Eten & drinken

Smaak

Dinner with the queen

Over lekker eten

Soms heb je aan een lichte lunch of een koffie met wat lekkers genoeg. Andere keren heb je iets te vieren, beland je in een sterrenzaak en wil je ’s anderdaags in stijl van dat festijn bekomen. Op naar de wellness dus. Of brei je er meteen een nachtje aan? Ongeacht of je nu voor de mini- of de maxiversie gaat, genieten doe je sowieso.

Honger kweken

Fijn dinertje gepland en nood om je eetlust op te wekken? Kwestie van na de eerste gang nog niet propvol te zitten? Geen zorgen, opties genoeg. Ga wandelen bijvoorbeeld. In Kortrijk en Roeselare nemen de stadswandelingen je mee door de hele stad en kun je ondertussen heerlijk shoppen. Mag het wat groener? Opteer dan voor een van die pittoreske streekverkenningen. De Ooidonkwandelroute in Deinze en de Gust De Smetwandelroute in Sint-Martens-Latem grossieren in charmante hoeken en pittoreske kanten. Je mond valt gegarandeerd vele keren open. Wie liever zijn eigen weg gaat, stippelt een route uit op het wandelnetwerk. Of wandelen op jouw maat.

Kortrijk Kapucijnestraat
Toprestaurants

Sterren tellen

Tal van restaurants in de Leiestreek kunnen een uitstekend rapport voorleggen. Nu eens bejubeld door Gault&Millau, dan weer geprezen door Michelin. Getest en goedgekeurd dus. In Va et Vient (Kortrijk) gaan ze aan de slag met lokale bio-groenten en inspireren de seizoenen. Bij Taste en Colours (Kortrijk) wordt 99% in huis gemaakt en komt er geen kaart aan te pas. Tim Boury, van restaurant Boury (Roeselare), werd nog niet zo lang geleden, in 2017, door Gault&Millau tot chef van het jaar uitgeroepen. Wie droomt van exotische oorden, zit goed in Bachtekerke (Deinze) dat dankzij die kronkelende Leie eilandallures krijgt. Het terras van Baarle 90 (Sint-Martens-Latem), met zicht op het veer, is al net zo vermaard. In Waregem is het kiezen tussen Castor (Beveren-Leie) en Improviste (Waregem). Beide wisten in korte tijd een stevige reputatie op te bouwen. Castor pakt uit met twee sterren, Improviste gooit de aanpalende Gaverbeekhippodroom in de strijd.

BEKIJK ALLE TOPRESTAURANTS

Meteen blijven logeren? Ook dat kan!

Extra lang nagenieten

Van zo’n culinaire topavond moet je uiteraard even bekomen. Een wellness is daarvoor dé plek bij uitstek. In Thermen R (Roeselare) heb je keuze uit tal van sauna’s, warme en koude baden, rustruimtes en spectaculaire opgietsessies. Wie volledig wil ontspannen, rept zich naar Wu Wei (Kortrijk), waar je instant in een andere wereld belandt. Mag het iets grootstedelijker? Dan is Wellness Avenue van het Parkhotel (Kortrijk) ongetwijfeld je ding. In Hoeve La Cascina (Machelen-aan-de-Leie) word je dan weer omringd door groen en reserveer je een wellness suite met sauna, hamman, jacuzzi. Ook in Aan de Leie (Deinze) geniet je privé van al die wellness weldaad.

Wu Wei hotel Kortrijk wellness
Saladette Roeselare

Licht en gezond lunchen

Je bent wat je eet, dus kun je maar beter gezond eten. In Wow (Kortrijk) bijvoorbeeld. Hier krijg je deugddoende opties bij de vleet. Van dagverse slaatjes tot hartverwarmende maaltijdsoepen. Ook Saladette (Roeselare) zet groenten in de hoofdrol. Met liefde klaargemaakt en afgewerkt met een pittige dressing. En een portie voor thuis in de ecologische lunchbox? Bij Gen’eat (Gent) meer van hetzelfde. Gezonde wraps, het slaatje van de week, huisgemaakte hummus, … In La Sopa (Menen) is het elke dag soepfestijn. Met twee verse soepen, leuke garnituren en ovenvers brood. Of toch liever een slaatje? Het stijlvolle interieur met vintage vibe bewijst hoe hip die groenten overdaad is.

MEER GEZONDE ADRESJES

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF