Doen

Tips om de goeie voornemens waar te maken

We helpen je graag met tips voor een gezonde hap of extra beweging. Dankzij onze gezonde restaurants, soepbars en looptips blijven jouw goede voornemens in 2019 geen loze belofte.

Gezond smullen

Café Legumes

Café Légumes in Zwevegem zet voor 95% groentjes op het menu, met voorliefde voor bio en lokaal. Enkel voordelen voor lichaam én geest want ‘eat good, feel good’ is het motto.

De Kleinkeuken

In De Kleinkeuken in Kortrijk combineer je een trendy sfeer met een gezonde keuken.

Spoon

Spoon is een no nonsense soepbar in het hart van historisch Kortrijk.

Wow

Op hetzelfde gezellige Vandaeleplein in Kortrijk als de soepbar Spoon vind je ook Wow, een saladebar. Stel zelf je salade samen of kies uit de gevarieerde suggesties.

De Kleine Prins

Al jaren vormen biologische en vegetarische gerechten de rode draad bij De Kleine Prins in Roeselare. De sfeer is er gemoedelijk en ongedwongen.

Saladette

Bij Saladette in Roeselare spelen groenten de hoofdrol. Je kan er ook een ecologische lunchbox meenemen. Naast gezonde voeding serveert Saladette ook 'slowjuices', soep, koffie, gebakjes en een fijne selectie dranken.

Mooma

Mooma is een nieuw, leuk adresje in Roeselare met een beperkte kaart en altijd een vegetarisch alternatief. Ook kinderen zijn hier zeker en vast welkom.

The Londoner

Hou je van cocktails maar ga je voor alcoholvrij? Dan vind je bij The Londoner in Roeselare ongetwijfeld je gading.

Gen'Eat'

In Gen'eat' in Deinze geniet je van ontbijt, salades, smoothies en wraps. Als het maar gezond is!

Foodbart

Ga jij voor een gezond slaatje maar houdt je partner meer van een burger? Geen probleem, dan neem je hem of haar gewoon mee naar Foodbart in Deinze. En dat onder het motto: "innocent salads and guilty burgers".

Eosu Sushi

In het land van de rijzende zon weten ze perfect hoe je lekker en gezond kan combineren. Het Japanse restaurant Eosu in Deinze pakt uit met sushi om duimen en vingers bij af te likken.

La Sopa

La Sopa in Menen focust zich op soep en gezonde slaatjes. Wel best even wegkijken van hun mooi aanbod aan koffies en zoete desserts...

Gent, vegetarische stad

Als hotspot voor foodies is de keuze in Gent enorm. Daarom bundelde Visit Gent de vegetarische restaurants in een handig overzicht.

Looproutes

Natuurlooppad in het Preshoekbos

Het nieuwe natuurlooppad in het Preshoekbos bestaat uit 2 lussen die beide starten ter hoogte van de Preshoekstraat 135 in Kortrijk. De rode lus van 2 km is biljartvlak en ideaal voor startende lopers. De groene lus van 5 km doorkruist een groter deel van het Preshoekbos. De Keizersberg zorgt er voor wat afwisseling en de nodige hoogtemeters.

Joggingparcours in De Gavers

In Provinciedomein De Gavers in Harelbeke - Deerlijk kan je je uitleven op een joggingparcours van 5 km.

Izegem

In Izegem heb je de keuze tussen drie trajecten die grotendeels onverhard zijn: 900 m, 1,9 km of 3,4 km. De routes starten aan Sport- en Recreatiecentrum De Krekel in de Sint-Jorisstraat 62.

Meulebeke

De bewegwijzerde looproute van Meulebeke ligt rond Domein Ter Borcht en start in de Ter Borchtlaan. Hier is er keuze tussen een route van 2 km of een van 5 km.

Tourist Run Kortrijk

Bij de 'Tourist Run Kortrijk' doe je aan sightseeing door de Groeningestad aan een rustig looptempo met de nodige stops. Samen met een gids loop je een route van 5 of 8,5 km langs de belangrijkste historische monumenten.

Verpakkingsvrij lekkers

Zonder Meer

Zonder Meer is een bio-eco-fair-shop in Kortrijk. Je koopt er noten, zaden, granen, koekjes,... en dat allemaal verpakkingsvrij. Ook veganisten komen er aan hun trekken.