Je Wildste Westen Kanaal Bossuit-Kortrijk

Je Wildste Westen

Je Wildste Dag - Verslagje van Maarten L.

Met een groepje van vijf vrienden, allemaal dertigers, trokken we op zondag 23 april naar drie locaties waar we naar hartelust sportactiviteiten konden uitproberen. Alle vijf hebben we wel wat ervaring met dit soort activiteiten. 

Avanco Adventure, Aalbeke

Bij aankomst op de parking werden we meteen al begeleid door een van de medewerkers die ons een parkeerplaats toewees. Om ons daarna de weg te tonen naar het centrale punt van waar de activiteiten vertrokken. Er was een overdekte bar voorzien met daarbij wachtzones voor iedere activiteit. 20 minuten was het langste wat je normaal gezien moest wachten voor een activiteit. 

We begonnen met het avonturenparcours. We kregen een begeleidster mee en konden in snel tempo een deel van hun parcours afleggen. De hindernissen waren vrij eenvoudig, maar de stukken met water deden je toch wel iets meer op je hoede wezen. Niemand wil er die dag als eerste in belanden uiteraard. Onze begeleidster merkte dat we nog tijd over hadden en we kregen nog een bonusstukje van het parcours om af te leggen. Het volledige parcours is een heel stuk groter, en lijkt me wel eens interessant om in zijn geheel af te leggen. Extra punten voor de vrolijke begeleidster hier. 

Daarna konden we vrij vlot richting de pamperpaal gaan met ons vijven. Waarbij je met een klimgordel op een verticale stam klimt om dan van op enkele meters hoogte naar een trapeze te springen. Daar was het iets drukker, maar de sprongen volgden wel vrij snel op elkaar. Een van ons vijf slaagde er wel in om hier een geniale salto te maken tijdens zijn sprong. De videobeelden die we maakten spreken voor zich. Hele plezante activiteit. 

Als afsluiter gingen we nog paintball eens uitproberen. Op een afgesloten terrein werden we uitgenodigd om in twee teams van zes spelers enkele spelletjes team deathmatch te spelen. Iedere speler kreeg een paintball shotgun met 16 bolletjes. Het terrein was niet overdreven groot, maar groot genoeg om comfortabel met 12 spelers enkele vlugge spelletjes te spelen. Niks bijzonders als het ons vraagt, maar wel fun om eens te doen tussendoor. Op naar Zwevegem.

Transfo Zwevegem

Al van bij het oprijden van het domein konden we meteen de oude electriciteitscentrale zien. Een hele unieke urban locatie met als eyecatcher een gigantische duiktank. 

We begonnen meteen met het touwenparcours in de hoogte. Deze was niet zo uitgebreid maar voldoende om ons een half uur te entertainen. Op dit domein was het echt een heel pak rustiger dan in Aalbeke waardoor we al snel naar een hindernissenparcours boven water konden doorschuiven. Deze is ons heel goed bevallen. Leuk om te doen. Niet alleen omdat alles boven water gebeurt, maar als je telkens de moeilijkste route kiest sta je toch wel voor een fijne uitdaging. 

Na een blitsbezoekje aan de duiktank, je kan er makkelijk eens in wandelen, schoven we aan voor het lasershooten. Dit is iets heel anders dan paintball, in tegenstelling tot wat je misschien zou denken. Het bereik is veel groter van deze lasers, tot 200m, waardoor je een pak realistischere scenarios krijgt in vergelijking met paintball waar je zelfs de balletjes kan ontwijken als de afstand de groot is. Al bij al ook eens heel leuk om te doen ondanks het feit dat we slechts een klein stukje van het volledige terrein ter beschikkig hadden. Misschien gaan we wel eens terug voor een totaalbelevenis. Volgende stop: Kortrijk.

Blueberry Hill, Kortrijk

Hier konden we beginnen met een soort hindernissen/touwenparcours op en rond water. Dit kon je gek genoeg enkel bereiken via een raam waar je van langs binnenuit naar buiten moest klimmen via een opstapje. Heel groot is deze ruimte niet, maar ook hier weer voldoende om een half uurtje mee bezig te zijn. 

Boogschieten was rustig, en we konden meteen aan de slag. We schoten 4 keer 3 pijlen af op de doelen en kregen hierbij duidelijke uitleg omtrent veiligheidsprocedures en schiet technieken. Wel eens een leuke afwisseling, en eerder ontspannend in vergelijking met de andere, meer fysieke, activiteiten. 

De speleobox. Ik moet er eerlijkheidshalve bij vertellen dat ikzelf deze vroeger nog al eens gedaan had. Maar voor mijn vrienden was dit nog onbekend. Eentje pastte sowieso wegens te claustrofobisch, iemand anders stopte halverwege en met de drie anderen geraakten we wel aan het einde van het parcour. Deze is moeilijk om te beoordelen. Ik denk dat als je niet claustrofobisch bent, behendig en graag kloutert in het donker dit een hele leuke activiteit is. Maar ik vrees een beetje voor een niche doelgroep. 

Uiteindelijk kunnen we besluiten dat we een schitterende dag achter de rug hebben. Alsook dat we geen 18 jaar meer zijn. En dat we dergelijke activiteiten in de toekomst eigenlijk nog wel eens vaker willen doen!