Wandelen

Wandelnetwerken

Zin in een wandeling? Dan zijn de 3 wandelnetwerken die de Leiestreek rijk is dé manier bij uitstek om de kwaliteiten van de regio al wandelend te ontdekken. Je beslist zelf waar je wandelt en hoelang je route wordt.

Wandelnetwerk Land van Mortagne

Wandelnetwerk Land van Mortagne

In het Land van Mortagne wandel je door een glooiend landschap langs tal van kerkwegels naar charmante dorpskernen. Bosjes en natuurgebieden wisselen af met imposante vierkantshoeves en eeuwenoude kapellen. Langs de Schelde en het kanaal brengen jaagpaden je het verhaal van een rijk verleden. Je geniet van ruim 150 kilometer wandelplezier.

Wandelnetwerk Land van Streuvels

Het netwerk laat je kennismaken met het glooiende landschap zoals Stijn Streuvels het in zijn romans omschreef. Tegelpaden en rustige veldwegen verbinden de dorpen in de groene omgeving van Tiegemberg en brengen je langs bosrelicten, beekvalleien en historische bezienswaardigheden. Meer dan 119 kilometer wandelpaden wachten om ontdekt te worden.

Wandelnetwerk Land van Streuvels
Wandelnetwerk Poelberg - Meikensbossen

Wandelnetwerk Poelberg - Meikensbossen

Het netwerk met 15,2 kilometer wandelpaden laat je kennismaken met het glooiende landschap op de grens tussen Tielt en Dentergem. De 45m hoge Poelberg met Poelbergsite, kronkelende veldwegen, het beschermde landschap rond de Poelbergmolen en uiteraard de Meikensbossen met zijn oud en jong bos, poelen, dreven, hooi- en weilanden vormen het aantrekkelijke decor van dit wandelnetwerk. De vele vergezichten en charmante kapelletjes maken het plaatje compleet.

Ontdek meer

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF