Achiel en Hector

ETEN & DRINKEN - DOEN - SHOPPEN

Achiel en Hector zouden blinken van trots op hun kleinkinderen. Want iedereen wil op visite in hun nostalgische koffie- en theeschuur. In grootmoeders servies ligt gebak, homemade met zelfgekweekt fruit. Frisco's komen van de ijsjesmaker vlakbij, streekbieren van Anzegemse brouwerijen. Buiten lokt een royale tuin met boomhut, vele verstopplaatsjes en aaibare dieren (kinderboerderij). Check de agenda voor wafelenbaks, zomerpicknicks, ontbijtzondagen en speelse kinderworkshops.

MEER INFO:
Kaankouter 4, 8573 Tiegem (Anzegem)
T. 0485 60 11 43 - www.achielenhector.be

BEREIKBAARHEID:
Met de fiets: aan fietsknooppunt 28.
Te voet: aan knooppunt 52 op het wandelnetwerk Land van Streuvels
Met de auto: kleine gratis parking

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van ondernemers Jeroen Verhaeghe en Stefanie Vaneeckhoutte:

Picknickwandeling

Stappen, stoppen, picknicken en terug vertrekken zonder je picknick mee te sleuren of vooraf klaar te maken... dat is perfect mogelijk met onze picknickwandeling. Kies uit één van onze wandelingen. Voel je de honger opkomen? Dan bel je ons op en geef je door bij welk wandelknooppunt we je picknickbox mogen leveren. Na de picknick laat je de box op dezelfde plaats achter en halen wij alles terug op. Praktisch: dit is mogelijk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag, zaterdag en zondag is enkel levering mogelijk aan knooppunt 52. Dit is het wandelknooppunt aan Achiel en Hector. De picknick kan dan genuttigd worden in de tuin van Achiel en Hector of in het jonge bos naast Achiel en Hector.
Meer info over de picknickwandeling...

Julia’s

Met je vingers lekker kliederen in de klei ... volgens kenners is er niks dat meer ontspant. In deze pottenbakkerij in Otegem mag je ook als beginner de handen uit de mouwen steken om je eigen potje, koffiekopje of bord te draaien. De gastvrouw leert je met heel veel geduld de kneepjes van het vak op een fijne locatie: in een oude koeienstal. 
Scheldestraat 67, 8553 Otegem (Zwevegem)
http://juliaspotterie.be

Picknickbank aan Bassegembos

Hou tijdens een tocht op het wandelnetwerk Land van Streuvels zeker eens een pauze bij de originele picknickbank aan Bassegembos, langs het bos. Sta stil, kijk rond en geniet van het mooie uitzicht op de Tiegemse kouters. 
Bassegembosstraat, 8570 Anzegem
Meer info over Bassegembos

Dolage

Wandel door de boomgaard van de lokale appelboer in Tiegem. De jaarlijks appelpluk in september is een superactiviteit om te doen met de (klein)kinderen. De appels, de sapjes maar ook andere vruchten en huisbereide soepen zijn te koop in het hoevewinkeltje. Ook deze tip ligt op het wandelnetwerk Land van Streuvels.
Bergstraat 9, 8573 Tiegem (Anzegem)
Zie Facebook

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF