Cultuur & erfgoed
Kunst

Kunstgalerijen

Naast de grote musea vind je in de Leiestreek ook heel wat bijzondere galerijen die imponeren met een aparte selectie. Tijd voor een kunstuitje!

Muze'um L

Wil je helemaal verstillen, rep je dan naar Muze’um L in Roeselare. Museum of uitgepuurde architectuurparel? Of beide? Feit is dat je deze plek moet beleven om ze enigszins vatten. Want er komt niet alleen kunst aan te pas, ook de lichtmeridiaan en de zon doen hier hun deel.

MEER INFO OVER MUZE'UM L

Broelkaai 6

Broelkaai 6 wordt in de toekomst dé toegangspoort tot het creatieve Buda-eiland en een vitrine voor creativiteit in Kortrijk. In afwachting van de nodige verbouwingswerken, is het pand al naarstig in gebruik met expo's.

MEER INFO OVER BROELKAAI 6

Koetshuis Waregem

Pal in het mooie Park Baron Casier in Waregem pronkt het al net zo bekoorlijke Koetshuis. Een unieke plek waar amateurkunstenaars tonen wat ze waard zijn.

MEER INFO OVER HET KOETSHUIS WAREGEM

Kunstenhuis Harelbeke

Soms moet je het niet ver zoeken. Wie zijn boodschappen doet in het centrum van Harelbeke kan bijvoorbeeld snel even binnenspringen in het Kunstenhuis om er meteen te genieten van een portie actuele kunst.

MEER INFO OVER HET KUNSTENHUIS HARELBEKE

Huis de Leeuw

In Huis de Leeuw, de tentoonstellingsruimte van Zulte, stellen professionele en semiprofessionele kunstenaars hun werk voor aan het grote publiek.

MEER INFO OVER HUIS DE LEEUW

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF