Slapen

Romantische logeeradresjes in de buurt van het water

Wat maakt de Leiestreek zo feeëriek en inspirerend? Wellicht heeft het spiegelende water ermee te maken. De Leie meandert traag door het landschap. Alleen al turen over het water en luisteren naar het kabbelen geeft rust. In de volgende romantische logeeradresjes is water nooit ver weg.

Auberge du Pêcheur, Deurle

Een meer romantische ligging is haast niet te bedenken: aan de Leieboorden, met uitzicht op het weidse groen, in het kunstenaarsdorpje Deurle. Dit chique hotel heeft ook een sfeervolle brasserie aan de Leie. Je kan er zelfs met je eigen bootje aanmeren aan de aanlegsteiger.

MEER INFO OVER AUBERGE DU PECHEUR

Het Tijdloze Uur, Drongen

Pure romantiek straalt B&B Het Tijdloze Uur uit. De onlangs gerenoveerde art-decovilla ligt in de Assels, een groen eiland, omsloten door drie Leie-armen. Je logeert er in een typisch Leielandschap, op een boogscheut van Gent. Uiteraard maak je een tochtje met de boot van het huis. Uitrusten doe je in de gastenkamer, op de knap gerenoveerde zolder van de villa. Neem je tijd voor het royale ontbijt ‘s ochtends. Dat is puur genieten in de zonnige tuinkamer of op het dakterras met uitzicht over de Leie.

MEER INFO OVER HET TIJDLOZE UUR

Casita 55, Sint-Martens-Latem

Het huisje - type Zweedse blokhut - voor twee personen ligt op wandelafstand van het kunstenaarsdorp Deurle en het Kasteel Ooidonk. Op koude dagen wacht je in de B&B een warm onthaal bij het haardvuur. Bij zomerse temperaturen mag je een plons nemen in het verwarmde zwembad. Relaxen kan in de infraroodcabine. Met andere woorden, een verblijf in Casita 55 betekent pure qualitytime voor twee.

MEER INFO OVER CASITA 55

't Hof van Spiere, Spiere

De gerenoveerde hoeve ‘t Hof van Spiere nestelde zich midden in de velden en weiden van Spiere, een dorpje aan de Schelde. De talloze routes voor wandelaars, fietsers en ruiters vormen er de grote troeven. Je logeert in één van de suites of kamers in het witte huis of in de rode bijgebouwen. Heerlijk uitblazen kan in de privéwellness.

MEER INFO OVER 'T HOF VAN SPIERE

Broel 4, Kortrijk

De 4 verwijst naar het huisnummer én naar het aantal kamers in dit boetiekhotel. De beschermde brouwerswoning werd knap gerenoveerd, met alle luxe en comfort. Als gast kijk je er uit over de stad of op de oude brouwerijtoren. 's Morgens mag je aanschuiven voor het ontbijt in de voormalige brouwerszaal. Is het mooi weer? Dan ontbijt je in de privétuin of op de verlaagde Leieboorden, met uitzicht op de Broeltorens. 

MEER INFO OVER BROEL 4

Mooiwater, Deinze

De naam verklapt het al: vanuit deze moderne B&B, hartje Deinze, heb je een uitzicht op de Leie-bocht. Mooi water dus. Het gerenoveerde stadspand telt vijf kamers en één vakantieloft. Maar de grootste troef? Die ligt aan de overkant van de straat. Brasserie BrunO, van dezelfde eigenaars, is de ideale plek om gezellig iets te eten of drinken.

MEER INFO OVER MOOIWATER

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF