Doen

Ledegem

Ledegem

Het klavertje drie Ledegem – Sint-Eloois-Winkel en Rollegem-Kapelle hebben de dagtoerist elk op hun manier iets te bieden. De oude spoorwegbedding Roeselare-Menen dwarst Ledegem als groene recreatieve as onder de naam Kezelbergroute. Rollegem-Kapelle heeft een gezellige dorpskern met tal van cafeetjes met terrasjes. Deelgemeente Sint-Eloois-Winkel is alom bekend om zijn jaarlijkse paardenrace ‘Winkel Koerse’.

CONTACTEER TOERISME Ledegem...

Ledegem
Old Leghem

Old Leghem

Old Leghem is een privémuseum waar je alles te weten komt over de luchtvaart tijdens de Eerste Wereldoorlog. Luchtwaardige schaalmodellen (schaal 1/3 of 1/4), filmpjes en ander historisch materiaal laten je die boeiende en moordende periode in de luchtvaartgeschiedenis herbeleven. Het museum beschikt ook over een brasserie.

Meer info over Old Leghem...

Oosthovewandelroute

De 13 km lange Oosthovewandelroute vertrekt aan de kerk van deelgemeente Rollegem-Kapelle. Via de Soldatenweg kom je aan 'Oosthove', de oudste hoeve van de gemeente. Je komt ook nog via rustige, agrarische wegen langs een militaire begraafplaats en de Kezelbergroute.

Meer info over de Oosthovewandelroute...

oosthove wandelroute ledegem rollegem kapelle wandelen
Kaffeeet Ledegem café

't Kaffeeet

't Kaffeeet is een familiezaak waar je terecht kan voor heel wat streekbieren. 't Kaffeeet is 100% kindvriendelijk terwijl er ruim plaats is voor mensen die één van de snacks zoals spaghetti, tapas, lasagne of beenhesp met brood willen eten. Diegenen die liever niet aan de toog zitten, kunnen zich nestelen in de zetels van de gezellige loungeruimte.

Meer info over 't Kaffeeet...

Hof Ter Emstrode Ledegem restaurant vissen

Hof Ter Emstrode

Hof Ter Emstrode is een forelvisserij met cafetaria, restaurant en gezellig terras. De specialiteit hier zijn ribbetjes. Voor de kinderen is er een afgesloten speelplein met springkasteel, trampoline en andere spelen.

Meer info over Hof Ter Emstrode...

Basiliek Dadizele

Basiliek van Dadizele

Logeer je in Ledegem, dan sta je ook snel in buurgemeente Dadizele, die tot Moorslede behoort. De grootste troef hier is de basiliek. Dadizele is al sinds de 15de eeuw een bekend bedevaartsoord en de basiliek wordt nog altijd druk bezocht. Na je bezoek kan je iets eten of drinken in de horecazaken op de Plaats.

Meer info over de basiliek van Dadizele... 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF