Sport & ontspanning

Shoppen in Kortrijk

Shoppen zit in Kortrijk in de genen. De stad heeft dan ook een uitzonderlijk lange shoptraditie. De Lange Steenstraat, vandaag nog steeds de kloppende shopader en de belangrijkste winkelstraat van Kortrijk, is al eeuwenlang een drukke winkelbedoening. Ondanks zijn naam en faam was het zijn kleine broertje, de Korte Steenstraat, die uiteindelijk in 1962 ’s lands allereerste verkeersvrije winkelstraat zou worden. Twaalf jaar later volgde de Lange Steenstraat en de straten die met die shopader verbonden waren. Een shot in de roos. Zowat het hele shopgebeuren in Kortrijk is vandaag nog steeds verkeersvrij. Een zegen voor al wie graag al zigzaggend winkelt of met koters op stap is. Stressvrij shoppen voor het hele gezin dus want terwijl mama past, kan het jonge geweld buiten haasje-over spelen.

En dan zwijgen we nog over K in Kortrijk, ‘s lands coolste shoppingcentrum. Het verrijst achter de winkelgevels en werd elegant in het bestaande stadsweefsel verweven. Een indrukwekkend huzarenstukje, goed voor 100.000 m² woon- en winkeloppervlakte, van ontwerpersduo Robbrecht en Daem. Uitgerust met een immense ondergrondse parking (1.100 plaatsen), een fietsparking (500 plaatsen) en een indrukwekkende glazen koepel van 110 op 30 meter. Bovendien loop je hier moeiteloos binnen en buiten en vloeien de indoor en outdoor shoppingstraten zo zachtjes in elkaar over. Zo fijn is shoppen in Kortrijk!

De 5 shops die je moet ontdekken!

Bowking

Deze vrolijke strikken worden zelfs in Japan verkocht, maar de échte Bowking shop én de complete collectie pronkt in Kortrijk bij conceptstore Oes. Dames en heren shoppen hier klassieke vlinderdassen en opvallende, unieke stukken. De klassiekers blijven altijd in collectie, de ‘pièces uniques’ in retrostoffen worden maar in zeer beperkte oplage gemaakt. Of hoe je gestrikt de show kunt stelen.

MEER INFO OVER BOWKING

MEER INFO OVER OES

Ensemble

In Ensemble vind je naast de collectie van Marie-Léonie Stock, die samen met haar zus Maxine de winkel uitbaat, nog een resem andere fijne merken. Het atelier en de paskamer bevinden zich op de eerste etage. Wie een sweater laat personaliseren, kan die dus een half uurtje later al oppikken. Belgische mode die zelfs het koningshuis weet te appreciëren.

MEER INFO OVER ENSEMBLE

Theoria

Er zijn boekenwinkels en boekentempels en Theoria behoort duidelijk tot de laatste soort. Een plek waar je als boekenliefhebber de tijd compleet vergeet. Je slentert van de ene naar de andere boekenkamer, en passant drink je een koffie of eet je een hapje voor je nog wat verder bladert. Er worden op tijd en stond ook literaire avonden georganiseerd. Wie écht twijfelt, kan zich in een van de leeshoekjes installeren en al voorzichtig wat woorden tot zich nemen.

MEER INFO OVER THEORIA

De Beste Kamer

Betaalbaar design en goedklinkende namen, dat is De Beste Kamer kort samengevat. Je kan je hier zowel meubelen van het Deense Hay, bijzondere woonaccessoires van Ferm Living als Belgische betaalbare juwelen van Angular aanschaffen. Interieurshoppen hoeft geen aanslag op je portemonnee te zijn.

MEER INFO OVER DE BESTE KAMER

Art-Coco

In de schaduw van K ligt de Wijngaardstraat met zijn gevarieerd boetiekaanbod te wachten. Bij Art-Coco vind je een eigenzinnige selectie vintage die je zo mee naar huis wilt slepen. In deze heerlijke vintage boetiek spot je alleen maar hebbedingen. Van rieten hangstoelen over immense Chinese vazen tot gekleurde schapenvellen.

MEER INFO OVER ART-COCO

De 5 leukste pauzeplekken!

Kaffee Renée

Bij Kaffee Renée vind je zowel koffie als thee, een fijne collectie chocoladedranken, taarten, frozen en minder bevroren yoghurt, milkshakes… Alles wat je nodig hebt om de dag door te komen. En ’s morgens start je met een gezond, een stevig of een super de luxe ontbijt.

MEER INFO OVER KAFFEE RENEE

't Plein

Vervallen kaartershuisje wordt cool buurtcafé, met een bescheiden voorraad slaatjes en dessertjes. Dat is ’t Plein, toepasselijk te vinden op het Plein, in een notendop. Wat gocarts en een vlakbije fontein waar verhitte belhamels kunnen afkoelen, maken het geluk compleet.

MEER INFO OVER 'T PLEIN

Parazaar

Wat bruschetta’s, enkele quesadilla’s of een Indisch stoofpotje en afsluiten met een mangosorbet of een coupe brownie? Wat je ook kiest, meevallen doet het gegarandeerd. Want alles wordt hier in huis én met liefde bereid.

MEER INFO OVER PARAZAAR

Perles et confiture

Handgemaakt serviesgoed, koffie, thee en taartjes. En dat alles in een fabelachtig decor. Of die authentieke keramiek van Anne Maes uitproberen nog voor je je slag slaat. Elk stuk is een minikunstwerk dat perfect op zichzelf staat en toch wil je meteen meer, een compleet uniek servies bijvoorbeeld. Zijn de deuren gesloten, dan verzacht de geïnspireerde etalage de pijn.

MEER INFO OVER PERLES ET CONFITURE

Wow

In Wow krijgen liefhebbers van gezonde voeding deugddoende opties bij de vleet. Van dagverse slaatjes tot hartverwarmende maaltijdsoepen.

MEER INFO OVER WOW

Maak er een weekendje van!

Van al dat shoppen word je zo moe, reden genoeg om er een hotelnachtje aan te koppelen. Kwestie van extra lang te genieten.

Casablanca

De warmte van Marokko, pal in Kortrijk. Dat vind je in B&B Casablanca. Goed voor vier feeërieke kamers die je doen dromen over Marrakech, Fes, Agadir en Ourzazate. Zo bijzonder kan een weekendje weg in eigen land zijn. Kies je voor een culinair weekend, dan word je bovendien ondergedompeld in de Marokkaanse keuken.

MEER INFO OVER B&B CASABLANCA

Homey

Ruime gastenstudio's met het comfort en de privacy van een vakantiewoning, de services van een hotel en de gezelligheid en huiselijkheid van een authentieke B&B. Daarvoor ben je aan het juiste adres bij Homey. Je slaapt er in een authentiek herenhuis daterend van voor 1850 in het hartje van de stad, op een steenworp van de Leie.

MEER INFO OVER HOMEY

Blue house on the water

Deze cottage uit 1863 ligt langs het Kanaal Kortrijk-Bossuit te blinken en werd compleet gerenoveerd. Verwacht geen ouderwetse romantiek, wel eigentijdse glanzende materialen die mooi contrasteren met de bakstenen muren. De vakantiewoning, telt 3 kamers, kan 6 personen herbergen en is uitgerust met een professionele keuken waarin je het beste van jezelf kan geven.

MEER INFO OVER BLUE HOUSE ON THE WATER

Messeyne

Dit pand uit 1605 was ooit een klooster en werd daarna de thuis van een linnenfabrikant, een lijnwaadwasser en een burgemeester om uiteindelijk omgetoverd te worden tot een fijn karakterhotel met restaurant. Moderne grandeur met geklasseerde accenten. Elke kamer heeft zijn eigen accenten, maar allemaal werden ze behoorlijk strak aangekleed. Geen overbodige tierlantijntjes, wel stevige basisvormen. Met tuin- of stadszicht.

MEER INFO OVER MESSEYNE

Zin gekregen om er een weekend van te maken? Groot gelijk! Hier vind je inspiratie voor je citytrip Kortrijk!

48 UUR OP STAP IN KORTRIJK

BEKIJK NOG 5 TRENDY WINKELS IN KORTRIJK

MEER INFO OVER SHOPPEN IN KORTRIJK

MEER INFO OVER PARKEREN IN KORTRIJK

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF