Barcyclette

ETEN & DRINKEN

Waar ooit de tijd traag tikte, borrelt nu creativiteit op. Jonge kunstenaars palmen het oude Sint-Vincentiusrusthuis in. Twee kamers vormen er het gezellige hart: Barcyclette. Neem je tijd voor een koffie, picon, boterham of boek uit de ruilbib. Minstens een keer per maand gaat er een huiskamerconcert door en er loopt altijd wel een expo. Een echt huiskamerkaffee dus, in het groene Begijnhofpark.

MEER INFO:
Groeningestraat 2B, 8500 Kortrijk
T. 0485 44 32 37 - Zie Facebook en Instagram.

BEREIKBAARHEID:
Met de trein: Barcyclette ligt op wandelafstand van het station van Kortrijk.
Met de fiets: te vinden tussen fietsknooppunt 83 en 53. Gratis fietsenstalling aan Kortrijk 1302 (niet-overdekt)
Met de auto: Betalend parkeren in Parking Broeltorens of Parking Houtmarkt, zie www.parko.be/bezoeken

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van eigenaar Tamara Tanghe:

Boten spotten langs de Leie

De schilderachtige Leie stroomt dwars door Kortrijk. Ga er wandelen over de jaagpaden, op de kades, en spot de voorbijglijdende boten - van minisloepjes tot superdeluxe jachten - die passeren op hun Leietocht.  

Geheim deurtje naar het Begijnhof

Ga op zoek naar een wit 'geheim' deurtje op het pleintje Sint-Maartenskerkhof. Stap erdoor, volg de oude gang en je belandt in het prachtig gerenoveerde Begijnhof, vlak bij Barcyclette. 
Sint-Maartenskerkhof, 8500 Kortrijk
www.toerismekortrijk.be

Wildebras

Op je bips glijden van een modderberg, takken versleuren om boshutten te bouwen, verstoppertje spelen in het struikgewas ... Kinderen ravotten heerlijk bij Wildebras. Er is een 'ouderhoekje' want mama en papa zijn niet toegelaten in het bos en mogen zich niet bemoeien. Op deze unieke, avontuurlijke bouwspeelplaats kunnen je rakkers vrij wildspelen en ontdekken, terwijl de Wildebras-begeleiders een oogje in het zeil houden. 
Gebroeders Van Raemdonckpark, 8500 Kortrijk
www.wildebras.org

 

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF