Wandelen

Veilig wandelen in tijden van corona

De laatste weken hebben we vooral in onze eigen achtertuin gewandeld. Hoog tijd om andere horizonten te gaan ontdekken, wel nog steeds in eigen land, en op voldoende afstand van elkaar. Dus liefst niet allemaal in dezelfde wandelgebieden waar je op elkaar loopt. Ben je benieuwd waar je corona-proof kan wandelen? Probeer dan eens de volgende wandelroutes in rustig gebied. Heerlijk genieten van de stilte!

Streuvelswandelroute

Schrijver Stijn Streuvels (1871 - 1969) was al diep onder de indruk van het glooiende landschap in de omgeving van Anzegem. Hij trok er wel eens alleen op uit voor een wandeling. Met de Streuvelswandelroute (6,4 km) treed je in zijn voetsporen.

MEER INFO OVER DE STREUVELSWANDELROUTE

Mirawandelroute

Deze route van 12,2 km laat je uitgebreid kennis maken met het afwisselende landschap rond de dorpskern van Avelgem. Via tal van boerenslagen en kerkwegels verken je het gave en uitgestrekte landschap, met o.a. de natuurpracht van de Avelgemse Scheldemeersen.

MEER INFO OVER DE MIRAWANDELROUTE

Mortagnewandelroute

De Mortagnewandelroute neemt je gedurende 13,1 km mee doorheen het afwisselende en panoramische landschap van de Scheldevallei tussen Spiere en Helkijn. Het traject brengt je via een verlaten spoorwegbedding, tal van boerenslagen en rustige, landelijke wegen langs kastelen en kasteelhoeves.

MEER INFO OVER DE MORTAGNEWANDELROUTE

Afsnee-Keuzewandelroute

Deze route van 9 km start in het dorpje Afsnee en verbindt de kouter van Afsnee met het natuurgebied de Keuzemeersen. In Afsnee wandel je door het laatste stukje open landbouwgebied, aan de andere kant van de Leie kun je vooral nog genieten van de nog aanwezige natuur in de lager gelegen Keuzemeersen.

MEER INFO OVER DE AFSNEE-KEUZE WANDELROUTE

Wandelnetwerken

De Leiestreek telt drie wandelnetwerken: het 'Land van Mortagne', het 'Land van Streuvels' en 'Poelberg-Meikensbossen'. Door het flexibele systeem van de knooppunten kies je zelf je eigen traject. Bovendien tellen de netwerken heel wat kilometers, respectievelijk 155 km, 119 km en 15 km. Zo wordt 'social distancing' een plezier!

MEER INFO OVER DE WANDELNETWERKEN

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF