Donza

ETEN & DRINKEN - DOEN - SHOPPEN

Met zijn houten tafel en retrotegels ademt het koffiehuis nostalgie, maar tegelijkertijd oogt het hip. Bestel er een perfecte koffie bij een ontbijt of lunch. Alles wordt bereid in huis, van de pistolets tot de confituur, van de scones tot de Fluffy Cheesecake. Zowel in de keuken als in de minishop vooraan gaat Donza voor lokaal en duurzaam! In de shop koop je o.a. heerlijke taart, tophoning, granola, bio thee, koffiebonen,…  Of neem een abonnement op het bio-zuurdesembrood. Achteraan ligt een kleine boomgaard en kruidentuin. Kortom: de perfecte stop voor tijdens een fietstocht op het fietsnetwerk Leiestreek.
Check de kalender op Facebook voor leuke workshops.

MEER INFO:
Oude Brugsepoort 44, 9800 Deinze
T. 09 335 65 89 - www.donza.be

BEREIKBAARHEID:
Met de trein: op 2 km van het station van Deinze
Met de fiets: dichtbij fietsknooppunt 2
Met de auto: gratis parking

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van ondernemer Stefaan Staelens:

De Zonnekouter

Deze bioboerderij kweekt topgroentjes, bio en lokaal. We werken met hen samen. Je kan er ook terecht in hun boerderijwinkel of voor abonnementen op groente- en fruitpakketten in verschillende maten.
Vossenholstraat 9, 9870 Machelen-aan-de-Leie
www.dezonnekouter.be

Lokaalmarkt Deinze

Topinitiatief! Lokale en duurzame handelaars verkopen hun producten in de Farmfabriek. Elke vrijdagnamiddag kan je op deze overdekte boerenmarkt boodschappen doen, en nadien iets drinken in de bar.
Slachthuisstraat 20, 9800 Deinze
www.lokaalmarkt.be

Lambrecht Wijnen

Je vindt hier een ruim assortiment wijnen waaronder ook heel wat biologische en natuurlijke wijnen, die wij verkiezen. De wijnhandelaar zorgt ieder seizoen voor een mooie selectie waaruit wij samen onze wijnkaart selecteren.
Kortrijksesteenweg 265/A, 9830 Sint-Martens-Latem
www.lambrechtwijnen.be

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Getest en goedgekeurd!

Marjolein Deinze Booot bootverhuurBlogster Marjolein testte Donza en de tips op deze pagina uit tijdens een weekendje Deinze.

LEES HIER DEEL 1 VAN HAAR BLOG OVER DEZE TRIP

LEES HIER DEEL 2 VAN HAAR BLOG OVER DEZE TRIP

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF