Bar Botaniek Kortrijk popup Evolis
Eten & drinken

Pop-up zomerbars 2018

De zomer is de perfecte periode om met vrienden of familie buiten te genieten van een hapje of een drankje. De Leiestreek telt heel wat leuke restaurants en cafés. Speciaal voor de zomer van 2018 zetten ook een aantal pop-up bars de deuren open. We tippen je graag onderstaand lijstje. Hou het af en toe in de gaten want nog niet alle zomerbars zijn momenteel gekend!

Kortrijk

Bar Amorse:
Deze gezellige strandbar aan Buda Beach is de beste optie voor wie een zomerse vakantiesfeer wil opzoeken. Open tot 15 oktober (tot eind augustus elke dag vanaf 13 tot 22 uur, vanaf september van woensdag tot zondag van 13 tot 22 uur). Bij extreme weersomstandigheden kan Bar Amorse uitzonderlijk openen/sluiten.
Adres: Ijzerkaai
https://www.facebook.com/superbaramorse

Nuba-R:
Je vindt deze hippe zomerbar in de Trakelweg, vlakbij de Noordbrug en de Leie. Open vanaf 1 juni tot begin september. Openingsuren: van maandag tot en met donderdag van 13 tot 23 uur, op vrijdag van 13 uur tot middernacht, op zaterdag van 11 uur tot middernacht en op zondag van 11 tot 23 uur.
Adres: Trakelweg
https://www.facebook.com/nubarkortrijk

Het Vrolijk Verzet:
Deze pop-up vind je van 2 juli tot eind oktober in de beschermde hoeve Te Coucx. De ligging vlakbij het stadsgroen Marionetten maakt het een leuke stop voor fietsers en wandelaars. Rond de hoeve heb je een boomgaard, hooiland en vlinderweide. Een bijzonderheid op de menukaart zijn meelwormen, maar natuurlijk kan je er ook meer 'gewone' hapjes en drankjes verkrijgen zoals streekbiertjes uit de Leiestreek, koffie en ijsjes, met ook veganistische alternatieven. Gesloten op dinsdag. Tijdens de andere weekdagen open van 13 tot 23 uur. In de weekends open tot 1 uur ’s nachts.
Adres: Marionetten 12
Contactinfo volgt later.

Roeselare

Bar Tresor:
Van 2 juni tot 16 september opent Bar Tresor de deuren in Roeselare. Regelmatig gaan er evenementen door. Elke zondag is er kinderanimatie zoals goochelshows, grime, ponyritjes, knutselatelier, springkastelen, trampolines en veel meer. Open op donderdag en zondag van 14u tot 23u, op vrijdag en zaterdag van 14u tot 01u.
Adres: Meensesteenweg, naast parking Euroshop
Info: 0472 05 07 45 - info@bartresor.be - www.bartresor.be

Izegem

Den Hof:
Deze pop-up bar in het park bij het Kasteel Blauwhuis is ideaal voor families die in de rust en stilte van het park van een drankje en een hapje willen genieten. Fuiven tot ’s avonds laat is hier niet aan de orde, wel gezellig iets drinken en keuvelen. Er is ook een beperkte eetkaart met pannenkoeken, ijscoupe met aardbeien, tapas en pasta. Elke zondag is er familie-barbecue waarvoor je op voorhand moet inschrijven. Een springkasteel, petanquebaan en nagelblok zorgen voor animatie. Al het meubilair kan in outletvorm aangekocht worden. Openingsuren: in juni op zaterdag en zondag van 14u tot zonsondergang. In juli en augustus elke dag van 14u tot zonsondergang.
Adres: Kasteelwijk 3
Info: sintobintom@hotmail.com - Facebookpagina Den Hof

Waregem

Rooftopbar ‘meet Oskar’:
Vanaf 1 mei tot september is Oskar een apero-bar waar je cocktails kan drinken, kleine tapas kan eten en kan genieten van het mooiste uitzicht van Waregem. Open van donderdag tot en met zaterdag van 16u tot middernacht en op zondag van 11u tot 23u. Organisatie: Improviste. Locatie: 4de verdieping van het publieksgebouw van de Gaverbeekhippodroom.
Adres: Holstraat 95
www.oskar-bar.be

Bar à Coté:
Van 17 mei tot en met 15 augustus. 'Family on top' in deze zomerbar! Ook aan de kinderen wordt gedacht, elke dag is er een springkasteel voorzien waar de kinderen naar hartelust kunnen ravotten in de‘Kids Corner’. De kinderhoek is afgesloten van het zwembad van een meter diep. Daarrond staan ligstoelen, tafels en stoelen. Een DJ-booth zorgt voor de ambiance. De matchen van de Rode Duivels kan je volgen op groot scherm. Bij slecht weer kan je terecht in een tent. Openingsturen: elke donderdag, vrijdag van 16u tot 01u, op zaterdag van 14u tot 01u en op zondag van 11u tot 22u.
Adres: Krakeelhoek 51
www.baracote.be

Zomerbar Waregem:
Van vrijdag 27 juli tot en met zondag 29 juli, van vrijdag 3 augustus tot en met zondag 5 augustus en van vrijdag 10 augustus tot en met 18 augustus: open in het weekend op vrijdag en zaterdag vanaf 13.00u. en op zondag vanaf 11.00u.
Adres: Openlucht speelpleintje, Leiesas, Sint-Eloois-Vijve
Info: rob@zomerbarwaregem.be - www.zomerbarwaregem.be

Zwevegem

Café De Speedboot:
De caravan van café De Speedboot staat voor het derde jaar op rij aan het speelplein op Transfo Zwevegem. Een ideale locatie voor fietsers die op het jaagpad langs het Kanaal Bossuit-Kortrijk aan Transfo passeren. Het café is ieder weekend open vanaf 16 juni tot en met 1 september van 14u tot 21u.
Adres: Blokellestraat 113B
https://www.facebook.com/speedbootzwevegem

Circa Zomerbar:
Deze zomerbar van de Circus Brouwerij vind je naast Mortiers Molen en ligt langs het fietsnetwerk Leiestreek tussen knooppunt 50 en 69. Deze rustige zomerbar mikt op fietsers, wandelaars en gezinnen met kinderen die rustig iets willen drinken. Open van 25 mei tot 16 september: elke vrijdag en zaterdag van 16 uur tot 22 uur, en elke zondag van 11 uur tot 20u30. Tijdens Kortrijk congé kan je er ook op maandag iets drinken, tussen 16u en 20u30.
Adres: Twee Molensstraat 25
Info: www.circazomerbar.be

Anzegem

Tiegembos:
Tiegembos is een oase van rust voor wie wil genieten tussen de ritselende bladeren, takken en het gekwetter van de vogels. Op de kaart van de zomerbar staan lokale producten. Van een eenvoudige boterham met kaas of hesp en ijsje tot een stevige pint, met een wekelijks wisselend aanbod van hapjes en desserts. Bovendien kan je niet alleen op het buitenterras terecht, maar ook in de cafetaria binnen. Daarnaast is er heel wat plezier te vinden: picknickdekentjes, waterspelletjes bij warm weer en enkele buitenspelen. Op woensdagnamiddag wordt ingezet op animatie voor de kinderen met workshops, op zondagvoormiddag is er ‘Zondag Hoogdag’ met een aperohapjesbuffet. Ook kan je er sessies pilates en bootcam volgen. Tiegembos is open van 4 juli t.e.m. 16 september 2018. Op woensdag en vrijdag van 14 tot 20 u, op zaterdag en zondag van 9 tot 20 u.
Adres: Warandedreef 10, Tiegem
Info: 0485 37 80 16 - www.facebook.com/Tiegemboszomerbar

 

Sint-Martens-Latem

Auberge du Pêcheur:
Deze bar aan de Leie is ideaal om te genieten van een zomers aperitief. Maak van deze namiddag een onvergetelijke dag door ervoor of erna een bootje te huren. De bar is geopend van 17 juli tot en met 16 september, van 15u tot 21u. Reserveren is niet mogelijk. Let op: op maandag en bij slecht weer is de bar gesloten. Om zeker te zijn dat de bar open is, kan je de receptie bellen.
Adres: Ponstraat 41, Deurle
Info: 09 282 31 44 - info@auberge-du-pecheur.be - www.auberge-du-pecheur.be

Gent

Het aanbod aan cafés is in studentenstad Gent sowieso erg groot. Maar weer of geen weer, in de zomer wil je natuurlijk zoveel mogelijk buiten genieten. Naast de vele vaste terrasjes kan dat ook in heel wat tijdelijke zomerbars. Een overzicht vind je op www.zomerbars.be/gent

Dit is slechts een lijst met pop-up bars waar wij informatie over kregen. Heb je zelf weet van dergelijke initiatieven? Laat het ons weten via info@toerisme-leiestreek.be