Doen
Natuur
Kids

Spelen in het groen

Kinderen hebben vaak niet veel nodig om plezier te hebben. Geef ze wat natuur om zich uit te leven en ze zijn al tevreden. In enkele groene domeinen zullen ze nog meer hun hartje kunnen ophalen met leuke speeltuigen.

De Gavers in Harelbeke en Deerlijk

Provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers ligt rond een zandwinningsput die werd uitgegraven voor de aanleg van de E17. Je kan er natuurlijk wandelen en fietsen, maar het 188 hectare grote domein heeft nog heel wat meer te bieden. Een nieuwe speeltuin zorgt er voor dat de kleinsten zich volledig kunnen uitleven.

Lees meer...

Bergelen in Gullegem

Provinciedomein Bergelen is ontstaan rond een zandwinningsput die begin jaren zeventig, tijdens de aanleg van de E403-autosnelweg, werd gegraven. Ondertussen heeft het domein een omvang van 54 hectare. Je vindt er weiden, wildakkers, hooivelden en bos - echt een plek waar wandelaars en fietsers hun hart kunnen ophalen. Er is ook een speeltuin en een speelbos voor de kinderen en een observatiehut voor vogelkijkers. Na je bezoek kan je iets drinken in de brasserie.

Lees meer...

Sterrebos in Rumbeke

Niet alleen het prachtige Kasteel van Rumbeke loont de moeite in het provinciedomein Sterrebos. In het 27 ha grote park met de kasteelvijver kan je ook genieten van de laatste warme zonnestralen. Het speelterrein heeft als thema ‘de Middeleeuwen’. De speelburcht is een kopie van het kasteel van Rumbeke. Verder roepen de ‘wipdraken’, de grote klimdraak en de bewegende paardenkar een middeleeuwse sfeer op. De speeltoestellen zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Als afsluiter kan je smullen van een heerlijke maaltijd, tussendoortje of aperitief in één van de horecazaken in het domein.

Lees meer...

Wallemote-Wolvenhof in Izegem

Wallemote-Wolvenhof is een sfeervol provinciedomein in Izegem. Het bestaat uit de parken van de kastelen Wallemote en Wolvenhof en is 24 hectare groot. Bij kasteel Wallemote is er een speelplek voor de kinderen aangelegd.

Lees meer...

Baliekouter in Wakken

Dit in 2004 opengestelde wandeldomein heeft naast 45 hectare bos ook veel open ruimte. In het bezoekerscentrum leer je alles over het provinciedomein en de ruime omgeving en in de bijbehorende tearoom kan je iets drinken of een hapje eten. Er zijn hier ook speeltoestellen rond het thema ‘boerderij’. Het gaat om een speeltractor, een speelhuisje en een dubbele schommel.

Lees meer...

De Brielmeersen in Deinze

Natuur- en recreatiedomein De Brielmeersen bevindt zich tussen de Leie en het Schipdonkkanaal in het centrum van Deinze. Het aanbod is niet min: mooie wandelpaden, siervijvers, een dierenpark, een ligweide, een fit-o-meter, een schoolbos, een moerasbiotoop, een jachthaven en sportvelden. Kinderen kunnen zich volop uitleven op het speelplein, terwijl vader en moeder een oogje in het zeil houden vanop het terras van de Laakmeershoeve.

Lees meer...

Ter Borcht in Meulebeke

Het Robinsoneiland is een avontuurlijk eiland met speeltoestellen in het domein Ter Borcht in Meulebeke.

Lees meer...