkeuken, maar aan moderne gerechtjes om te delen en lekkere tapas voor bij het aperitief. Chato is iedere vrijdag open vanaf 16 uur en op zaterdag, zondag en maandag vanaf 11 uur. Reserveren is niet verplicht maar voor grote groepen wel aanbevolen.
Adres: Linkeroever 37, Zulte
www.chato-zulte.be

Gent

Een overzicht van de zomerbars in Gent vind je op de website van Visit Gent.
https://visit.gent.be/nl/pop-zomerbars-gent

Heb je zelf weet van dergelijke initiatieven? Laat het ons weten via info@toerisme-leiestreek.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF