Wandelen

Wandeltips

Voor wandelliefhebbers biedt de Leiestreek heel wat mogelijkheden. Met de wandelnetwerken 'Land van Mortagne' en 'Land van Streuvels' kan je volledig vrij jouw eigen tocht uitstippelen. Doe je toch liever een paar ideeën op van wandelkenners? Dan zijn onderstaande tochten misschien wel iets voor jou.

Bevergemroute in Kooigem

Deze route staat in het teken van de TV-serie Bevergem, een fictief dorp waar Freddy De Vadder plots opduikt. De opnames vonden voornamelijk plaats in Kooigem en Zwevegem. Met deze wandelroute op het wandelnetwerk Land van Mortagne maak je kennis met enkele van die locaties in Kooigem.
Bekijk de route...

Wandeling rond Tiegemberg en het Sint-Arnolduspark

Je verkent het wandelnetwerk Land van Streuvels en de aantrekkelijke groene omgeving van de Tiegemberg in Anzegem. Onderweg breng je een bezoek aan het groene Sint-Arnolduspark en word je vergast op mooie panorama's.
Bekijk de route...

Sportieve wandeltocht in Helkijn

Deze wandeltocht brengt je door Spiere-Helkijn. Onderweg kom je langs de Schelde en tal van horecazaken. Het wandelnetwerk Land van Mortagne staat garant voor een prachtige stukje Leiestreek.
Bekijk de route...

Bevergemroute in Sint-Denijs

Deze route staat in het teken van de TV-serie Bevergem, een fictief dorp waar Freddy De Vadder plots opduikt. De opnames vonden voornamelijk plaats in Zwevegem en Kortrijk. Met deze wandelroute op het wandelnetwerk Land van Mortagne maak je kennis met enkele van die locaties in Sint-Denijs (Zwevegem).
Bekijk de route...

Ooidonk wandelroute

In de Leiestreek hebben we meer dan alleen wandelnetwerken. Er zijn ook een heleboel lusvormige wandelroutes. Hier ligt de afstand van jouw tocht wel vast. Een topper is zeker de Ooidonk wandelroute. Je maakt een prachtige wandeling rond het kasteel Ooidonk, de parel van de Leiestreek. De tocht brengt je voorbij het kasteelpark door de Leiemeersen en naar de Oude Leie. Een van de bezienswaardigheden is Vosselare Put, waar je in de zomer heerlijk kan zwemmen.
Bekijk de route...