Doen

Kuurne

Kuurne

Ooit was Kuurne één van de belangrijkste vlasgemeenten in de Leiestreek. Getuigen hiervan zijn enkele vlassites die tot de meest authentieke van de regio behoren. De eer van belangrijke vlasgemeente heeft Kuurne niet alleen te danken aan haar goede positie vlak aan de Leie, maar ook aan de bedrijvige en bruisende sfeer die de 'ezelsgemeente' altijd gekenmerkt heeft.

CONTACTEER TOERISME Kuurne...

Kuurne vlas Site Verschaeve
Groene Long Kuurne natuur

De Groene Long

De Groene Long is een educatief natuurontwikkelingspark. De ruggengraat wordt gevormd door een gracht met knotwilgenrij. Daarrond zijn biotopen te vinden als hooiland, weiland met ezels, hoogstamboomgaard met schapen, poelen en bos. Natuureducatief centrum Het Slot is de ideale uitvalsbasis om het gebied te ontdekken. Met kinderen kan je het gebied ontdekken met de gezinsvriendelijke zoektocht 'Op stap met Blob in de Groene Long'.

Meer info over De Groene Long...

MEER INFO OVER DE BLOB GEZINSZOEKTOCHT...

Hippodroom met restaurant Belle Vue

Op de Hippodroom Kuurne wordt regelmatig gekoerst. Een absolute topper op het programma zijn de traditionele ‘Mardi Gras Drafrennen’ de dinsdag na Carnaval. Je kan er ook terecht voor een lekkere maaltijd in restaurant Belle Vue of voor originele teambuildingactiviteiten.

Meer info over de Hippodroom Kuurne...

hippodroom paarden race koers wedstrijd rennen
Bourgondisch Kruis Kuurne restaurant

Het Bourgondisch Kruis

Dit restaurant van David Demey en Kathleen Hostens is het paradepaardje van Kuurne. Er heerst een serene sfeer door de combinatie van ruwe oude materialen en de luxe van hedendaags tafelen. Het restaurant prijkt al een paar jaar in de Gault & Millau gids.

Meer info over het Bourgondisch Kruis...

gusteaux kuurne restaurant

Gust'Eaux

Gelegen aan de Leieboorden langs het jaagpad vormt het terras van Gust’Eaux het ideale kader voor een verfrissend aperitief of een lekkere verwenkoffie na een deugddoende fietstocht. ’s Middags en ’s avonds geniet je er van een lekker stuk vlees of vis op de Josper Grill.

Meer info over Gust'Eaux...

Vlaspark Kuurne

Vlaspark

De Heulebeek kronkelt doorheen dit ongerept stukje natuur. Je vindt er wandelpaden, picknicktafels, zitbanken en een natuurlijke speeltuin.

Meer info over het Vlaspark... 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF