Sport & ontspanning

Shoppen in Roeselare

Roeselare mag dan geen wereldstad zijn, uitgebreid shoppen kan je er wel. Bovendien is het aanbod bijzonder gevarieerd waardoor je op een beperkte oppervlakte alles vindt wat je nodig hebt. En meer zelfs. Van een designshop met reputatie over een eigenzinnige barbier tot wat vintage design. Dus hoef je geen kilometers af te malen en kan je de tijd die je daarmee wint, spenderen in een van de fijne koffie- of lunchadressen. Goed geregeld!

5 hotspots

De Middenstraat

De Middenstraat is een ommetje waard. Hier vind je immers de barbier Mr. Steve die elke man met baard of snor stijlvol fatsoeneert, en je kan er daarna je voeten onder tafel schuiven in Chez Belle Vie. Zelfs je hond is hier welkom, hij krijgt er een speciale hondenburger geserveerd.

MEER INFO OVER MR. STEVE

MEER INFO OVER CHEZ BELLE VIE

Interieurshoppen

Interieurfanaten weten het al langer. In Roeselare krijg je diverse stijlen en genres geserveerd. Koptrekker is Domus Plus, sinds jaar en dag dé designreferentie. Wie zijn huis graag nog wat warmer aankleedt, met tapijten, raamdecoratie of wat etnische accessoires, springt binnen bij Venotti Living in Style om daarna, bij Dhondt, de puntjes op de i te zetten. In dit familiebedrijf is ondertussen de vierde generatie aan zet en zij vertellen je alles over de laatste tafel-, kook- en decoratietrends.

MEER INFO OVER DOMUS PLUS

MEER INFO OVER VENOTTI

MEER INFO OVER DHONDT

Vintage vondsten

Curieuzeneuze slaagt er in om precies die items te vinden waar je al een half leven naar op zoek bent. Die ene salontafel met dat kleurrijke seventies motief, een oude elpee of een bijzonder kastje dat je hele interieur opfleurt. Geregeld eens binnenspringen is de boodschap.

MEER INFO OVER CURIEUZENEUZE

Cadeautjes voor iedereen

Niets zo fijn als cadeautjes kopen. Vooral als je opties en kanshebbers bij de vleet spot. In Kids Concept Store Mini Moon worden kleine rakkers in de watten gelegd met doordachte hebbedingen die elk moederhart laten smelten. Meer van hetzelfde, maar op maat van volwassen, bij Boost Moodshop. Een giga konijn, wat ecologische zeep of die perfecte bloempot? Je vindt het hier. Functioneel, tijdloos, betaalbaar én mooi.

MEER INFO OVER MINI MOON

MEER INFO OVER BOOST MOODSHOP

I-Cor

16 onafhankelijke vakmannen, ieder sterk in zijn vak, bundelen hun krachten samen en creëren 1 geheel. Eén showroom, tot in de puntjes afgewerkt en met oog voor detail. Interieur, design, kunst, techniek en ervaring. 5 woorden, 1 adres: I-Cor.

MEER INFO OVER I-COR

5 shoppauzes

Bar Julien

Bar Julien pakt uit met een duidelijke hashtag: #wijmakenalleszelfmetverseproducten. Van de bouillon waarmee de vol-au-vent bereid wordt tot de madeleintjes die vers uit de oven komen. Je komt hier ontbijten, lunchen of koffie drinken. En zowat iedereen opteert ’s middags voor een van de suggesties die Yarmo met veel brio aan tafel presenteert.

MEER INFO OVER BAR JULIEN

Creme de la Crema

Creme de la Crema laat zich niet onder een noemer vangen. In deze koffiebar vind je zowel een perfect gezette espresso als een karakterjuweel van Cynthia Jacobs, juwelenontwerpster en vrouw des huizes. Terwijl je koffie drinkt, droom je over dat ene juweel.

MEER INFO OVER CREME DE LA CREMA

Saladette

Groenten in de hoofdrol bij Saladette. Met daarnaast slowjuices en soep. En uiteraard een koffie met wat lekkers. Je kan hier ook een ecologische lunch mee grabbelen.

MEER INFO OVER SALADETTE

Pop

Uitgebreid ontbijten, je eigen slaatje samenstellen of toch kiezen voor een bagel en daarna nog een koffie, met een grootmoedersgebakje of liever een zoete taco? Alles kan bij Pop.

MEER INFO OVER POP

Gastro Henri

Gastro Henri, bij valavond voorzien van Hopper-allures, leert je delen. ’s Middags kom je hier lunchen, ’s avonds sla je aan het sharen. Goed voor zes gangen culinair plezier.

MEER INFO OVER GASTRO HENRI

Maak er een weekendje van!

Maak er een weekendje van. Dan kun je al dat shoppen fijn combineren met wat moderne kunst, een fietstocht en misschien bezoek je wel een brouwerij?

Goed gelogeerd!

Mercure

Dit viersterrenhotel bevindt zich op een zucht van de snelweg en pakt uit met een brasserie, bar en een fijne coffee corner. Met op zondag een luxe ontbijt.

MEER INFO OVER MERCURE HOTEL

Parkhotel Roeselare

Pal in het centrum vind je dit eigentijdse hotel in Scandinavische stijl. Veel wit, grenen en wat pastelaccenten dus. Met een toefje grijs voor wat extra warmte.

MEER INFO OVER HET PARKHOTEL

R&Breakfast

In een statig herenhuis in het hart van Roeselare, vind je deze kleine, fietsvriendelijke B&B, goed voor drie kamers. Wie voor extra verwennerij gaat, boekt meteen een van de wellness arrangementen.

MEER INFO OVER R&BREAKFAST

Le Nord

Naast Bistro Le Nord vind je luxe B&B Le Nord. Goed voor drie elegante kamers en een Rivièra Maison ontbijtruimte. Uitgebreid dineren doe je bij de buren.

MEER INFO OVER LE NORD

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF