deDingen

ETEN & DRINKEN

Wat blijkt onmisbaar in een oude wijk die nieuw leven wordt ingeblazen? Juist, een gezellige kroeg. Precies wat deDingen betekent voor de Buda-buurt. Overdag serveert het koffiehuis homemade taart en lekkers van de plaatselijke hoeve. 's Avonds transformeert deDingen in een kroegje met zelfgebrouwen bier van Brouwerij Ruimtegist, achteraan in het café, en maandelijkse muziekoptredens, comedy-voorstellingen en workshops.

MEER INFO:
Budastraat 12, 8500 Kortrijk
056 90 72 57 - www.dedingen.be

BEREIKBAARHEID:
Met de trein: deDingen ligt op wandelafstand van het station van Kortrijk.
Met de fiets: in de buurt van fietsknooppunt 93. Fietsenstalling in de Budastraat (overdekt betalend en niet-overdekt gratis)
Met de auto: Betalend parkeren in Parking Budabrug of Parking Broeltorens, zie www.parko.be/bezoeken

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van ondernemer Erik Coene:

Barcyclette

Dit heerlijke huiskamercafé zit op een bijzondere plek: in het oude rusthuis Sint-Vincentius in het Begijnhofpark. Ideaal voor koffie, lunch en soep, met warm onthaal. De 'cyclette' verwijst naar de Green Leaf Projects waar je je fiets kan laten herstellen en alles te weten komt over cargobikes.
Atelier 2025, Begijnhofpark, 8500 Kortrijk
Meer info over Barcyclette

El Dorado

Hoog op ons favorietenlijstje staat dit koffie- en theehuis. Het zit in het voormalige stationsgebouw van Zwevegem, langs het fietspad over de oude spoorweg. En voor de rest gaan we graag bij vrienden langs...
Otegemstraat 148 b, 8550 Zwevegem 
Meer info over El Dorado

Julia's

Deze leuke koffie- en healthbar vind je vlakbij het station van Kortrijk.
Zie Facebook

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF