Slapen

Romantisch weekend met twee

de zoete kers dentergem

Ontsnap voor een weekend met twee

Troon je geliefde mee naar een andere wereld vol romantische hotspots. Neem je tijd om te genieten van een tête-à-tête in een bijzondere privéwellness, weg te smelten bij een tongstrelend sterrendiner, te logeren in een uniek kunstwerk ... De Leiestreek telt talloze charmeplekken, om het leven en de liefde te vieren.

Dubbel zalig: met twee in de privéwellness

Duik onder in jullie eigen oase van de privéwellness. Als jullie er ook nog eens mogen blijven slapen, klinkt dat helemaal hemels. Boek bijvoorbeeld een landelijk privéhuisje bij Body & Nature in Avelgem, aan de rand van een biologische zwemvijver. Jullie slapen op de bovenverdieping. Op het gelijkvloers relaxen jullie in de sauna, stoomcabine, jacuzzi of dompelton. Of strijk neer in een stukje Provençe bij Aan de Leie in Deinze. Jullie mogen er luxueus cocoonen in een omgebouwd wijnvat, met panoramisch uitzicht op de natuurvijver. Logeren kan in de stijlvolle Lavendelkamer, Sandelhoutkamer of Rozenkamer.

MEER B&B'S MET WELLNESS

Body and nature Avelgem wellness overnachten slapen logeren
Woning Van Wassenhove Museum DHondt Dhaenens Sint Martens Latem logeren

Kunstwerk als onderduikadres voor twee

Liefde is ... samen kunst ontdekken. Of nog mooier, samen slapen in een kunstwerk. Boek een nachtje in B&B Hemelgem, een boomhut gebouwd door kunstenaar en gastheer Piet Duthoit in het midden van 15.000 m² natuur. Een aards paradijsje. Of reserveer een weekend in de modernistische Woning Van Wassenhove. Dit architecturaal pareltje van architect Juliaan Lampens werd gebouwd tussen 1972 en 1974, in de wilde natuur van Sint-Martens-Latem. Kunst- en architectuurliefhebbers mogen er tijdens de zomer overnachten.

ONTDEK NOG MEER BETOVERENDE KUNST

Samen in het bootje

Stap in het bootje en vaar samen zachtjes over de Leie die zich door het landschap slingert. Verras je geliefde met bijzondere haltes. Meer bijvoorbeeld aan voor een lunch of diner bij Au Bain Marie in Deinze. Jullie worden omhuld door pure schoonheid, in een villa van Henri van de Velde mét zicht op de weiden van kasteeldomein Ooidonk. Of pauzeer in hartje Deinze, bij de verlaagde Leieboorden en zoek een zitje op het Leie-terras van Brasserie BrunO. Deze eigentijdse bistro zit in een gerenoveerd pakhuis en serveert zowat alle mogelijke jenevers van Filliers. Op de menukaart staan ook brasserieklassiekers.

GA BOOTJE VAREN OP DE LEIE

bootverhuur
Gasthof Halifax

Liefdevol tafelen

Een treurwilg spiegelt zich in het water van een Leiebocht. Kan het idyllischer? Toch wel! Als je op zo'n plekje ook nog eens gastronomisch in de watten wordt gelegd. Op het terras van Bachtekerke bijvoorbeeld, in Bachte-Maria-Leerne. Ook Baarle 90 heeft zo'n romantisch terras. Deze bistro ligt bij het pontje over de Leie in Latem, en serveert culinaire pareltjes.

MEER IDYLLISCHE RESTAURANTS

Fietsen langs onverwachte haltes

Dwaal met zijn tweeën door het schilderachtige landschap, en laat je verrassen door onverwacht creatieve haltes. 't Leiezolderke in Bachte-Maria-Leerne schenkt koffie uit een koperen kannetje, bij de open haard tussen de (gerestaureerde) schatten uit grootmoeders zolder. Bestel er homemade taart of een zelfgebakken boterham belegd met boerenhesp. Helemaal anders van stijl, hip en hedendaags, is Donza in Deinze. Op de kaart lonken granola, scones, burgers, American pancakes en taart.

GA FIETSEN LANGS HET WATER

fietsen Astene Sas Deinze
auberge du pecheur deurle sint martens latem hotel leie

Romantische logeeradressen waar je niet weg wil

Tussen de 101 creatieve Leiespots zitten heel wat idyllische logeerplekken. Kies bijvoorbeeld Mooiwater. De naam verklapt het al: vanuit deze moderne B&B, hartje Deinze, heb je een mooi uitzicht op een Leie-bocht.

Of boek een kamer bij de knap gerenoveerde Hoeve La Cascina in Zulte. Ga er eerst ontspannen in de pure luxe van de wellness, om dan verder te relaxen in één van de wellnesssuites of andere gastenkamers.

Ook de vier kamers van B&B Broel 4 ademen romantiek. Dit boetiekhotel zit in een knap gerenoveerde brouwerswoning met uitzicht op de populaire verlaagde Leieboorden en de Broeltorens in Kortrijk.

ROMANTISCHE LOGEERADRESJES AAN HET WATER

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF