Bar Botaniek Kortrijk popup Evolis
Eten & drinken

Pop-up zomerbars 2018

De zomer is de perfecte periode om met vrienden of familie buiten te genieten van een hapje of een drankje. De Leiestreek telt heel wat leuke restaurants en cafés. Speciaal voor de zomer van 2018 zetten ook een aantal pop-up bars de deuren open. We tippen je graag onderstaand lijstje.

Kortrijk

In Kortrijk kan je een bezoekje aan een of meerdere van de zomerbars combineren met een leuke fietsroute van 23 km. Het traject leidt je langs 9 stops die een zomerse sfeer uitademen. Je kan de brochure van de zomerfietsroute ophalen bij Toerisme Kortrijk en bij meldpunt 1777 in het stadhuis in de Leiestraat. Of download hier de fietsroute. Fietsen huren kan bij Mobiel.

Bar Amorse:
Deze gezellige strandbar aan Buda Beach is de beste optie voor wie een zomerse vakantiesfeer wil opzoeken. Open tot 15 oktober (tot eind augustus elke dag vanaf 13 tot 22 uur, vanaf september van woensdag tot zondag van 13 tot 22 uur). Bij extreme weersomstandigheden kan Bar Amorse uitzonderlijk openen/sluiten.
Adres: Ijzerkaai
https://www.facebook.com/superbaramorse

Het Vrolijk Verzet:
Deze pop-up overstijgt de naam 'zomerbar' want je vindt hem van 2 juli tot eind oktober in de beschermde hoeve Te Coucx. De ligging vlakbij het stadsgroen Marionetten maakt het een leuke stop voor fietsers en wandelaars. Rond de hoeve heb je een boomgaard, hooiland en vlinderweide. Een bijzonderheid op de menukaart zijn meelwormen, maar natuurlijk kan je er ook meer 'gewone' hapjes en drankjes verkrijgen zoals streekbiertjes uit de Leiestreek, koffie en ijsjes, met ook veganistische alternatieven. Gesloten op dinsdag. Tijdens de andere weekdagen open van 13 tot 23 uur. In de weekends open tot 1 uur ’s nachts.
Adres: Marionetten 12
Meer info: www.facebook.com/tvrolijkverzet

Secret Garden:
De Secret Garden ligt in het hart van Buda-eiland in Kortrijk en biedt tot midden september plaats aan drie zomerbars, een tentoonstelling, een conceptstore, een plantenasiel, foodtrucks, bonte kraampjes en leuke zitplekjes. Secret Garden is elke week open van donderdag tot en met zondag. Elke zondag is er ook een brunch vanaf 10 uur. Op voorhand reserveren.
Meer info: www.facebook.com/secretgardenkortrijk - 0474 706 810

Roeselare

Bar Tresor:
Van 2 juni tot 16 september opent Bar Tresor de deuren in Roeselare. Regelmatig gaan er evenementen door. Elke zondag is er kinderanimatie zoals goochelshows, grime, ponyritjes, knutselatelier, springkastelen, trampolines en veel meer. Open op donderdag en zondag van 14u tot 23u, op vrijdag en zaterdag van 14u tot 01u.
Adres: Meensesteenweg, naast parking Euroshop
Info: 0472 05 07 45 - info@bartresor.be - www.bartresor.be

Waregem

Rooftopbar ‘meet Oskar’:
Vanaf 1 mei tot september is Oskar een apero-bar waar je cocktails kan drinken, kleine tapas kan eten en kan genieten van het mooiste uitzicht van Waregem. Open van donderdag tot en met zaterdag van 16u tot middernacht en op zondag van 11u tot 23u. Organisatie: Improviste. Locatie: 4de verdieping van het publieksgebouw van de Gaverbeekhippodroom.
Adres: Holstraat 95
www.oskar-bar.be

Zwevegem

Circa Zomerbar:
Deze zomerbar van de Circus Brouwerij vind je naast Mortiers Molen en ligt langs het fietsnetwerk Leiestreek tussen knooppunt 50 en 69. Deze rustige zomerbar mikt op fietsers, wandelaars en gezinnen met kinderen die rustig iets willen drinken. Open van 25 mei tot 16 september: elke vrijdag en zaterdag van 16 uur tot 22 uur, en elke zondag van 11 uur tot 20u30. Tijdens Kortrijk congé kan je er ook op maandag iets drinken, tussen 16u en 20u30.
Adres: Twee Molensstraat 25
Info: www.circazomerbar.be

Anzegem

Tiegembos:
Tiegembos is een oase van rust voor wie wil genieten tussen de ritselende bladeren, takken en het gekwetter van de vogels. Op de kaart van de zomerbar staan lokale producten. Van een eenvoudige boterham met kaas of hesp en ijsje tot een stevige pint, met een wekelijks wisselend aanbod van hapjes en desserts. Bovendien kan je niet alleen op het buitenterras terecht, maar ook in de cafetaria binnen. Daarnaast is er heel wat plezier te vinden: picknickdekentjes, waterspelletjes bij warm weer en enkele buitenspelen. Op woensdagnamiddag wordt ingezet op animatie voor de kinderen met workshops, op zondagvoormiddag is er ‘Zondag Hoogdag’ met een aperohapjesbuffet. Ook kan je er sessies pilates en bootcam volgen. Tiegembos is open van 4 juli t.e.m. 16 september 2018. Op woensdag en vrijdag van 14 tot 20 u, op zaterdag en zondag van 9 tot 20 u.
Adres: Warandedreef 10, Tiegem
Info: 0485 37 80 16 - www.facebook.com/Tiegemboszomerbar

Sint-Martens-Latem

Auberge du Pêcheur:
Deze bar aan de Leie is ideaal om te genieten van een zomers aperitief. Maak van deze namiddag een onvergetelijke dag door ervoor of erna een bootje te huren. De bar is geopend van 17 juli tot en met 16 september, van 15u tot 21u. Reserveren is niet mogelijk. Let op: op maandag en bij slecht weer is de bar gesloten. Om zeker te zijn dat de bar open is, kan je de receptie bellen.
Adres: Ponstraat 41, Deurle
Info: 09 282 31 44 - info@auberge-du-pecheur.be - www.auberge-du-pecheur.be

Gent

Het aanbod aan cafés is in studentenstad Gent sowieso erg groot. Maar weer of geen weer, in de zomer wil je natuurlijk zoveel mogelijk buiten genieten. Naast de vele vaste terrasjes kan dat ook in heel wat tijdelijke zomerbars. Een overzicht vind je op de site van Visit Gent.

Dit is slechts een lijst met pop-up bars waar wij informatie over kregen. Heb je zelf weet van dergelijke initiatieven? Laat het ons weten via info@toerisme-leiestreek.be