Cultuur & erfgoed

Schrijvers

De Leiestreek heeft enkele memorabele plaatsen die verwijzen naar beroemde schrijvers.

Het Lijsternest

Het Lijsternest, het voormalige woonhuis van Stijn Streuvels, kreeg een nieuw leven als Streuvelshuis en schrijversresidentie. Tussen april en oktober kunnen bezoekers er de sfeer van vroeger opsnuiven via een multimediale rondleiding op een tablet. Tijdens de wintermaanden nemen hedendaagse literaire auteurs er hun intrek om er inspiratie uit te putten voor hun eigen literaire creaties.
Meer info over het Lijsternest...

Museum René De Clercq

Dichter-schrijver René De Clercq werd in 1877 geboren in dit huis, dat toen herberg Het Damberd was. Hij werd doctor in de Germaanse filologie met een proefschrift over Guido Gezelle. In dit museum wordt het leven en werk van de dichter toegelicht.
Meer info over het Museum René De Clercq

André Demedtshuis

Dit cultuur- en kunstencentrum aan een oude Leiearm werd genoemd naar de Vlaamse schrijver-dichter André Demedts. Naast een permanente collectie zijn er ook tijdelijke kunstexpo's. Tijdens de zomermaanden kan je iets drinken op het terras.
Meer info over het André Demedtshuis...
 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF