Eten & drinken
Rondje Roodbruin

Roodbruine bieren

Samen met de lambiekbrouwers uit het Brusselse houden de Zuid-West-Vlaamse roodbruine bierbrouwers De Brabandere, Omer Vander Ghinste, Rodenbach en Verhaeghe koppig vast aan het rijpen in eikenhouten vaten, ook wel ‘foeders’ genoemd.
De term 'Vlaamse roodbruine bieren' wordt gebruikt om een categorie bieren aan te duiden van gemengde gisting, met zure en lichte smaak. We spreken over gemengde gisting omdat het gaat over een mengeling van jong bier van hoge gisting met een bier van spontane gisting dat minimum 18 maanden in een foeder heeft gerijpt. Zo wordt een ‘blend’ gecreëerd.

De ideale fietsdrank!

De Vlaamse roodbruine bieren zijn niet alleen de beste getuigen van het traditionele vakmanschap van de lokale brouwers, bovendien zijn ze ook nog eens de ideale fietsdrank! Dat danken ze aan hun uitermate dorstlessend, zurig karakter en aan het lage alcoholpercentage. Kenners weten het al langer: bekomen van je fietstocht doe je het best op een zonnig terrasje met een roodbruin biertje bij de hand. Schol!

Wil je meer weten? Neem dan eens kijkje op onze minisite over de roodbruine bieren. Je vindt er info over de bieren zelf, maar ook 'roodbruine' recepten en zelfs fietstochten.