Fietsen

Veilig fietsen in tijden van corona

De voorbije weken konden we enkel ommetjes maken in de buurt van onze woning. Nu we weer vanop verplaatsing onze tocht kunnen starten, zijn er heel wat mogelijkheden. Aangezien we de drukte wat willen vermijden kiezen we liefst voor kalme paden, waar je kan genieten van de stilte en niet constant anderen moet kruisen. Probeer zeker eens de volgende fietsroutes in rustig gebied.

Fietsnetwerk Leiestreek

Het fietsnetwerk Leiestreek laat je toe om volledig vrij zelf jouw tocht te kiezen. Met het systeem van de knooppunten kan je flexibel op pad. Heb je toch graag een suggestie om te beginnen? Probeer dan eens volgende fietstocht op de knooppunten:

Fietsen in de Grensleie

Start: knooppunt 54, Sint-Medarduskerk, Pastorijstraat, 8940 Wervik 
Afstand: 47,4 km
Knooppunten: 54 - 12 - 5 - 30 - 10 - 58 - 1 - 76 - 66 - 70 - 4 - 94 - 90 - 6 - 72 - 97 - 77 - 23 - 74 - 34 - 54
Bezienswaardigheden onderweg:

 

MEER INFO OVER HET FIETSNETWERK LEIESTREEK

Bedevaartfietsroute

Dadizele (Moorslede), het startpunt van deze route van 42 km, is al eeuwen een vermaard bedevaartsoord. Brede heuvelruggen en mooie vergezichten begeleiden je op je fietstocht langs o.a. het imposante Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke, het Pater Lievensmemoriaal in Moorslede en de oude spoorlijn tussen Roeselare en Menen.

MEER INFO OVER DE BEDEVAARTFIETSROUTE

Waterhoekfietsroute

Klimmen en dalen, allemaal goed en wel, maar dan wel bij voorkeur wanneer je zachtjes op gang mag komen en op het einde rustig mag uitbollen. En laat deze Waterhoekfietsroute (51,9 km) dat nu net garanderen. Je doorkruist vanaf Avelgem een groen boerenpsalmlandschap en pikt op het einde nog wat Scheldewind mee.

MEER INFO OVER DE WATERHOEKFIETSROUTE

Gaverbeekfietsroute

De Gaverbeekfietsroute slingert zo'n 31 km tussen West- en Oost-Vlaanderen. Je vertrekt vanuit het Park Casier in Waregem en je fietst langs de Gaverbeekse Meersen en de Leie naar Zulte, Machelen-aan-de-Leie en Kruishoutem. Op de terugweg fiets je door een glooiend landschap langs Nokere en de bossen van Oud-Moregem en Wortegem.

MEER INFO OVER DE GAVERBEEKFIETSROUTE

Bij de Heren van Nevele fietsroute

De vroegere gemeente Nevele behoort nu bij Deinze en is de nieuwste aanwinst van de Leiestreek. De Bij de Heren van Nevele fietsroute verkent deze voor nog veel mensen onbekende parel. Ook deze route van 54 km maakt gebruik van de knooppunten op het fietsnetwerk. Je fietst langs rustige en idyllische wegen door o.a. kastelendorp Merendree, aardbeiendorp Landegem en het prachtige Hansbeke.

MEER INFO OVER DE BIJ DE HEREN VAN NEVELE FIETSROUTE

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF