Praktische info

Tips voor trips

De Leiestreek is een erg diverse regio. Elke bezoeker vindt bij ons een aanbod op zijn maat. In de inspiratiebrochures hieronder vind je informatie over de verschillende deelgebieden die tot de Leiestreek behoren. Elk hebben ze hun eigen identiteit en troeven.

Baliekouter Dentergem

De Waregemse Gordel: onthaasten met het gezin

In het hart van de Leiestreek vind je de ideale onthaastingsplek om met de kinderen of vrienden op stap te gaan. Hier, centraal gelegen in de Leiestreek en toch verrassend groen en rustig, kan je komen ontspannen. Een bezoekje aan paardenstad Waregem combineer je met een ontdekkingstocht langs leuke plekjes in Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke. We maken je op een drafje wegwijs in deze streek!
Bekijk de inspiratiebrochure...

vlas

Een hart van vlas

In Harelbeke, Kuurne en Lendelede vind je nog tal van sporen van de vlasnijverheid die de Leiestreek grote welvaart heeft gebracht. Het kloppend hart van de vlasindustrie lag in deze regio. Maar ook wie groen en rust zoekt en toch niet ver van de stad wil verblijven, zal hier aan zijn trekken komen.
Bekijk de inspiratiebrochure...

Leieboorden Kortrijk

Kortrijk Verleiedt

Kortrijk noemt zichzelf trots de Groeningestad, een titel ontleend aan de Guldensporenslag van 11 juli 1302. In Kortrijk 1302 leer je alles bij over deze historische veldslag. Maar ook elders in de stad vind je sporen van het middeleeuws erfgoed, zoals de Broeltorens, het Belfort, het Begijnhof, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Sint-Maartenskerk. Sporen van het recentere verleden van de vlasindustrie vind je dan weer in Texture, het museum over Leie en vlas. Dit wordt gecombineerd met aantrekkelijke winkelstraten en hedendaagse architectuur, zoals aan de vernieuwde Leieboorden.
Bekijk de inspiratiebrochure...

Picknick Wervik

Grenzeloze bezoeken in de Grensleie

De Leie stroomt Vlaanderen binnen ter hoogte van de eeuwenoude stad Wervik. Van daar tot Menen vormt de rivier de grens met Frankrijk. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de regio waar beide steden samen met Ledegem, Moorslede en Wevelgem deel van uitmaken, door het leven gaat als de ‘Grensleie’. Pittige verhalen over smokkelaars geven dit deel van de Leiestreek een extra dimensie. Bovendien liet ook de Eerste Wereldoorlog hier heel wat sporen na, die een bezoek zeker de moeite waard maken.
Bekijk de inspiratiebrochure...

FIetsen Kanaal Bossuit-Kortrijk

Genieten tussen Leie en Schelde

Het meest groene landschap in de Leiestreek vind je hier, tussen Leie en Schelde. De bossen en akkers van Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Spiere-Helkijn en Zwevegem liggen perfect omkaderd door de Leie, de Schelde en het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Het is de ideale regio om te komen wandelen, het hele jaar door. Deze regio staat bekend om de prachtige natuur van de Scheldemeersen in Avelgem. Hier proef je de authenticiteit van de streek, in de landschappen, de mensen, en natuurlijk in de heerlijke hoeveproducten!
Bekijk de inspiratiebrochure...

Roeselare Markt

De Mandelvallei: een feest voor de zintuigen

Roeselare ligt samen met buren Izegem, Ingelmunster en Meulebeke in het kloppend hart van West-Vlaanderen. Aan culinaire hoogstandjes geen gebrek in deze regio. Via een wandel- of fietstocht kan je hier ook architecturale pareltjes vinden. Van historische kastelen tot oude fabrieken in Art Deco. Deze regio prikkelt ongetwijfeld jouw zintuigen, elke keer opnieuw!
Bekijk de inspiratiebrochure...

Oude Leie

Bakens van kunst in de Oost-Vlaamse Leiestreek

De pracht van de omgeving en de kronkelende Leie inspireert al eeuwenlang de inwoners en kunstenaars van de Oost-Vlaamse Leiestreek. Die inspiratie delen ze graag met bezoekers. Wandelaar, fietser, pleziervaarder of kunstliefhebber? De idyllische Oost-Vlaamse Leiestreek verwelkomt je met open armen.
Bekijk de inspiratiebrochure...