Cultuur & erfgoed

Kastelen

Een groot stuk van de regionale trots gaat toch naar de prachtige kastelen die terug te vinden zijn in de Leiestreek. Jammer genoeg worden enkel de poorten van het Kasteel Ooidonk en het Kasteel van Rumbeke voor het grote publiek open gezet.

Kasteel Ooidonk

Deze waterburcht in Bachte-Maria-Leerne bij Deinze staat groots, streng en weelderig in een oude Leiebocht en is omgeven door een prachtig park van 45 hectare. Ooidonk wordt dikwijls omschreven als een juweel van Vlaams-Spaanse 16de-eeuwse bouwkunst. Een nieuw bezoekersparcours maakt sinds 2015 een bezoek nog meer de moeite. Ook de tuinen kunnen bezocht worden.

Meer info over Kasteel Ooidonk...

Kasteel van Rumbeke

Het Kasteel van Rumbeke ligt in het Provinciedomein Sterrebos in Roeselare, een 27 ha grote park met een kasteelvijver. Je vindt hier enkele horecazaken om te smullen van een heerlijke maaltijd, een tussendoortje of een streekbiertje. Bij slecht weer kan je een bezoek brengen aan een interessante tentoonstelling over de rol van Koning Albert I tijdens WO I, in het prachtige kasteel.

Meer info over het Kasteel van Rumbeke...

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF