Doen
Natuur
Kids

Spelen in het groen

Takken worden ridderzwaarden, bomen transformeren in uitkijktorens, zandkuilen veranderen in knusse zithoekjes ... Dolle pret beleven kinderen in de natuur, en daarbij hebben ze niet veel meer nodig dan wat fantasie. Sommige groendomeinen bieden een toffe extra, voor dubbel zoveel plezier. Bekijk hieronder de leukste speeltuinen, voor dolle pret en avontuur in het groen.

De Gavers in Harelbeke en Deerlijk

In de natuurspeeltuin mogen de kleinsten zich volledig uitleven. Maar natuurlijk kan je in dit 188 hectare grote domein ook uitgebreid wandelen, fietsen, bootje varen, mountainbiken, vissen, minigolf spelen en nog zoveel meer. Het provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers ligt rond een zandwinningsput die werd uitgegraven voor de aanleg van de E17.

MEER INFO OVER DE GAVERS

Bergelen in Gullegem

Wat is dit een paradijs voor kinderen en hun ouders! Ze vinden hier bij de ligweide een fijne speeltuin vol klim- en klautertuigen, en ook nog een speelbos. Maar ook fietsers en wandelaars halen hun hart op tussen de weiden, wildakkers, hooivelden en het bos. Provinciedomein Bergelen is ontstaan rond een zandwinningsput die begin jaren zeventig werd gegraven voor de aanleg van de E403-autosnelweg. Ondertussen heeft het domein een omvang van 54 hectare. Voor grote en kleine honger en dorst heeft de brasserie lekkers in huis.

Tip: kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen het domein verkennen met de gezinszoektocht 'Op stap met Blob'.

MEER INFO OVER PROVINCIEDOMEIN BERGELEN

MEER INFO OVER BRASSERIE BERGELEN

MEER INFO OVER DE BLOB GEZINSZOEKTOCHT

Sterrebos in Rumbeke

Ridders en jonkvrouwen spelen in de middeleeuwse burcht, een kopie van het Kasteel van Rumbeke. Ook de wipdraken, de grote klimdraak en de bewegende paardenkar roepen een middeleeuwse sfeer op. Een topper voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Maar vergeet niet te flaneren in het grote park met vijver, bij het échte kasteel. Dat is zo sprookjesachtig, met de vele torentjes en kantelen! Sluit je uitstap af met een tussendoortje, aperitief of heerlijke maaltijd in één van de horecazaken op het domein.

MEER INFO OVER PROVINCIEDOMEIN STERREBOS

Wallemote-Wolvenhof in Izegem

Twéé kastelen met sprookjesnamen liggen er in dit domein: Wallemote en Wolvenhof. Wees maar zeker dat spelen hier supertof is. In de speeltuin belandt het jonge grut in de sprookjeswereld van Belle en het Beest. Verspreid over het domein liggen ook wilgenhutten, speelbulten, een amfitheater, hangbrug, kabelbaan en avonturenpad. Er zijn zelfs klimbomen met bes-dragende struiken. Joepie!

Tip: voor kinderen van 7 tot 12 jaar is er ook hier een gezinszoektocht 'Op stap met Blob'.

MEER INFO OVER WALLEMOTE-WOLVENHOF

MEER INFO OVER DE GEZINSZOEKTOCHT BLOB

Baliekouter in Wakken

Een boerderijspeeltuin, met onder andere een speeltractor, een speelhuisje en een dubbele schommel, verleidt kinderen om te komen spelen. Maar ga zeker ook wandelen in de bossen en velden van dit 45 hectare grote domein. In het bezoekerscentrum leer je alles over de dieren en planten die hier leven. Voor een hapje en een drankje zoek je een zitje in de tearoom.

MEER INFO OVER PROVINCIEDOMEIN BALIEKOUTER

MEER INFO OVER TEAROOM DE BALIEKOUTER

De Brielmeersen in Deinze

Het zal je verbazen, maar vlak bij hartje Deinze ligt een knap stuk natuur, omarmd door een kronkel van de Leie en het Schipdonkkanaal. Flaneer er over de mooie wandelpaden bij de siervijvers en het dierenpark. Leef je uit op de fit-o-meter en de sportvelden. Snuif de mediterrane sfeer bij de jachthaven. Kinderen ravotten op het speelplein, terwijl mama en papa een oogje in het zeil houden vanop het terras van de Laakmeershoeve.

MEER INFO OVER DE BRIELMEERSEN

Ter Borcht in Meulebeke

Dolle avonturen beleven kinderen op de speeltoestellen van het Robinsoneiland. Maar ook elders in het domein Ter Borcht in Meulebeke valt er wat te beleven: een skatepark, een joggingpad, een kleuterspeeltuin, een zwembad, sportvelden en een cafetaria. Aan het beschermde kasteel Ter Borcht vertrekken mooie wandel- en mountainbikeroutes.

MEER INFO OVER TER BORCHT

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF