Sport & ontspanning

Shoppen in Gent

Elke studentenstad pakt uit met een net iets gewaagder shopaanbod. De combinaties zijn net dat tikkeltje gedurfder, de kleuren een paar nuances feller of dieper. Ook in Gent worden trends sneller opgepikt en hangt er daardoor meer modelef in de lucht. En zo stimuleren shoppers en winkeliers elkaar om de lat een stukje hoger te leggen. Je kan er maar je voordeel mee doen!

Gent beschikt over maar liefst acht shoppingbuurten. Ze hebben elk hun eigen karakter en vibe en een resem adresjes die hen typeren.

5 bijzondere boetieks

Curiosa & Co

Hier vergaap je je aan een fijne selectie handgemaakte, maar betaalbare juwelen. Nu eens eenvoudig, dan weer zeer opvallend, altijd gecreëerd door jonge ontwerpers en dus beperkt in oplage.

MEER INFO OVER CURIOSA & CO

Jo De Visscher

De Gentse modeontwerpster Jo De Visscher pakt in haar gelijknamige boetiek uit met haar eigen collectie. Mode gemaakt voor zelfbewuste vrouwen. Elegant, eigenzinnig en toch tijdloos.

MEER INFO OVER JO DE VISSCHER

The Fallen Angels

Dit moet wel hét bekendste snuisterwinkeltje van Gent zijn. Tot de nok gevuld met blikken dozen, emailborden, oude beren en kitscherige postkaarten. Hier kijk je gegarandeerd je ogen uit!

MEER INFO OVER THE FALLEN ANGELS

Priem

De zussen Priem waren al vintage voor de term ontstond. In deze krakende behangwinkel vind je dan ook écht vintage behang. Behang kopen wordt zo een belevenis.

MEER INFO OVER PRIEM

Aap.Noot.Mies

Hippe mama’s halen hun hart op in deze kinderschoenenboetiek. Want hier spot je kinderschoenen die je eigenlijk het liefst zelf zou aantrekken. Opvallende ontwerpen dus waarmee zoon- en dochterlief de show stelen.

MEER INFO OVER AAP.NOOT.MIES

5 bijzondere genietadressen

Vooruit café met dakterras

De klassieker der klassiekers. De Vooruit is niet alleen een cultuurtempel voor theater, concerten, dans en fuiven, je kan er ook bijzonder lekker eten. Met op het menu eerlijke, biologische en artisanale gerechten met steevast een veggie dagschotel. Genieten doe je hier ook op het zonovergoten terras, een oase van rust met panoramisch zicht pal in hartje Gent.

MEER INFO OVER DE VOORUIT

Ray

Ooit schurkten er arbeidershuisjes tegen de imposante Sint-Niklaaskerk aan, vandaag pronkt hier een ‘serre’. Een eigentijdse, glazen orangerie die opvallend contrasteert met die eeuwenoude kerk. Een gewaagde blikvanger. Je kan er aperitieven, een koffie drinken of misschien vier je er wel een huwelijksfeest?

MEER INFO OVER RAY

Alice

Romantische zielen met een zwak voor mooie verhalen en huisbereide gerechten, komen thuis in Alice. Alice is immers een eerbetoon aan Alice, de overleden moeder van de eigenaar. Haar authentieke grootmoedersrecepten sieren de kaart.

MEER INFO OVER ALICE

Julie's House

Smulpapen zakken van heinde en ver naar Gent af om er die befaamde kleurrijke cupcakes van Julie’s House te proeven. Al na de eerste hap ben je verkocht. En dan moet je nog van die ontbijten en artisanale taarten proeven….

MEER INFO OVER JULIE'S HOUSE

Be O Versmarkt

In deze overdekte versmarkt shop je uitsluitend biologisch. En wie eerst eens wil proeven hoe dat precies smaakt, kan zich in de Be O Versbar installeren en er genieten van de bio en vegan lunch of een origineel, gezond drankje.

MEER INFO OVER BE O VERSMARKT

Maak er een weekendje van!

Eentje is geentje. Dus maak je er maar beter meteen twee dagen van. Deze hotels maken je citytrip Gent helemaal onvergetelijk!

4 bijzondere hotels

1898 The Post, Gent

Het ene hotel spreekt al wat meer tot de verbeelding dan het andere. 1898 The Post doet je hoofd tollen. Dit luxueuze boetiekhotel huist dan ook in het voormalige postgebouw en ligt te pronken tussen de Korenmarkt en die idyllische Graslei. Goed voor 38 bijzondere kamers en nog wat leuke extra’s om ook de zeer verwende hotelgast op zijn wenken te bedienen. Dus vind je in de hoektoren een suite met magnifieke stadszichten en drink je cocktails in The Cobbler terwijl je geniet van het mooiste zicht over Gent.

MEER INFO OVER 1898 THE POST

Ghent River Hotel, Gent

Ooit was dit een rijstpellerij, katoenspinnerij en broodbakkerij, vandaag kan je hier ongegeneerd genieten. Zonder de handen uit de mouwen te steken. En dat gaat moeiteloos. Je kijkt immers uit over de Leie en je bevindt je in het hart van Gent. Inclusief stadszichten dus.

MEER INFO OVER GHENT RIVER HOTEL

Hotel Van der Valk, Drongen en Nazareth

De Van der Valk hotels hebben wel meer troeven gemeen. Je vindt ze altijd aan de stadsrand, handig voor wie graag meteen zijn auto parkeert, en ze slagen er steevast in om de decotrend van het moment bijzonder goed te vatten en weer te geven. Eigentijdse, inspirerende logeerplekken dus.

MEER INFO OVER VAN DER VALK DRONGEN

MEER INFO OVER VAN DER VALK NAZARETH

B&B Halewijn, Drongen

Houd je het graag kleinschalig, maar wil je niets aan comfort inboeten? B&B Halewijn is klein en fijn, maar pakt tegelijkertijd uit met een verwarmd zwembad, een buitenbar, paardenstallingen, een heuse piste en een tuin waar het heerlijk luieren is.

MEER INFO OVER HALEWIJN

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF