Je Wildste Westen Kanaal Bossuit-Kortrijk

Je Wildste Westen

Je Wildste Dag - Verslagje van Lluisa

Je Wildste Dag - verslagje van Lluisa

Samen met 4 vriendinnen trokken we naar Kortrijk en omstreken om te proeven van “Je Wildste Dag”, avonturensessies op 4 locaties in en rond Kortrijk. We startten onze dag in Blueberry Hill waar we vriendelijk werden ontvangen door een van de kliminstructeurs. Al snel kregen we allemaal een klimgordel en mochten we een voor een de klimmuur eens uittesten. Voor de mensen die al iets van klimmen kennen misschien een beetje saai maar voor de nieuwelingen zeker een uitdaging. Ik denk dat er toch een paar met knikkende knieën boven op de klimmuur aangekomen zijn.

Er waren nog tal van andere activtiteiten te doen in Blueberry hill zoals de speleologie, boulderklimmen, hoogteparcours boven water en boogschieten. Omdat we op voorhand niet zo goed konden inschatten hoeveel tijd we die dag nodig zouden hebben voor alle andere sites te bezoeken en om onze sokken droog te houden (lees hoogteparcours BOVEN water) kozen we voor het boogschieten.  Echt leuk vonden we alle vijf!

Na de goede uitleg kwam in elk van ons al snel het competitiebeest naar boven en probeerden we om ter meeste punten te scoren. Helaas voor niemand van ons een professionele carrière als boogschieter in het verschiet, wel zeker voor herhaling vatbaar! Na een drankje en een boterkoek zetten we onze tocht verder naar De Gavers. 

We kuierden eerst wat rond in dit mooie domein om dan de verschillende activiteiten op te zoeken. Het hoogteparcours is druk bezet met jeugdbewegingen en bij nader inzien zijn we misschien toch iets te oud/groot voor dit parcours (we zijn allen rond de 28). We laten de jeugd verder slingeren en klauteren en proberen de death ride uit! Heel leuk, toffe gasten ook die de uitleg verzorgden. Of we nu allen speciaal hiervoor naar de Gavers zouden komen? Nee, maar met de andere dingen die je er kan doen zoals lopen, fietsen, iets eten/drinken, is dit wel een ideale familie-uitstap.


Na de lunch zetten we onze tour verder richting Transfo Zwevegem. We zijn met de wagen maar voor de fietsers vonden we toch dat de activiteiten toch wel een eindje uiteen liggen om ze alle 4 op een dag te doen. 
We komen aan in een verlaten elektriciteitscentrale, een perfecte locatie lijkt ons voor de activiteiten die beschreven stonden op de site. Het is hier wel erg druk, voor het lasershooten moeten we al snel 1uur aanschuiven dus besluiten we eventjes de duiktank te gaan checken. We blijven al snel een halfuur gebiologeerd staren naar de duikers die zonder zuurstoffles door het water zweven. Hierna is het lasershooten is nog steeds lang aanschuiven, het moet dus waarschijnlijk echt de moeite zijn en ook de locatie lijkt ons er ideaal voor, maar we besluiten het dan toch links te laten liggen en laten ons verleiden voor een partijtje bubble voetbal. Hilarisch! Ik denk dat onze buikspieren de dag nadien nog pijn deden van het lachen. Dit is zo een leuke activiteit voor alle leeftijden. Het kostuum aan en uit krijgen hiervoor is geen sinecure, als dit dan toch eindelijlk gelukt is horen we Opi’s crèmekarre en einidigen we onze “wildste dag” met een bolletje crème glace. Merci provincie West-Vlaanderen voor deze toffe dag!

Je Wildste Dag - verslagje van Lluisa

Met dank aan Lluisa voor de foto's!

Je Wildste Dag - beoordelingen

Avonturensites:
Blueberry Hill Adventure: 8/10 - Provinciedomein De Gavers: 6/10 - Transfo  9/10

Activiteiten:
Klimmen in Blueberry Hill: 8/10 - Boogschieten in Blueberry Hill: 9/10 - Deathride in De Gavers: 7/10 -  Bubble voetbal in Transfo: 7/10 -