Contrei Live (afgelopen)

TIJDELIJK (9/7 - 26/10 2020)

Water is een hot item in tijden van klimaatverandering. Met artistieke interventies benadrukken kunstenaars en (landschaps)architecten het belang van water in het landschap. Hun werken sieren deze zomer markante plaatsen in de Leiestreek. De Leie, Schelde en het Kanaal Bossuit-Kortrijk zijn nooit veraf. Volg de kunstroutes, vooral per fiets, om ze te ontdekken. Met bijzondere haltes voor honger en dorst. Er zijn locaties in Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wevelgem, Wervik en Zwevegem.

MEER INFO:
! Opgelet: wegens de coronacrisis start Contrei Live iets later dan in onze pocket '101 Leiespots' vermeld staat !
Nieuwe datum: van 9 juli tot 26 oktober 2020, Regio Zuid-West-Vlaanderen, www.contreilive.be

We geven je hieronder leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van medewerker Jeroen Vanthournout:

Buda Lab

In deze ‘open makerspace’ komen makers, designers, studenten en andere enthousiastelingen samen om te creëren, workshops te volgen, elkaar te ontmoeten en vooral, uitgedaagd en geïnspireerd te worden.
Dam 2/A, 8500 Kortrijk
www.budalab.be

Bolwerk

Jongeren, ondernemers en kunstenaars ontmoeten elkaar in deze inspirerende vrijhaven voor ecologische, artistieke, economische en sociale experimenten. Via Jongbloed is er extra aandacht voor jong talent. Een park en een overdekt forum vormen het speelterrein.
Spinnerijstraat 105, 8500 Kortrijk
Meer info over Bolwerk

Lieve zusjes, stoere broers

Of zijn het lieve broers en stoere zussen? In elk geval experimenteren ze met 'spontane' bijeenkomsten. Op verrassende publieke plekken toveren ze pop-upschommels, vliegers, tollen, tunes ... Dolle pret!
www.lzsb.be

Fietsen en wandelen in de buurt:

Getest en goedgekeurd!Contrei Live

Blogster Fairgodmotherr snoof de artistieke sfeer op langs het kunstenparcours Contrei Live tijdens een weekend in de Leiestreek.

 

LEES HIER HAAR BLOG OVER DEZE TRIP

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF