Brouwerij 't Verzet

DRINKEN - DOEN - SHOPPEN

Wat doen brouwers in hun vrije tijd? Bierbrouwen! Zo begon het althans jaren geleden voor de drie studievrienden van Brouwerij ‘t Verzet. Hun experimenten werden gesmaakt, dus startte het drietal een eigen brouwerij waarin ze oer-Belgische bierstijlen combineren met verrassende ingrediënten zoals handgeplukte eikenblaadjes, wijndruiven en kersen. Ga er op brouwerij-safari, of strijk in de zomer neer op het terras met uitzicht op de wijngaard.

MEER INFO:
Grote Leiestraat 117, 8570 Anzegem
T. 0472 78 27 65 - www.brouwerijTverzet.be

BEREIKBAARHEID:
Met de fiets: in de buurt van fietsknooppunt 6.
Met de auto: Gratis parking

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van brouwer Alex Lippens:

De Sterhoekhoeve

Beeld je de boerenbuiten in: een witte hoeve met groene luiken en rode dakpannen, een malse wei – compleet met badkuip als drinkbak voor de koeien – , de wieken van de windmolen ... In zo'n boerenbuiten verkoopt het hoevewinkeltje superlekker, homemade hoeve-ijs en andere melkdesserten. Te proeven op het zomerterras, met uitzicht op de Landergemmolen.
Landergemstraat 32 A, 8570 Anzegem
Meer info over De Sterhoekhoeve

Sint-Arnolduspark

Trek naar de Tiegemberg om in dit prachtige bos te wandelen en te ravotten in de speeltuin. Het park is al sinds mensenheugenis een bedevaartsplek. Sint-Arnoldus duikt in deze bierstreek trouwens regelmatig op, als patroonheilige van de brouwers.
Tiegemberg, 8573 Tiegem (Anzegem)
Meer info over het Sint-Arnolduspark

Het Lijsternest

Stijn Streuvels wist wat hij wilde: een huis midden in de natuur, met een groot venster boven zijn schrijftafel, zodat hij tijdens het schrijven kon wegdromen. Zijn nostalgisch villaatje staat er nog, met het oude interieur. In de winter biedt het een logeerplek voor gastschrijvers. Tijdens de zomer opent het zijn deur voor bezoekers. Een tablet met veel fotomateriaal en filmpjes gidst je door het huis en de prachtige tuin, en door het leven en werk van Stijn Streuvels. 
Stijn Streuvelsstraat 25, 8570 Ingooigem (Anzegem)
Meer info over Het Lijsternest

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF