Doen

101 Leiespots

Een 'urban’ jungle met een 'geheime' cocktailbar achterin, een conceptstore vol design hebbedingen of verrassende graffitikunst ontdekken; in de Leiestreek stap je in een wereld van creatieve ondernemers en organisatoren. Met hun energie en enthousiasme laten ze overal ‘Leiespots’ vol inventiviteit oppoppen. Je kan er van alles in open lucht ontdekken, genieten van smaakvolle vegan gerechtjes, huisgemaakte drankjes of verrukkelijke zoetigheden en slapen in een heerlijke luxeboomhut. Wij hebben voor jou de 101 leukste Leiespots gevonden; dé plekken waar je echt moet geweest zijn. We geven je samen met de uitbaters of organisatoren ook heel wat tips in de buurt. Kies jouw favoriete Leiespots, puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar en beleef meer!

Steun de Leiespots!

De meeste van onze 101 Leiespots (restaurants, cafés, koffiezaken, winkels ...) zijn momenteel verplicht gesloten omwille van de Covid-19 crisis. Gelukkig gingen velen van hen op zoek naar een coronaproof concept zodat jullie kunnen blijven genieten van al het lekkers en leuks dat zij te bieden hebben.

Pocket 101 Leiespots

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Stel jouw Leiestreek-uitstap of vakantie samen

Leiespots op kaart

Klik HIER voor de overzichtskaart

Leiespots volgens regio

Leiespots volgens thema

Fietsen en wandelen langs Leiespots

Maak een leuke fiets- of wandeltocht en las regelmatig een rustpauze in bij onze Leiespots. Deze routes passeren langs verschillende Leiespots. Kies jouw route, bepaal bij welke Leiespots je even wil uitblazen en pas je startpunt aan naar keuze.

Getest en goedgekeurd!

Al zin gekregen in een weekendje Leiestreek? Een aantal bloggers gingen je voor en maakten een trip in het teken van de Leiespots. Lees hier hun sfeerverslag en laat je inspireren!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF