Doen

Izegem

Izegem

Izegem, de "Pekkerstad", is een levendige stad met een bijzonder rijk industrieel verleden. Dat dankt de stad aan de borstel- en schoeiselnijverheid, die nog nazindert in de erfgoedsite Eperon d'Or. Maar ook vandaag valt er heel wat te beleven. Dorst zal je er niet lijden dankzij de vele cafeetjes en drie brouwerijen. We pikken er vijf opmerkelijke bezienswaardigheden uit.

CONTACTEER TOERISME Izegem...

izegem museum stoommachine
Eperon d'Or museum Izegem schoenen borstels

Eperon d'Or

Izegem staat sinds jaar en dag bekend als dé Belgische schoenen- en borstelstad bij uitstek. De stad geeft die ambachten de aandacht die ze verdienen in het museum Eperon d'Or. 3700 paar schoenen, heel veel werktuigen en een boel verhalen wachten je op. Ook het prachtige art decogebouw op zich is al een bezoek waard. Op de bovenste verdieping vind je een gratis bezoekerscentrum met alle info over de regio.

Meer info over Eperon d'Or...

Het Bierkasteel

Het Bierkasteel is het 'state of the art' bezoekerscentrum van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck, bekend van bieren zoals Kasteel, Brigand en Bacchus. Van dinsdag tot en met zaterdag kan je hier drie maal daags een rondleiding volgen met gids. Na je bezoek kan je proeven van alle bieren of gerechten met bier als smaakmaker in Michelles Pub & Brasserie. Om thuis na te genieten is er de shop met alle bieren van de brouwerij en andere gadgets.

Meer info over het Bierkasteel...

Bierkasteel Brouwerij Van Honsebrouck Izegem
Wallemote Wolvenhof Izegem Provinciedomein

Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof

Het Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof is een groene long rond twee statige kastelen. Naast kasteel Wallemote is er een speelplein voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Nog wat verder vind je het speelbos met wilgenhutten, speelbulten, een amfitheater, hangbrug, kabelbaan en een avonturenpad.

Meer info over provinciedomein Wallemote-Wolvenhof...

Kasteel Blauwhuis Izegem

Kasteel Blauwhuis

Het kasteel Blauwhuis is zeker het imposantste gebouw van Izegem. Het 11 ha grote park is met het kasteel geklasseerd als stadszicht en is toegankelijk voor fietsers en wandelaars.

Meer info over Kasteel Blauwhuis...

Oude Maalderij Izegem brouwerij bier estaminet

Brouwerij d'Oude Maalderij

Brouwerij d’Oude Maalderij heeft met haar karaktervolle degustatiebieren in enkele jaren een eigen plaats in de brouwerswereld verworven. Brouwmeester Jef Pirens geeft graag meer uitleg tijdens een groepsbezoek. In Estaminet De Brouwerij kan je al zijn bieren degusteren en vinden er regelmatig proeverijen en evenementen plaats.

Meer info over Brouwerij d'Oude Maalderij...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF