Kunstzomer Leiestreek

Coronamaatregelen

Vanuit Kunstzomer willen wij dat iedereen veilig kan genieten van het lokaal kunstenaarstalent. Wij treffen onderstaande maatregelen om het bezoek zo aangenaam en inspirerend mogelijk te maken:

BEPERKING AANTAL BEZOEKERS

IZEGEM
 • Voor een bezoek aan Eperon d'Or hebben we graag dat je op voorhand je tickets reserveert. Een ticket kopen kan hier of kan telefonisch op 051/31 64 46. 
 • Download PDFhier een kortingsbon om Eperon d'Or tijdens de Kunstzomer te bezoeken aan € 4 i.p.v. € 6. Toon deze op je smartphone aan de kassa.
 • Er is slechts een beperkt aantal bezoekers per tijdslot toegelaten. Voor het Museum Stoom en Stroom is het aantal bezoekers tegelijkertijd beperkt tot 4. Ook voor de buitenlocatie Het Kapsalon wordt het aantal bezoekers beperkt om de social distancing regels te kunnen respecteren.
   
ZULTE
 • Voor een bezoek aan het Atelier Martin Wallaert hebben we graag dat je op voorhand een afspraakt maakt via martinwallaert.com. Het bezoek is gratis maar om het veilig en aangenaam te maken, wordt er gevraagd om een afspraak te maken.
 • De andere locaties zijn vrij toegankelijk maar het aantal bezoekers op hetzelfde moment wordt beperkt om de social distancing te kunnen respecteren. 
   
NAZARETH
 • In Nazareth gelden de algemene regels zoals verplicht mondmasker, handen ontsmetten en afstand houden. Er moet niet gereserveerd worden, maar het aantal bezoekers op hetzelfde moment wordt beperkt op elke locatie.

INGELMUNSTER & OOSTROZEBEKE
 • In Ingelmunster en Oostrozebeke gelden de algemene regels zoals verplicht mondmasker, handen ontsmetten en afstand houden. Er moet niet gereserveerd worden, maar het aantal bezoekers op hetzelfde moment wordt beperkt op elke locatie.

OP DE LOCATIES

 • Op de locaties van Kunstzomer 2020 gelden de regels van social distancing 
 • We voorzien een vaste route doorheen de locatie, met een minimum aan contactpunten
 • We voorzien ontsmettende handgels
 • Lees hier de maatregelen van Eperon d'Or 

 

RESPECTEER DE HYGIËNISCHE MAATREGELEN

Corona hyghiënische maatregelen

Wij volgen als museum het 7-puntenplan dat eerder werd voorgesteld aan de Vlaamse Overheid door het Vlaams Museumoverleg, Overleg Regionale Musea, ICOM België Vlaanderen - ICOM Belgique Wallonie-Bruxelles, Musées et Société en Wallonie, Brussels Museum en FARO.

 1. strikte controle van een maximum aantal bezoekers, 1 persoon per 15m2
 2. online reserveren en kopen van tickets, tot mogelijkheid van telefonische reservaties bij de balie
 3. beperken en spreiden van bezoekers, in eerste instantie zullen enkel individuele bezoekers toegang verleend worden (of samen met huisgenoten)
 4. het museumpersoneel zal niet enkel toezien op de zorg voor afstand tussen de objecten, maar eveneens letten op de afstand tussen bezoekers onderling
 5. het museum voorziet een parcours in de expo's met de nodige signalisatie om voldoende afstand te houden en de route te volgen
 6. het museum voorziet op strategische plaatsen beveiliging- als sanitair materiaal om handen desgewenst te ontsmetten
 7. het museum zal de huidige als toekomstige door de overheid opgelegde maatregelen strikt volgen

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF